Nieuwspagina 2006

18 – 12 – 2006

WOERDEN –  Bij het NK RAPID-dammen wist Fons Huijbreghts uit Breda, lid van Damclub Dordrecht als tweede te eindigen in de B-categorie. Jürgen Tholel uit Rotterdam prolongeerde in deze klasse zijn titel. Arco Berger, lid van DVA Alblasserdam eindigde als achtste.

In de A-categorie legde Anton Kosior beslag op plaats nummer elf. Ook hier prolongeerde de kampioen van vorig jaar, Anton van Berkel zijn titel door in de finale Alexander Baljakin te verslaan.

11 – 12 – 2006

DORDRECHT –  Ook in de zevende ronde van de nationale damcompetitie verloor Damclub Dordrecht in de hoofdklasse met het kleinst mogelijke verschil, 9-11 dus. En weer zag het er lange tijd goed uit voor de Dordtse formatie. Na remises van Joop Roedolph, Ton van Bokhoven, Arie van der Stoep en Anton Kosior moest ook Hans Giphart in remise berusten. De vier om twee die hij op het bord had was net niet te winnen. Na een gelijkspel van André Droog verloor Randy Horne zijn partij. Jelle Groeneveld kwam ook niet verder dan remise en toen Rob van Eijk in een verloren stelling terecht kwam, was de wedstrijd beslist. Joop Burgerhout won zijn partij en bepaalde de eindstand op 9-11.

In de eerste klasse C lijkt de titelstrijd te gaan tussen Denk en Zet en PSV Dammen. Beide ploegen wonnen met 12-8. Denk en Zet klopt in Huissen concurrent VBI 2. Ad de Hek en Peter van Noordennen kwamen beiden tot winst. De overige acht partijen eindigden allen in remise. In dezelfde klasse haakte GDC af in de titelstrijd door met 12-8 van Nijmegen te verliezen. Martin van meerkerk, Martijn de Leeuw en Rik Verboon verloren allen hun partijen. Alleen Joop Kwakernaak kwam tot winst aan GDC-zijde.

In de tweede klasse E won Verhaar Montage/DVA knap met 11-9 van Eureka uit Heerlen. Rien Broekzitter en Wim Kanters wonnen, terwijl Soraya van der Most verloor.

Damclub Dordrecht 2 speelde in dezelfde klasse met 10-10 gelijk tegen GDC 2.

04 – 12 – 2006

Arie van de Weteringh is er voor de 5e achtereenvolgende keer in geslaagd het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht te winnen. Dit toernooi werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem gedurende 3 clubavonden. Kampioen in de 1e klasse werd Lauw Dingemans en Wim van der Most wist in de 2e klasse de titel te veroveren. De eindstand en verslagen zijn te vinden bij Interne Wedstrijden.

27 – 11 – 2006

DORDRECHT –  In de zesde ronde van de nationale damcompetitie verloor Damclub Dordrecht in de hoofdklasse onnodig met 11-9 van PWG in ’s-Gravenpolder. Al binnen twee uur spelen verloor Arie van der Stoep zijn partij. Na remises van Ton van Bokhoven en Jelle Groeneveld verloor Joop Roedolph van Arie van de Weteringh, maar was de wedstrijd nog  niet beslist. Toen Herman Meijer de winst overzag en met remise genoegen moest nemen, leek PWG de wedstrijd op zak te hebben. Martin van Dijk remiseerde. Hans Giphart verkreeg wel voordeel maar geen winstkansen. Randy Horne kwam een schijf achter in het eindspel, maar liet de remise niet glippen. Rob van Eijk zag dat er net geen overmachteindspel voor hem in zat en moest de punten delen. Aanvoerder Anton Kosior zette zijn voordeel wel in winst om, maar de nederlaag was toen al een feit.

In de eerste klasse C won Denk en Zet met 12-8 van BDV in Bennekom en gaat daardoor nu aan de leiding. Winstpartijen waren er van Wim Kalis, Piet Trapman sr. en jr. Alleen Peter de Hek verloor aan DEZ-zijde. Remise waren er van:  Peter Hartog , Jos van der Wielen, Peter van Noordennen, Eef Stam, Kees Brandwijk en Wim Huisman.

Ook GDC draait in deze klasse mee voor een promotieplaats. Met 12-8 klopten zij EAD uit Asten en staa GC op één punt van de koplopers. Theo Voorspuij, Theo de Swart en Martijn de Leeuw brachten de volle winst binnen. Pelle Sterk moest zijn tegenstander feliciteren. Remises waren er van: Mijndert Verkaik, Rik Verboon, Martin van Meerkerk, Henk Houweling, Arthur de Swart en Gerry Verhoeven.

In de tweede klasse E verloor Verhaar Montage/DVA met 13-7 in en van Middelburg, maar blijft het met 10 punten koploper, al hebben drie ploegen evenveel verliespunten als het tiental uit Alblasserdam. Er werden zeven remise geboekt en Aat Verhaar, Danny de Bruijn en Ruben Groenendijk liepen allen tegen een nederlaag op.

In dezelfde klasse speelde DCD 2 met 10-10 gelijk tegen PWG 2 en verloor GDC 2 met  7-13 van De Variant.

20 – 11 – 2006

DORDRECHT –  Mijndert Verkaik uit Oud-Beijerland is de nieuwe kampioen van Zuid-Holland-Zuid geworden. In de laatste ronde remiseerde hij met zevenvoudig kampioen Anton Kosior er werd zo doende onbereikbaar voor de concurrentie. Verkaik kwam in deze partij geen moment in de problemen en is de opvolger van Wim Kalis,. Verkaik plaatste zich tevens voor de halve finales van Nederland  die in januari 2007 van start zullen gaan.  Dordtenaar Joop Roedolph eiste de tweede plaats op door Soegriem Boedhram, de kampioen van de eerste klasse te verslaan. Lang gaf Boedhram uitstekend partij, maar toen Roedolph een doorbraak forceerde naar dam was de strijd snel gestreden en won Roedolph de partij. Randy Horne en Wim Verschoor vochten een zware positionele strijd uit, waarbij beiden geen echte winstkansen kregen en de partij dan ook remise liep. Frits van Vloten klopte Fons Huijbreghts en kwam zodoende ook op zeven punten uit. Radjinder Jharap overspeelde Nirandjan Mohabier en Arthur de Swart won van Jan van den Ouden. 

Eindstand :  1. Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland) 11 punten   2. Joop Roedolph (Dordrecht) 10 ptn.,  3. Anton Kosior(Papendrecht) 9 ptn. + 55 wp.,  4. Randy Horne(Dordrecht) 9 ptn. + 53 wp., 5. Wim Verschoor(Kruisland) 9 ptn. + 52 wp.,  6. Fred Roedolph(Dordrecht) 8 ptn.,  7. Fons Huijbreghts(Breda)  7 ptn. + 63 wp.,  8. Radjinder Jharap (Rotterdam) 7 ptn. + 46 wp., 9. Frits van Vloten(Dordrecht) 7 ptn. + 42 wp., 10. Arthur de Swart (Gorinchem) 7 ptn. + 40 wp., 11  Soegriem Boedhram (Rotterdam) 6 ptn.,  12. Nirandjan Mohabier (Rotterdam) 4 ptn. 13. Jan van den Ouden (Oude Tonge,)  4 ptn.

18 – 11 – 2006

Het programma voor het ZHZ bekertoernooi 2006-2007 is bekend. Op 18 december zal in het “Bruisend Hart” te Hoornaar gezamenlijk de 1e ronde worden gespeeld. Daarna volgen nog 3 ronden in januari en februari. Ondertussen hebben zich al 7 verenigingen met 15 teams aangemeld. Voor verdere details klik hier of kijk bij Externe Wedstrijden.

17 – 11 – 2006

DORDRECHT –  Morgen staat in Het Kristal in de slotronde van het provinciaal damkampioenschap het treffen tussen zevenvoudig kampioen Anton Kosior en koploper Mijndert Verkaik op het programma. Verkaik bevindt zich in de riante positie dat hij twee punten voor staat op alle concurrenten en aan remise genoeg heeft om Wim Kalis op te volgen als sterkste dammer van Zuid-Holland-Zuid. Tevens plaats de kampioen zich voor de halve finale van Nederland, die in januari 2007 van start gaat.Dordtenaar Joop Roedolph speelt aan bord 2 tegen Soegriem Boedhram. Randy Horne speelt op bord 3 tegen Wim Verschoor. Zowel Kosior, als Roedolph, Horne en Verschoor hebben allen acht punten en strijden zodoende om een plaats op het ereschavot.  Fons Huijbreghts zal de witte schijven hanteren tegen Frits van Vloten. Radjinder Jharap ontmoet Nirandjan Mohabier en Jan van den Ouden  zit tegenover Arthur de Swart.Om precies 12.00 uur zal wedstrijdleider Bert Baars de klokken in werking stellen .

13 – 11 – 2006

DORDRECHT –  Na vijf van de elf ronden in de nationale damcompetitie heeft Damclub Dordrecht in de hoofdklasse nog steeds slechts twee punten. Lange tijd ging de strijd tegen het Goudse Damlust gelijk op, maar in het vierde speeluur viel de beslissing. Na remises van Ton van Bokhoven en Rob van Eijk, moest Randy Horne in oud-kampioen van Nederland Erno Prosman zijn meerdere erkennen. Na de remise van Joop Burgerhout, miste Hans Giphart de winst en moest de punten delen. Ook Anton Kosior en Herman Meijer kwamen tot remises. Toen Arie van der Stoep onverwacht zijn partij verloor was de strijd gestreden. Joop Roedolph moest secuur spelen voor remise en Jelle Groeneveld kon zijn voordeel net niet in winst omzetten, waardoor de eindstand op 8 – 12 uit kwam.

In de eerste klasse C zorgde GDC wederom voor een stunt door koperloper PSV Dammen  in Eindhoven met 13-7 te verslaan. Theo Voorspuij, Niek en Mijndert Verkaik kwamen tot winst, terwijl de overige zeven spelers allen tot remises kwamen. Hierdoor is GDC weer terug in de strijd voor de plaatsen 1 en 2 in deze klasse. Ook Denk en Zet profiteerde van het verlies van PSV en staat nu in verliespunten gelijk met de koploper. Zelf won DEZ met 13-7 van DEZ/NGKZ uit Hattem. Wim Kalis, Peter de Hek, Peter Hartog en Piet Trapman sr. brachten allen winstpartijen binnen. Alleen Jos van der Wielen liep tegen een nederlaag op. Remises waren er voor Pieter Trapman jr., Peter van Noordennen, Kees Brandwijk, Dirk Kwakernaak en Ad de Hek.

In de tweede klasse C klopte koploper Verhaar Montage/DVA uit Alblasserdam met 11-9 GDC 2.  Rien Broekzitter, Kamanda Mulaya, Gerrit Verhaar en Ruben Groenendijk kwamen allen tot winst. Wim Kanters, Aat Verhaar en Siem Boer liepen tegen een nederlaag op. Remises waren er voor Marcel van der Most, Danny de Bruijn en Wim IJsselstein. In dezelfde klasse speelde Damclub Dordrecht 2 10-10 gelijk tegen Angarde Informatica 2 uit Tilburg.

30 – 10 – 2006

DORDRECHT –  Net als in de derde ronde verloor Damclub Dordrecht ook in de vierde ronde met 15-5. Nu in Schiedam van Van Stigt Thans 2. Maar kwam het in de derde ronde door het krachtsverschil, nu had bijna het gehele team een off-day. Immers na twee uur spelen leek de Dordtse formatie zelfs op weg naar een overwinning. Immers Hans Giphart stond gewonen en spelers als Fons Huijbreghts, Randy Horne, Rob van Eijk en Fred Roedolph stonden dik in het voordeel, terwijl er geen spelers verloren stonden. Maar dat veranderde in de volgende twee uur snel. Na remise van Fred Roedolph, verloor Joop Roedolph. Jelle Groeneveld remiseerde en Ton van Bokhoven liep geheel vast en moest opgeven. Hans Giphart boekte zijn derde overwinning dit seizoen. Anton Kosior die door een enorme blunder één schijf was achter gekomen, vond geen compensatie en verloor, waarna de wedstrijd eigenlijk beslist was. Ook Arie van der Stoep, Randy Horne en Rob van Eijk verloren. Fons Huijbreghts moest in remise berusten.

In de eerste klasse C genoot Denk en Zet van een vrije ronde en zorgde het Gorinchemse GDC voor een stunt door één van de twee koplopers, VBI 2 uit Huissen met maar liefst 13-7 te verslaan. Gerry Verhoeven, Theo Voorspuij,Rik Verboon en Martin van Meerkerk kwamen allen tot de volle winst. Alleen Niek Verkaik liep tegen een nederlaag op.  Remises waren er van Martijn de Leeuw, Mijndert Verkaik, Arthur de Swart, Pelle Sterk en Joop Kwakernaak.

In de tweede klasse E won koploper Verhaar Montage uit Alblasserdam ook de lastige uitwedstrijd  in ’s-Gravenpolder met 11-9. Matchwinnaar werd Dennie de Bruijn, die voor de enige overwinning zorgde. E overige negen partijen eindigden allen in remise.

Damclub Dordrecht 2 speelde 10-10 tegen Heijmans Excelsior 3. Aart de Bruin en Bert Baars wonnen hun partijen. Kenny Vleghert en Jan van den ouden verloren.

GDC 2 verloor met 15-5 van VBI 3 uit Huissen.

23 – 10 – 2006

DORDRECHT –  Mijndert Verkaik staat al met één been in de halve finale van Nederland. Bij zijn come-back verloor hij in de eerste ronde zijn partij, maar won hij vervolgens vijf partijen op rij. Ditmaal was medekoploper Randy Horne het slachtoffer. In een prima positionele partij kwam Verkaik in het voordeel en moest Horne enkele schijven offeren om ook naar dam te kunnen doorbreken. Het resterende eindspel was een eitje voor Verkaik, die nu twee punten los staat met nog één ronde te gaan.Joop Roedolph won een schijf en vervolgens de partij van Fons Huijbreghts. Anton Kosior leek lange tijd minder te staan, maar toen zijn tegenstander Jharap in tijdnood op de volle winst gokte volgde een blunder die Kosior de volle winst opleverde. Wim Verschoor won met een eindspelfinesse van Fred Roedolph. Frits van Vloten miste een uitstekend winstplan en moest vervolgens secuur voor de remise spelen tegen Soegriem Boedhram.

Stand na vijf ronden :  1. Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland) 10 punten   2. Joop Roedolph (Dordrecht), Wim Verschoor(Kruisland), Randy Horne(Dordrecht) en  Anton Kosior (Papendrecht) allen 8 ptn.,  6. Fons Huijbreghts(Breda)  7 ptn.,  7.  Fred Roedolph(Dordrecht)  en  Soegriem Boedhram (Rotterdam) 6 ptn.,  9. Radjinder Jharap (Rotterdam), Arthur de Swart (Gorinchem) en Frits van Vloten(Dordrecht) 5 ptn., 12. Nirandjan Mohabier (Rotterdam) en Jan van den Ouden (Oude Tonge,)  4 ptn.

20 – 10 – 2006

DORDRECHT –  De strijd om de provinciale damtitel van Zuid-Holland-Zuid nadert zijn ontknoping. In de voorlaatste ronde treffen beide koplopers, Mijndert Verkaik en Randy Horne elkaar en kan de beslissing al vallen. Fons Huijbreghts lijkt ook nog kansen te hebben, maar dan moet hij zich op bord twee wel ontdoen van Joop Roedolph. Theoretisch zijn er nog meer kanshebbers over, zoals de oud-kampioenen Anton Kosior en Radjinder Jharap, die elkaar aan bord drie treffen. Fred Roedolph speelt met wit tegen Wim Verschoor en ook hier heeft alleen de winnaar nog  kansen. Soegriem Boedhram zal de witte schijven hanteren tegen Frits van Vloten en Jan van den Ouden neemt het op tegen Nirandjan Mohabier.

16 – 10 – 2006

DORDRECHT –  In de derde ronde van de nationale damcompetitie kreeg Damclub Dordrecht met 15-5 klop van koploper Den Haag. Fons Huijbreghts en Jelle Groeneveld verloren al na iets meer dan twee uur spelen hun partijen, maar toch bleef het daarna nog spannend, omdat op een aantal borden de DCD-spelers duidelijk in het voordeel stonden. Maar toen ook topscorer Hans Giphart en Joop Roedolph verloren was de strijd gestreden. Er volgden remises van Martin van Dijk, Randy Horne, Anton Kosior, Arie van der Stoep en Ton van Bokhoven. Als laatste moest Rob van Eijk opgeven waardoor de eindstand van 5-15 bereikt werd. In de eerste klasse klopte Denk en Zet met 12-8  GDC uit Gorinchem. Wim Kalis klopte Henk Houweling,Pieter Trapman jr. won van Mijndert Verkaik, Peter Hartog versloeg Arthur de Swart. Van de gasten wist alleen Rik Verboon van Wim Huisman te winnen.In de tweede klasse blijft Verhaar Montage uit Alblasserdam aan de leiding. Met 11-9 werd het Tilburgse Angarde Informatica 2 verslagen. Marcel van der Most en Ruben Groenendijk verloren, maar Dennie de Bruijn, Wim Kanters en Rien Broekzitter kwamen allen tot winst.

13 – 10 – 2006

DORDRECHT –  In de derde ronde van de nationale damcompetitie speelt Damclub Dordrecht in de hoofdklasse thuis tegen koploper Den Haag. Na de verrassende overwinning op het Rotterdamse Constant-Charlois, hoopt de Dordtse formatie op een nieuwe stunt.In de eerste klasse treffen de twee teams uit Zuid-Holland-Zuid elkaar., namelijk Denk en Zet ontvangt thuis GDC uit Gorinchem. GDC staat momenteel één punt voor op de titelkandidaat uit Hardinxveld-Giessendam.In de tweede klasse ontvangt koploper Verhaar Montage DVA uit Alblasserdam het sterke Angarde Informatica 2 uit Tilburg. Een ploeg die eveneens vier punten bezit. Het nog puntloze GDC 2 gaat bij TDV 2 uit Tilburg op bezoek .

09 – 10 – 2006

DORDRECHT –  De strijd om de provinciale damtitel lijkt te gaan tussen Mijndert Verkaik uit Oud-Beijerland en Dordtenaar Randy Horne. Verkaik klopte de tot dan toe ongeslagen Joop Roedolph, terwijl Randy Horne van Anton Kosior won. Kosior had op de 42e zet kunnen winnen d.m.v. een dubbele dreiging. Sloeg even later verkeerd en verloor kansloos het eindspel. Fons Huijbreghts zag zijn titelkansen verdwijnen, doordat hij remiseerde met Wim verschoor en dat terwijl Huijbreghts toch zeker twee maalde winst had laten lopen. Fred Roedolph won elementair van Arthur de Swart. Frits van Vloten klopte Jan van den Ouden en Soegriem Boedhram liet een totaal gewonnen stand remise lopen tegen Nirandjan Mohabier.

Stand na vijf ronden :  1. Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland) en Randy Horne(Dordrecht)   8 punten,  3. Fons Huijbreghts(Breda)  7 ptn.,  4.  Anton Kosior (Papendrecht), Joop Roedolph (Dordrecht), Wim Verschoor(Kruisland) en Fred Roedolph(Dordrecht)  allen 6 punten  8. Soegriem Boedhram (Rotterdam) en Radjinder Jharap (Rotterdam)  5 ptn., 10. Nirandjan Mohabier(Rotterdam) en Frits van Vloten(Dordrecht)  4 ptn.,  12.  Arthur de Swart (Gorinchem) 3 ptn.,  13. Jan van den Ouden (Oude Tonge,)  2 ptn.

06 – 10 – 2006

DORDRECHT –  In de strijd om de provinciale damtitel staat morgen in de Dordtse basisschool Het Kristal de vijfde ronde op het programma en na deze ronde zal het duidelijk zijn wie er nog in de race zijn voor de titel en de daaraan verbonden plaats in de halve finale van Nederland. Immers in deze ronde speelt Fons Huijbreghts aan bord 1 tegen Wim Verschoor. Mijndert Verkaik en Joop Roedolph treffen elkaar aan bord 2 ,terwijl Randy Horne de witte schijven op bord 3 zal hanteren in zijn strijd tegen Anton Kosior. Arthur de Swart ontmoet oud-kampioen Fred Roedolph. Terwijl Soegriem Boedhram de strijd aan gaat met Nirandjan Mohabier. Frits van Vloten neemt het op tegen Jan van den Ouden.  Om precies 12.00 uur stelt arbiter Bert Baars de klokken in werking.

02 – 10 – 2006

DORDRECHT –  In de tweede ronde van de nationale damcompetitie zorgde Damclub Dordrecht voor een stunt in de hoofdklasse door het Rotterdamse Constant-Charlois met 11-9 te  verslaan. Wel diende de gasten een protest in, omdat Randy Horne bij het uitvoeren van zijn winnende slagzet zijn schijf uit zijn handen liet vallen en de CCR-speler eiste dat daar de slagzet zou eindigen. Maar arbiter Siem Boer stond er met zijn neus bovenop en verklaarde de partij voor Yoney verloren. Na remises van Herman Meijer en André Droog won Anton Kosior zijn partij. Nadat Kosior één schijf gewonnen had, maakte hij in de tijdnood van zijn tegenstander een blunder, maar zijn opponent had geen tijd meer om die te berekenen. Arie van der Stoep verloor, waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. Rob van Eijk remiseerde en Hans Giphart zette zijn partij keurig in winst om. Ton van Bokhoven hield grootmeester Autar bekwaam op remise en ook Jelle Groeneveld bracht een punt binnen. Harry van Hofwegen kon toen met een gerust hart opgeven.In de eerste klasse C liep Denk en Zet tegen een verrassende nederlaag op in Amersfoort tegen ADG.  Wim Kalis en Jos van der Wielen kwamen beiden tot winst, maar daar stonden nederlagen tegenover van Peter van Noordennen, Wim Huisman en Kees Brandwijk. Remises waren er voor: Peter de Hek, Peter Hartog, Eef Stam, Piet Trapman sr. en jr.. In dezelfde klasse speelde GDC met 10-10 gelijk tegen DEZ/NKGZ. Arthur de Swart, Rik Verboon en Martijn de Leeuw kwamen tot winst, maar Henk Houweling, Mijndert en Niek Verkaik verloren. De vier remises kwamen op naam van : Theo Voorspuij, Pelle Sterk, Martin van Meerkerk en Gerry Verhoeven.In de tweede klasse E won koploper Verhaar Montage uit Alblasserdam met 15-5 van Heijmans Excelsior 3. Damclub Dordrecht 2 won verrassend met 11-9 van De Variant en GDC 2 kreeg met 15-5 klop van Eureka.

29 – 09 – 2006

DORDRECHT –  In de tweede ronde van de nationale damcompetitie speelt Damclub Dordrecht morgenmiddag in Het Kristal tegen Constant-Charlois uit Rotterdam. Beide Hoofdklassers begonnen dit seizoen met een 11-9 nederlaag. In de eerste klasse speelt GDC uit Gorinchem thuis tegen DEZ/NGKZ uit Hattem. Beide teams begonnen met een overwinning. Denk en Zet uit Hardinxveld-Giessendam reist naar Geleen om het daar tegen CEMA/De Vaste Zet 2 op te nemen.  In de tweede klasse gaat verhaar Montage uit Alblasserdam op bezoek bij Heijmans Excelsior 3 in Rosmalen. En eveneens in Het Kristal ontvangt DC Dordrecht 2 De Variant uit oudenbosch.

23 – 09 – 2006

DORDRECHT –  Na vier van de in totaal zeven ronden durende strijd om de provinciale damtitel is de spanning te snijden. Fons Huijbreghts en Randy Horne leken elkaar niets toe te geven, maar door één mindere zet van Huijbreghts kreeg Horne een gewonnen stand op het bord. Enkele mindere zetten zorgden er voor dat Huijbreghts toch met remise kon ontsnappen. Anton Kosior zag zijn omsingeling tegen Joop Roedolph mislukken, maar trok niet op tijd aan de handrem waardoor Roedolph dik in het voordeel kwam. Het voordeel bleek echter niet voldoende voor winst, zodat de punten werden gedeeld.Mijndert Verkaik voegde zich bij het kwartet koplopers. In een zeer dubieuze partij wist hij Fred Roedolph te verslaan.Ook Wim Verschoor heeft nog titelkansen. Hij klopte op fraaie positionele wijze Frits van Vloten en staat nu op één puntje van de leiders. Radjinder Jharap kwam tegen Arthur de Swart  in het voordeel, maar miste de winst en moest met remise genoegen nemen.Soegriem Boedhram profiteerde van een misgreep van Jan van den Ouden en won het eindspel.

Stand: 1. Fons Huijbreghts(Breda), Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland), Anton Kosior (Papendrecht), Joop Roedolph(Dordrecht) en Randy Horne(Dordrecht) allen 6 punten,  6. Wim Verschoor(Kruisland) 5 ptn.,  7. Fred Roedolph(Dordrecht) en Soegriem Boedhram (Rotterdam) 4 ptn.,   9. Radjinder Jharap (Rotterdam), Arthur de Swart(Gorinchem)  en Nirandjan Mohabier(Rotterdam) 3 ptn., 12. Frits van Vloten(Dordrecht) en Jan van den Ouden (Oude Tonge,)  2 ptn.

22 – 09 – 2006

DORDRECHT –  In de strijd om de provinciale damtitel en de daaraan verbonden plaats in de halve finale van Nederland staan er morgen in de Dordtse basisschool Het Kristal de volgende partijen op de rol. Fons Huijbreghts speelt met wit tegen Randy Horne en Joop Roedolph zit tegenover Anton Kosior. Alle vier de spelers staan momenteel op vijf punten, al heeft Huijbreghts ver uit het zwaarste programma afgewerkt. Fred Roedolph en Mijndert Verkaik staan momenteel op één punt achterstand en treffen elkaar morgen. Frits van Vloten zal de zwarte schijven hanteren tegen Wim Verschoor. Radjinder Jharap speelt tegen Arthur de Swart en Nirandjan Mohabier treft stadgenoot Soegriem Boedhram.

18 – 09 – 2006

DORDRECHT –  In de eerste ronde van de nationale damcompetitie leed Damclub Dordrecht in en tegen IJmuiden een gevoelige 11-9 nederlaag op. Hierdoor wacht de Dordtse formatie een zwaar seizoen in de hoofdklasse, nu daar een versterkte degradatie van toepassing is. Immers na de elf ronden durende competitie degraderen de nummers elf en twaalf direct en spelen de nummers negen  en tien beslissingswedstrijden. En het begon allemaal prima voor DCD. Na bijna vier uur spelen openden Hans Giphart en Jelle Groeneveld, de twee versterkingen dit seizoen, de score en stond DCD met 4-0 voor.Na remises van André Droog en Anton Kosior verloor Ton van Bokhoven zijn partij. Randy Horne remiseerde en ook Joop Burgerhout zag zijn zo goed als gewonnen stand remise lopen. Ook Herman Meijer kon zijn voordeel niet in winst omzetten en moest de punten delen. Fred Roedolph maakte precies op de 50e zet een blunder en moest uiteindelijk opgeven. Rob van Eijk speelde een zeer spannende partij, maar kwam in een overmachteindspel terecht en verloor, waardoor IJmuiden alsnog als winnaar uit de strijd naar voren kwam.

In de eerste klasse kwamen Denk en Zet en GDC wel goed uit de startblokken. DEZ won thuis met 11-9 van WSDV uit Wageningen. Pieter Trapman jr. en Wim Huisman verloren, maar overwinningen van Wim Kalis, Piet Trapman sr. en Eef Stam zorgden er voor dat de winst in Hardinxveld-Giessendam bleef. Remises werden er geboekt door: Peter de Hek, Peter Hartog, Peter van Noordennen, Jos van der Wielen en kees Brandwijk.

GDC uit Gorinchem won met 12-8 in Geleen van CEMA/De Vaste Zet 2. Winstpartijen waren er van Henk Houweling, Mijndert Verkaik, Theo de Swart en Joop Kwakernaak. De jeugdspelers Rik Verboon en Martin van Meerkerk liepen tegen een nul aan. Remises waren er voor Arthur de Swart, Niek Verkaik, Martijn de Leeuw en Pelle Sterk.

In de tweede klasse was Verhaar Montage DVA een maatje te groot voor DCD 2. Met maar liefst 17-3 won de Alblasserdamse formatie. De partijen : Wim Kanters – Fons Huijbreghts, Marcel van der Most – Frits van Vloten en Teus Stam – Kees Osté eindigde in remises. Verder wonnen Rien Visser, Aat Verhaar, Rien Broekzitter, Kevin en  Danny de Bruijn, Ruben Groenendijk en Wim IJsselstein van achtereenvolgend van Aart de Bruin, Jan van den Ouden, Simon Rompa, Bert Baars, Hans Vleghert, Jacob van de Groep en Kenny Vleghert.

GDC 2 verloor in deze klasse met 13-7 van Middelburg.

15 – 09 – 2006

DORDRECHT –  Morgen gaat de elf ronden durende nationale damcompetitie van start met dit jaar een record aantal dammers achter de borden. Maar liefst 129 tientallen zullen achter de borden verschijnen. Damclub Dordrecht speelt in de hoofdklasse B en is daarmee de hoogste vertegenwoordiger van Zuid-Holland-Zuid. Ondanks versterkingen van Hans Giphart en Jelle Groeneveld zal de Dordtse formatie moeten vechten tegen degradatie. Immers de nummers 11 en 12 degraderen direct, terwijl de nummers 9 en 10 beslissingswedstrijden moeten spelen.. DCD reist morgen af naar IJmuiden om het daar tegen de gelijknamige ploeg op te nemen, een ploeg die op papier volkomen gelijkwaardig is aan de Dordtse trots.

In de eerste klasse C begint Denk en Zet uit Hardinxveld-Giessendam met een thuiswedstrijd  tegen WSDV uit Wageningen.  Het tiental uit Hardinxveld-Giessendam geldt in deze klasse als de favoriet voor de titel, mede omdat zij zich versterkt hebben met Kees Brandwijk en Jos van der Wielen.

Ook GDC uit Gorinchem komt uit in de eerste klasse C. Qua gemiddelde rating zou GDC een degradatiekandidaat zijn, maar dat komt omdat GDC dit jaar gekozen heeft voor een sterke verjonging en deze jeugdige talenten een(te) lage rating bezitten. De eerste wedstrijd wacht GDC en verre reis naar het Limburgse Geleen om het daar tegen CEMA/De Vaste Zet 2 op te nemen.

In de tweede klasse E komen de teams van Verhaar Montage/DVA uit Alblasserdam, GDC 2 en DCD 2 uit. En in de eerst ronde speelt Verhaar Montage/DVA thuis tegen DCD 2, terwijl GDC 2 de uitwedstrijd wacht in en tegen Middelburg.

09 – 09 – 2006

RANDY HORNE NA SPANNEND DUEL MEDEKOPLOPER

DORDRECHT –  Het topduel in de derde ronde in de strijd om de provinciale damtitel tussen Fons Huijbreghts en Anton Kosior eindigde in remise. Het bleek de enige remise deze ronde te zijn en Kosior verzuimde tot tweemaal toe de winst in deze partij. Joop Roedolph combineerde net na de opening naar dam, waarna zijn tegenstander Jan van den Ouden al meteen moest opgeven. Ook Randy Horne voegde zich bij de koplopers. Zijn partij tegen Radjinder Jharap was ongetwijfeld de spannendste van de dag en leek in remise te eindigen, maar Jharap voltooide zijn 50e zet net niet binnen de tijdslimiet en verloor op de klok. Mijndert Verkaik is weer terug in de race en versloeg Arthur de Swart. Ook Fred Roedolph speelt weer mee, want hij klopte de tot dan toe ongeslagen Soegriem Boedhram. Wim Verschoor bouwde tegen Nirandjan Mohabier een positioneel gewonnen stand op en maakte de partij met een combinatie uit.

 Stand: 1. Fons Huijbreghts(Breda), Joop Roedolph(Dordrecht), Anton Kosior (Papendrecht) en Randy Horne(Dordrecht) allen 5 punten,  5. Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland) en Fred Roedolph(Dordrecht) 4 ptn.,   7. Wim Verschoor(Kruisland) 3 ptn.,  8. Radjinder Jharap (Rotterdam), Soegriem Boedhram(Rotterdam), Jan van den Ouden (Oude Tonge,) Arthur de Swart(Gorinchem) en Frits van Vloten(Dordrecht) 2 ptn., 13.Nirandjan Mohabier(Rotterdam) 1 punt

04 – 09 – 2006

Aart de Bruin en Leen Sommeling zijn kampioen in hun klasse

Het is Aart de Bruin gelukt om kampioen van Dordrecht eerste klasse te worden. . In de tweede klasse heeft Leen Sommeling met overmacht de titel behaald. Wij feliciteren de beide kampioenen. In de hoofdklasse lijkt de interesse in een kampioenschap niet groot. Een select gezelschap speelt heel onregelmatig de partijen. Dit heeft tot gevolg dat het een eindeloos verhaal dreigt te worden. Voorlopig is hier dus nog geen beslissing gevallen.

02 – 09 – 2006

DCD’ers prominent aanwezig bij wereldrecordpoging simultaan Anton van Berkel

 De DCD-ers Randy Horne, Kees Osté ,Simon Rompa en Joop Roedolph waren ook in het Brabantse dorpje Diessen aanwezig om de wereldrecordpoging simultaandammen van Anton van Berkel te doen slagen. Zoals u wellicht hebt kunnen lezen in de landelijke dagbladen heeft Anton het wel gehaald, ondanks de deelname van onze clubgenoten. Joop won al na 19 zetten door een leuk damzetje wat door Anton verkeerd werd beoordeeld. In een gelijkwaardige stelling gaf Anton onthutst op. Randy speelde in een heel moeilijke halve hekstellingspartij remise,nadat Anton bijna in een identieke, maar nu wel gewonnen damzet liep. Kees Osté ,licht onder druk, haalde ook een keurige remise na meer dan 18 uur!! spelen.

Alleen Simon Rompa moest na een moeilijk eindspel opgeven. Voor een uitgebreider verslag verwijzen we naar het binnenkort uitkomende clubblad.

02 – 09 – 2006

FONS HUIJBREGHTS VERSLAAT OOK FRED ROEDOLPH

DORDRECHT –  Na de sensationele zege van Fons Huijbreghts vorige week op Mijndert Verkaik, versloeg Huijbreght in de tweede ronde Fred Roedolph. Roedolph bouwde een positioneel gewonnen stand op, maar Huijbreghts combineerde fraai naar dam en won op slag de partij. Hierdoor is Huijbreghts koploper en heeft alleen Anton Kosior ook vier punten. Kosior klopte positioneel Nirandjan Mohabier. Mohabier kreeg te veel randschijven en Kosior kon de partij met een gambiet zeer fraai uit maken.

Joop Roedolph en Randy Horne vochten een positioneel gevecht uit, waarin het evenwicht niet werd verbroken. Remise was dus een logisch resultaat.

Mijndert Verkaik leek geen winstkansen te hebben tegen Wim Verschoor. Maar in de tijdnoodfase dacht Verschoor te kunnen winnen, het was toen Verkaik die een verrassende slagkeuze open zette, waarop Verschoor de partij verloor.

Radjinder Jharap speelde een prima partij tegen Frits van Vloten, die hij bekroonde met winst. Arhtur de Swart en Soegriem Boedhram hadden een partij met wisselde kansen, maar uiteindelijk werden de punten gedeeld. Jan van den Ouden kreeg een tweetje tegen de dummy.

 

Stand: 1. Fons Huijbreghts(Breda) 4 punten, 2. Anton Kosior(Papendrecht) 4 ptn., 3.Joop Roedolph(Dordrecht) 3 ptn,  4.Randy Horne(Dordrecht) 3 ptn.,  5.Fred Roedolph(Dordrecht) 2 ptn.,  6.Mijndert Verkaik(Oud-Beijerland) 2 ptn.,  7.Arthur de Swart(Gorinchem) en Soegriem Boedhram(Rotterdam) 2 ptn., 9.Radjinder Jharap(Rotterdam) 2 ptn.,  10.Jan van den Ouden (Oude Tonge) 2 ptn., 11.Nirandjan Mohabier(Rotterdam) 1 punt, 12.Wim Verschoor (Kruisland) 1 punt, 13. Frits van Vloten(Dordrecht) 0 punten.

 A.s. zaterdag wordt in Het Kristal de derde ronde afgewerkt.

26 – 08 – 2006

FONS HUIJBREGHTS ZORGT VOOR SENSATIE

DORDRECHT –  In de eerste ronde in de strijd om de provinciale damtitel zorgde Fons Huijbreghts voor een daverende sensatie door één van de topfavorieten, de nieuwe voorzitter van Zuid-Holland-Zuid Mijndert Verkaik te verslaan. Verkaik kwam beter uit de opening, maar later draaiden de rollen om en uiteindelijk won Huijbreghts in een twee om twee oppositie.  Ook Joop Roedolph zorgde voor een verrassing. Hij klopte op fraaie positionele wijze oud-kampioen Radjinder Jharap. Fred Roedolph won al snel één schijf tegen Jan van den Ouden, waarna Roedolph de partij vakkundig in winst omzette. Anton Kosior en Frits van Vloten gingen lange tijd gelijk op. In de eerste tijdnoodfase miste van Vloten een gemakkelijke remise, waarna er een zeer moeilijk eindspel op het bord kwam. Uiteindelijk kreeg Kosior de winst na 102 zetten toch rond. Randy Horne trof deze ronde de dummy. Soegriem Boedhram speelde een uitstekende partij tegen Wim Verschoor  met remise als resultaat. Ook Arhtur de Swart en N. Mohabier deelden de punten.

Zaterdag wordt de strijd in Het kristal te Dordrecht voortgezet

12 – 08 – 2006

De eerste ronde van het persoonlijk kampioenschap ZHZ 2006 is bekend:

Programma 1e ronde, 26 Augustus 2006 

A. Kosior

F.B. van Vloten

M. Verkaik

A.M.J. Huijbreghts

R.A. van Eijk

R.L. Horne

R. Jharap

J. Roedolph

F. Roedolph

J. van den Ouden

S. Boedhram

W. Verschoor

A. de Swart

N. Mohabier

 

31 – 07 – 2006

Selecties DC Dordrecht voor het seizoen 2006-2007 zijn bekend

De selecties van DC Dordrecht 1 en 2 voor zowel de nationale als de provinciale competitie 2006-2007 zijn bekend. In de nationale teams verwelkomen wij 4 nieuwe spelers t.w. Hans Giphart en Jelle Groeneveld in het 1e, en Jan van den Ouden en Simon Rompa in het 2e. Ook maken Joop Burgerhout en Harry van Hofwegen het komend seizoen hun rentree in DC Dordrecht 1 nationaal, terwijl de pupillen Job Arts en Kenny Vleghert beurtelings in DC Dordrecht 2 mee zullen spelen om zodoende ervaring op te doen met het spelen op nationaal niveau. De volledige selecties zijn te vinden in de rubriek Externe Wedstrijden van het hoofdmenu. 

29 – 07 – 2006

NIJMEGEN –  In het Open internationale damtoernooi van Nijmegen zorgt Fons Huijbreghts, lid van Damclub Dordrecht, momenteel voor een verrassing door met een plus drie score bovenin het klassement mee te draaien. Vandaag treft Huijbreghts in de slotronde grootmeester Yuriy Anikeev uit de Oekraine. In het ratingklassement van 1050 tot en met 1199 gaat Huijbreghts aan de leiding met één punt voorsprong op twee achtervolgers en verloor hij tot u toe slechts één partij, van Kees van Bakel.

Ook DCD-lid Anton Kosior draait met een plus drie score bovenin het klassement mee. Hij treft vandaag Gerbrand Hessing.

De Dordtenaren Joop Roedolph en Randy Horne zitten boven in de middenmoot met een score van tien uit negen. Fred Roedolph en Karlijn Overes hebben zeven punten en kunnen middels een overwinning nog in de middenmoot eindigen. Papendrechter Dirk Alderliesten treffen we met vijf punten in de onderste regionen aan.

21 – 07 – 2006

Winst voor Anton en Fred in de voorlaatste ronde

In de achtste en voorlaatste ronde van het DNC open NK was er winst voor zowel Anton Kosior als Fred Roedolph. Anton speelde tegen Joeri Hezemans in een spannend klassieke stelling wist Anton toch voordeel te halen. Uiteindelijk miste de jonge Tilburger de remise en gingen de punten naar Kosior. Fred Roedolph speelde tegen Jan de Koning, op papier een lastige tegenstander. Maar toen de Koning wilde ruilen, sloeg het noodlot voor hem toe, want Fred kon anders slaan toen volgde er een verassend schijfwinst. de Koning speelde nog wel door, maar maakte later in de partij een echte blunder en verloor zo een tweede schijf en daarmee de partij. Fons Huijbreghts nam het initiatief tegen Sarah Rijgersberg, echter in de het middenspel werd de Brabander verrast door een lichte combinatie. Simon Rompamaakte een positionele fout tegen John Stins en kwam deze niet meer te boven.

20 – 07 – 2006

Weinig punten in zevende ronde

Zo goed onze clubgenoten gisteren scoorde zo slecht ging het vandaag. Alleen Simon Rompa kwam tot winst tegen Jeremy Pauwels. Fons Huijbreghts moest toezien dat Ed Holstvoogd de lange vleugel van Fons leeghaalde en vervolgens doorbrak naar dam. Er stond geen compensatie tegenover zodat Fons kon opgeven. Anders was het bij Fred Roedolph tegen Marc Bremer doorstond hij de druk van een klassieke stelling. De kansen gingen zelfs naar Roedolph. Maar toen Fred 45-40 speelde betekende dit een zelfmoord aktie. Zodat de beide punten naar Bremer gingen. Nog bonter was het bij Anton Kosior die tegen de dames wereldkampioen Darya Tkachenko een ouderwetse Roozenburg aanval tegen kreeg. Echter de wereldkampioene leek minder op de hoogte te zijn dan Anton. Want toen Anton de juiste zetjes mocht toelaten, stond  Darya wel degelijk verloren. Maar toen sloeg het noodlot toe. Anton speelde de verkeerde zet en moest toezien, dat de kansen keerde. uiteindelijk bleef hij zelfs met lege handen achter.

19 – 07 – 2006

DCD-ers scoren goed in deze ronde

De leden van Damclub Dordrecht scoorde op het open NK goed in de zesde ronde. Alleen Simon Rompa liep tegen een nul op tegen Ad van Tilborg. De kersverse DCD-er trweft het dan ook niet met de paring. De overige DCD-ers kwamen allen tot winst. Anton Kosior versloeg Benno van Straaten. Al was dit niet onfortuinlijk omdat in het middenspel Kosior slecht stond, zo slecht zelfs dat hij remise aanbood, hetgeen door van Straaten van de tafel werd geveegd. Maar Anton zou Anton niet zijn, als hij toch kansjes kreeg. En na een fout van  zijn tegenstander alsnog de winst kon opeisen. Fons Huijbreghts zag zijn tegenstander een Portie-Bonnard op het bord brengen, maar door geklungel werd deze met schijf verlies weggehaald door Maijenburg. Fons liet het toen nog ver komen maar won wel. Ook Fred Roedolph kwam tot winst tegen Peter Schipper uit Haarlem. Deze tegenstander was een half uur te laat, dat was ook precies de tijd die hij te kort kwam om de partij fatsoenlijk af te sluiten. Door tijdnood liep hij nu in een onvervalste Coup Royal.

18 – 07 – 2006

Zware dag in Den Haag

Het was een warme zware dag in Den Haag. Ondanks de Airco die in de zaal aanwezig was was het toch warm in de zaal. Met twee ronden op het programma vielen er toch klappen. Fred Roedolph zat tussen de grootmeesters, tegen Guntis Valneris speelde hij. Natuurlijk was deze tegenstander een paar maatjes te groot. Fred had nog wel een opening voor bereid, deze kwam ook op het bord. Dit leverde hem een half uur tijd voorsprong op. Maar daar bleef het dan ook bij. De oud wereldkampioen overspeelde Roedolph in het middenspel. Anton Kosior won van de Belg Anthon Hanssen. Hanssen nam een aanval, maar Anton weet meestal wel hoe hij dit moet tegenspelen, en won de voorpost van de Belg. Fons Huijbreghts versloeg in het eindspel Peter Schippers in een spannende partij. simon Rompa trof het niet met de paring en verloor van Danny Slotboom.

In de middag ronde speelde Fons tegen Bert Zwart een partie Bonnard. Dit was te ambitieus tegen de sterke Bert Zwart. Deze versloeg Fons dan ook kansloos. Fred Roedolph speelde een spannende partij tegen Alfons Ottink beide spelers verzuimde een paar keer de sterkste zet, na bijna zes uur spelen moest Roedolph toch zien dat zijn tegenstander het eindspel won. Anton Kosior kon niet winnen van de jeugdspeler Mike Koopmanschap. Eeen uiterste poging in het eindspel mocht niet baten. Simon Rompa won wel van Manon Bassant en kom nu op 4 punten.

17 – 07 – 2006

DCD-ers op dreef

Op de derde speeldag van het open NK waren de spelers van Damclub Dordrecht op dreef. Het maximaal aantal punten werd behaald. Zes in getal, acht kon niet want Anton Kosior en Fons Huijbreghts troffen elkaar. Het werd een spannende partij,  Anton liet zich meeslepen in de wilde avonturen van Fons, dit leidde echter tot een dubieuze stand voor Kosior. Fons had nog een half uur bedenktijd terwijl Anton nog maar twee minuten had, in een hopeloze stand kon Anton niets anders verzinnen dan een remise aanbod. Zijn verbazing zal groot zijn geweest toen Fons het aanbod in een totaal gewonnen stand aannam. Ook Simon Rompa behaalde zijn eerste zege op Jan Drijver. Fred Roedolph lijkt helemaal over zijn dip heen te zijn. In een klassiek duel met Ronald Wisse, kreeg hij al snel een voordelige stand. Uiteindelijk won hij de partij probleemloos, zodat Fred nu met 5 uit 3 op een gedeelde zesde plaats staat genoteerd. 

16 – 07 – 2006

Fred Roedolph klopt Friso Fennema

Op het open NK waren de DCD-ers succesvol. Het meest in het oog springende resultaat was de winst van Fred Roedolph op subtopper Friso Fennema. Fennema speelde een half-open klassieke partij. Fred ging hier op in, maar liet zijn lange vleugel niet leeg ruilen, hij ging met een beheerste aanval op de overvolle lange vleugel van Fennema aanvallen. Tactisch gezien was dit vrij sterk, want Fennema moest steeds lastige keuzes maken. Toen kwam de in Den Haag wonende woordvoerder van de V.V.D. Fennema toch in de problemen. Roedolph verraste zijn tegenstander door achter een schijf te lopen, die de Hagenaar niet op mocht vangen. Zo stond Roedolph een schijf voor, maar die stond echter wel ver op de bordhelft van zijn tegenstander. Echter dat schijf viel niet meer terug te winnen. In tijdnood gaf Fennema dan ook op. Anton Kosior versloeg positioneel Sander Spaans, toen Spaans positioneel al aan de kant was gezet verloor hij alsnog combinatief. Ook Fons Huijbreghts kwam tot winst, zodat de auto richting Dordrecht met 6 uit 3 huiswaarts keerde. Alleen Simon Rompa liep tegen een nederlaag op, Daan van Os was te sterk voor de man uit Dongen.

15 – 07 – 2006

DNC Open NK van start

Het open NK onder de naam DNC is vandaag van start gegaan. Op de bovenste borden vielen toch wel wat verrassingen te noteren. Zo moest oud wereldkampioen Guntis Valneris remise toestaan aan Bert Zwart. Ook Alexander Baljakin kwam niet tot winst Michiel Kroesbergen snoepte hem een punt af. Nederlands kampioen Kees Thijssen moest ook al remise toestaan aan Friso Fennema. Voor de leden van DC Dordrecht was het een moeizame ronde. Alleen Fred Roedolph wist remise te halen tegen de Rotterdammer Iwan Fung. Dit kwam moeizaam tot stand, want Fung had de gehele partij het betere van het spel. Anton Kosior had de langste partij, maar moest zijn meerdere erkennen in Ron Heusdens. Fons Huijbrechts dacht goed te komen door middel van een offer, maar zijn Groningse tegenstander Wichers bracht een tegenoffer en verraste Fons. Ook ons nieuwe clubgenoot Simon Rompa moest een nul incaseren tegen Dick v.d. Ouden liep hij in een combinatie.

08 – 07 – 2006

Sani-Dump Sneldamkampioenschap wederom een groot succes

Met een record aantal van 74 deelnemers is het door DC Dordrecht georganiseerde SANI-DUMP Sneldamkampioenschap ook dit jaar weer een groot succes geworden. Kampioen werden: Categorie A – Leopold Sekongo, Categorie B – Harry de Waard, Categorie C – Martin van der Sluis, Aspiranten – Joeri Hezemans, Pupillen – Kenny Vleghert en Welpen – Sander van den Broek. De televisie opnamen zijn maandagavond 10 juli om 18 uur (met daarna ieder uur een herhaling) te zien in het nieuwsprogramma van RTV Dordrecht. Deze zender kan alleen in het Drechtstedengebied worden ontvangen. Een verslag plus foto’s van het evenement, alle prijswinnaars en de volledige eindstand vindt u in de rubriek Damdag van het hoofdmenu.

03 – 07 – 2006

Eerste kampioenen van Dordrecht 2006 zijn bekend

Na in 2004 en 2005 al kampioen bij de Welpen te zijn geworden heeft Kenny Vleghert in 2006 het kampioenschap van Dordrecht bij de Pupillen behaald. Op een keurige 2e en 3e plaats eindigden Job Arts en Dennis Bakker. Bij de Welpen is Pim Arts Kampioen van Dordrecht 2006 geworden. 

26 – 06 – 2006

Anton van Berkel valt wereldrecord simultaandammen aan

Op zaterdag 2 september 2006 aanvang 10 uur gaat onze Tilburgse damvriend Anton van Berkel een poging ondernemen om het wereldrecord simultaandammen te verbeteren dat met 225 tegenstanders sinds 1987 op naam staat van wijlen Jannes van der Wal. Anton heeft dus 226 of meer tegenstanders nodig waarvan minstens 70% clubdammer moet zijn. Het wordt een groots evenement met o.a. een lopend buffet dat zal plaatsvinden in Partycentrum Hercules, Rijtseweg 1 te Diessen. De inschrijving is gratis en iedere deelnemer krijgt een origineel en leuk aandenken.  Twijfel dus niet en schrijf je in bij contactpersoon Frans Bax, telefoon 0620-379451 of e-mail snarfxab@hotmail.com. Je kunt ook inschrijven via de website van TDV www.tdv-tilburg.nl 

09 – 06 – 2006

Rooster nationale competitie 2006-2007

Het rooster van de nationale competitie is gisteren bekend gemaakt door de KNDB. Op de Damkalender in het hoofdmenu zijn alvast de wedstrijden van DC Dordrecht 1 en 2 vermeld in de periode september 2006 t/m maart 2007. Het volledige overzicht van alle wedstrijden volgt binnenkort in de rubriek Externe Wedstrijden.

01 – 06 – 2006

Simultaan Harry van Hofwegen

Ter gelegenheid van zijn verjaardag werd onze clubgenoot Harry van Hofwegen  vandaag een simultaan aangeboden door het Da Vinci College in Gorinchem. Een 30 tal collega docenten en leerlingen namen deel en ook had hij enkele van zijn Dordtse damvrienden uitgenodigd. Deze delegatie bestond uit Jan Baars, Aart de Bruin en Cor Leenheer. Slechts 1 van de docenten/leerlingen wist Harry een remise af te dwingen maar dat was dan ook niemand minder dan de voor GDC Gorinchem spelende Arthur de Swart. Alle overige partijen werden door Harry gewonnen. De Dordtse dammers deden het naar verwachting beter: Aart de Bruin wist als enige Harry een nederlaag te bezorgen en Cor Leenheer boekte een verdienstelijke remise. Jan Baars gaf knap weerstand maar moest uiteindelijk toch in een nederlaag berusten. 

20 – 05 – 2006

ZHZ Jeugdcup: 2e plaatsen voor Job en Pim Arts

Bij de 7e en laatste ronde van de ZHZ jeugdcup in Alblasserdam zijn de broertjes Arts (Job, pupil in groep B en Pim, welp in groep C) er in geslaagd een tweede plaats te bemachtigen. Kenny Vleghert en Dennis Bakker vielen buiten de prijzen.

De indeling van de Nationale competitie voor het seizoen 2006-2007 is ondertussen door de KNDB bekend gemaakt. Klik hier om te zien wie de komende tegenstanders zijn van DC Dordrecht 1 in de Hoofdklasse B en DC Dordrecht 2 in de 2e klasse E.

06 – 05 – 2006

Delta Damdag Hellevoetsluis een prooi voor Leopold Sekongo

Op 6 mei werd het sneldamtoernooi in Hellevoetsluis gespeeld onder de naam Delta-damdag. Leopold Sekongo won dit toernooi met 16 uit 10. Beste clubgenoot werd Arie van de Weteringh met 13 uit 10, Anton Kosior werd 5de met 12 uit 10, Rob van Eijk werd 9de met 10 uit 10, Fred Roedolph 12de met 10 uit 10, Fons Huijbreghts 15de met 8 uit 10.

In de eerste klasse wist Jacob van de Groep een achtste plaats te bemachtigen met 11 punten. Evert van de Groep werd twintigste met 6 punten.

In de tweede klasse werd ons nieuwe lid Jan van den Ouden kampioen met 15 uit 10 !

29 – 04 – 2006

Anton Kosior sneldamkampioen ZHZ

Het is Anton Kosior gelukt om sneldamkampioen van Z.H.Z. 2006 te worden met een punt meer dan zijn clubgenoot Rob van Eijk. Fons Huybreghts won de titel in de B-groep en Jacob van de Groep bij de Aspiranten. Helaas waren er van andere verenigingen weinig deelnemers, dit zal ongetwijfeld te maken hebben dat er op Koninginnedag werd gespeeld. Lees meer over dit toernooi, bij Externe Wedstrijden en klikt u daar Sneldamkampioenschap ZHZ aan.

De partijen van Jan van de Weteringh zijn inmiddels toegevoegd bij de 50 van… onder het hoofdstuk Techniek.

Ook nieuw zijn de volgende drie mogelijkheden: Gastenboek, Forum en Fotoboek. We nodigen u dan ook van harte uit om van deze mogelijkheden gebruik te maken.

26 – 04 – 2006

19352006

Jan van de Weteringh

Op dinsdag 25 april 2006 overleed in het ziekenhuis ons trouw lid Jan van de Weteringh op 70-jarige leeftijd. Naast het feit dat Jan al jaren suikerziekte had, bleek uit het onderzoek dat hij onlangs onderging dat hij ook aan een ongeneselijke ziekte leed, die er voor zorgde dat Jan voor velen toch nog onverwacht snel overleed.

Jan gold als jonge tiener als één van de grootste talenten van Nederland en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een solide en zeer degelijke speler, die jaren kende dat hij niet of nauwelijks een partij verloor. Zijn voorliefde ging uit naar het klassieke spelgenre, dat hij dan ook als een van de beste spelers beheerste. Met name in het sneldammen kwam hij vaak tot topprestaties. Jan was lid van E.D.D.V. en later ook van D.D.V., twee verenigingen die in 2002 opgingen in Damclub Dordrecht. Hij bleek een steunpilaar te zijn van de vereniging, die bijna nooit een clubavond miste en menig speler met raad en daad ter zijde stond. Zijn advies werd dan ook vaak met succes opgevolgd, waardoor de club vaak tot verrassende resultaten kwam. Ook persoonlijk boekte hij vele successen. Zo werd Jan maar liefst zeven keer kampioen van Dordrecht. De eerste keer in 1967 en vanaf 1969 tot en met 1972 was hij onafgebroken Dordts sterkste dammer. Na zijn zesde titel in 1975 eindigde Jan bijna standaard in de top drie en op 60-jarige leeftijd zorgde hij  wederom voor een topprestatie door in 1996 zijn zevende stadstitel te veroveren.

Jan had vaak een zeer realistische kijk op het leven en nam niet zo maar iets klakkeloos aan van iemand, ongeacht wie het was. Bekend is dan ook zijn uitspraak: “Een bakker zal altijd zeggen: eet meer brood en een slager zegt: eet meer vlees “.

Naast het dammen, kon Jan ook een behoorlijk partijtje biljarten en goed klaverjassen. Bij dit kaartspel viel hij ook regelmatig in de prijzen en het was een voorrecht om met Jan te mogen kaarten. En werd er eens een fout gemaakt, dan was het bij Jan altijd meteen vergeven en vergeten , waardoor er in een prettige en ontspannen sfeer gespeeld kon worden. 

We verliezen als club met het overlijden van Jan een sterke en zeer trouwe dammer, die wij nooit zullen vergeten. Wij wensen zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

                                                       Jan, rust in vrede.

10 – 04 – 2006

SANI-DUMP Sneldamkampioenschap op zaterdag 8 juli

Ook in 2006 zal SANI-DUMP weer fungeren als hoofdsponsor van onze damdag. Het SANI-DUMP Sneldamkampioenschap zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 8 juli in ons clublokaal Het Kristal, Heimerstein 35/36 te Dordrecht. Het toernooi zal dit jaar worden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. Alle details zijn te vinden in de rubriek Damdag van het hoofdmenu.

08 – 04 – 2006

ZHZ PUPILLENTEAM WINNAAR NATIONALE JEUGDDAMDAG

Opnieuw een groot succes voor het jeugddammen in ZHZ want het ZHZ Pupillenteam is kampioen geworden tijdens de Nationale Jeugddamdag in Harderwijk. Het succesvolle team bestond uit de nationale toppers Rik Verboon en Martijn de Leeuw op bord 1 en 2, Karlijn Overes op bord 4, Wilco van Beest op bord 5 allen spelend bij VGO Hoornaar, en de DC Dordrecht eerstejaars pupil Kenny Vleghert op bord 3.

25 – 03 – 2006

SNELDAMTOERNOOIEN IN DE REGIO

Zowel in Hardinxveld/Giessendam als in Puttershoek werd een sneldamtoernooi gespeeld. Beide toernooien werden volgen het Zwitserssysteem gespeeld. Wim Kalis won in Hardinxveld, uitslagen van dit toernooi kunt u hier zien. Meindert Verkaik werd winnaar in Puttershoek klik hier voor de eindstand.

18 – 03 – 2006

DC DORDRECHT BLIJFT HOOFDKLASSER !

Het eerste team van Damclub Dordrecht heeft ook de tweede beslissingswedstrijd in winst omgezet. Maar in tegenstelling tot twee weken eerder hadden de Dordtenaren nu minder moeite met de tegenstander. V.A.D. was een gelijkwaardige tegenstander waar de uitslag alle kanten op kon vallen. Dat het uiteindelijk 11-9 voor de Dordtenaren werd zat een dosis geluk bij. Tegen PSV Dammen was het een heel andere wedstrijd. Vanaf het begin heerste de thuisploeg. Geen enkele speler werd in moeilijkheden gebracht. Martin van Dijk, Joop Burgerhout, Harry van Hofwegen, Arie van der Stoep, Fred Roedolph, Fons Huijbrechts (al had Fons wel een periode waarin zijn tegenstander beter stond) Randy Horne en Anton Kosior hadden allen voordeel. Uiteindelijk waren het Arie, Fred en Anton die voor de winst zorgden terwijl er geen enkele nederlaag werd geleden, zodat de 13-7 eindstand nog wat mager genoemd mag worden. Maar na deze zenuwslopende wedstrijden was de thuisploeg natuurlijk dik en dik tevreden en mag de club zich volgend jaar weer hoofdklasser noemen.

13 – 03 – 2006

Start van het kampioenschap van Dordrecht 2006. Frits van Vloten vervangt Joop Roedolph die zich voorlopig moest terugtrekken uit dit toernooi. Verrassingen waren er in groep 1 niet echt. Randy Horne wist Anton Kosior op remise te houden. Arie van der Stoep miste de winst tegen Fred Roedolph. En Fons Huybrechts won van Frits van Vloten. Laatste miste echter een damcombinatie (zie partijen). In groep 2 was de verrassing dat Leen Sommeling de kampioen van vorig jaar uit de tweede klasse Hans Vleghert klopte. Cor Leenheer was de meerdere aan Jan Baars. Tenslotte won ook nestor Aart de Bruin zijn eerste partij tegen Bert Baars.

06 – 03 – 2006

De laatste wedstrijd in de provinciale hoofdklasse werd door het eerste team van Damclub Dordrecht met 10-6 gewonnen van Constant/Charlois Rotterdam 1. Het was een hectische start. De gastheren wisten niet beter of deze wedstrijd stond pas donderdag op het programma. Dit was aanvankelijk ook zo, maar Anton Kosior vermoede dat dit fout was en heeft de secretaris van DCD dit laten checken bij de wedstrijdleiding. Deze gaf te kennen dat deze wedstrijd inderdaad op 6-3 gespeeld moest worden ipv 9-3. Maar hij verzuimde om dit aan de thuisclub door te geven. Zo dat de verbazing op de Rotterdamse gezichten groot was toen er acht Dordtenaren binnen kwamen wandelen. Na wat over en weer gebeld en geregel waren de Rotterdammers zo sportief om toch een team op de been te brengen en te spelen! Dat DC Dordrecht hier veel voordeel van had valt niet te ontkennen, zo won Rob van Eijk al in de opening van Jürgen Tholel omdat deze helemaal niet in de wedstrijd zat. Ook Anton Kosior die aan bord 7 zat tegen Soegriem Boedhram kreeg weinig tegenstand. Ook Arie van der Stoep en Frits van Vloten wonnen hun partij tegen Ashok Bhajan en Harry Bisambhar. Fred en Fons remiseerde aan de borden 1 en 2 tegen Iwan Fung en Daouda Soumah. Jan van de Weteringh en Randy Horne verloren van Piet de Regt en Memmet Yoney zodat er een 6-10 eindstand op het bord kwam.

04 – 03 – 2006

Het is Damclub Dordrecht gelukt om de eerste hindernis in de promotie/degradatie wedstrijden te nemen. Het Amsterdamse V.A.D. werd met 11-9 geklopt. Het was een wedstrijd met alles erop en eraan. Herman Meijer speelde aan bord 1 remise tegen Christiaan van der Schaaf. Vervolgens speelde André Droog een zeer krachtig tegen Rob van Westerloo en wist zo de Dordtenaren aan een 3-1 voorsprong te helpen.  Rob van Eijk kwam een schijf achter maar wist zich toch nog naar remise te knokken, Arie van der Stoep blunderde twee keer tegen Herman van Westerloo en verloor (4-4) Toen ook Anton Kosior en Martin van Dijk remiseerde was de stand 6-6. Fred Roedolph leek minder uit de opening te komen. Maar zijn tegenstander Hans Vermeulen overzag een kleine forcing waardoor Fred een schijf won en daarna de partij goed afmaakte, maar op praktisch hetzelfde moment moest Fons Huybrechts capituleren tegen Rob Pennekamp (8-8). Alleen Ton van Bokhoven was nog bezig tegen Arie Storm, en Randy Horne tegen Michel Horn. Randy stond analytisch verloren en bij Ton was het remiseachtig. De verwachting was dus 9-11 voor de bezoekers. Maar plotseling liep Arie Storm in een zetje en kon Ton zich laten feliciteren. Toen ook Horn de verkeerde voortzetting koos werd het een bizarre 11-9 winst voor de Dordtenaren. Over twee weken moeten de Dordtenaren weer aan de bak met dit keer als tegenstander P.S.V. uit Eindhoven.

28 – 02 – 2006

Ook in 2006 zal SANI-DUMP weer fungeren als hoofdsponsor van onze jaarlijkse damdag. Het SANI-DUMP sneldamkampioenschap zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 8 juli. Nadere berichten volgen zo spoedig mogelijk op onze damdag pagina in het hoofdmenu van deze site. 

21 – 02 – 2006

Het tweede team provinciaal wist in de laatste ronde alsnog een overwinning te produceren op V.G.O uit Hoornaar. Met 9-7 wonnen de Dordtenaren, Leen Sommeling stond al snel twee schijven achter maar wist dit toch nog op remise te houden. Cor Leenheer werd topscorer van dit team door knap Martijn de Leeuw te verschalken met een kleine combinatie. Ook Fred Roedolph wist aan het eerste bord te winnen van de taaie Gerrit de Jong. Aart de Bruin veegde zijn tegenstander en haalde daarna de buit binnen. Jan Baars en Ben Dubbeld verloren hun partij. Maar mede door de remises van Bert Baars en Wim van de Most wist DCD 2 toch de winst binnen te slepen. Door dit resultaat werd ook dit jaar weer nipt degradatie uit de 1e klasse ontlopen.

18 – 02 – 2006

Het was tot zelfs na de wedstrijd spannend afgelopen zaterdag. Zowel DC Dordrecht als T.D.V. vochten om de tiende plaats. Beide team hadden evenveel punten en ook de bordpunten waren gelijk. Omdat T.D.V. de onderlinge wedstrijd had gewonnen moesten de Dordtenaren één bordpunt meer halen dan de Tilburgers. Troesoe kwam in volle oorlogssterkte op. Alleen Maarten Linssen was niet van de partij. Dankzij negen remise partijen was de spanning te snijden. Deze remises kwamen zeker niet allemaal logisch tot stand. Zo kon Rik Twilaar op bord 10 tegen Fred Roedolph tot twee keer toe schijfwinst nemen. Beide spelers zagen dit niet. Arie van der Stoep miste de winst tegen Leo Aliar. Ook kwam Fons Huybrechts in een onduidelijke stelling goed weg met remise. André Droog kreeg tegen Micheal Palmer wel wat voordeel, maar zeker geen echte winstkansen. Martin van Dijk stond onder druk tegen Edgar Hartman maar wist zich goed te verdedigen. De man die DC Dordrecht er doorheen moest slepen was Rob van Eijk. Hij stond gewonnen tegen Eelco Dusamos. Maar in tijdnood liep Rob in een lichte combinatie wat niet alleen zijn dam koste, maar zijn tegenstander dam en partijwinst opleverde. Zuur was het voor Rob dat juist hij de enige was die deze dag verloor. Zo werd de einstand 9-11. Ook in Tilburg verloor T.D.V. met dezelfde cijfers. Daardoor is DC Dordrecht elfde geworden zodat er een beslissingswedstrijd tegen de nummer 11 van de hoofdklasse A gespeeld moet worden. Dit is V.A.D. uit Amsterdam geworden. VAD verloor in de beslissende wedstrijd tegen directe concurrent Huizum met 15-5. DCD en VAD zullen zeker aan elkaar gewaagd zijn. Wordt vervolgt.

09 – 02 – 2006

Het eerste team van Damclub Dordrecht heeft de titel gepakt in de provinciale hoofdklasse ZHZ.  Met een ruime voorsprong op de nummer 2 heeft DC Dordrecht op overtuigende wijze de titel binnen gehaald.  In Rotterdam werd in de kampioenswedstrijd met 3-13 gewonnen van Constant-Charlois 2. Dit betekend dat de Dordtenaren voor het derde jaar achtereen deze titel hebben behaald. In Rotterdam was de spanning er snel af toen zelfs invaller Fred Roedolph zijn partij won. Toen ook Joop Roedolph, André Droog en Anton Kosior wonnen was de strijd beslist en was de tussenstand 0-8. Randy Horne verloor een schijf in de opening, maar toonde veerkracht en won zijn partij zelfs nog van Iwan Fung. Na remises van Jan van de Weteringh, Rob van Eijk en Fons Huybrechts was de eindstand 3-13 bereikt.

04 – 02 – 2006

Zwaar weer is het voor de beide teams van DC Dordrecht. In de voorlaatste ronde verloor het eerste team kansloos van R.D.C. uit Rijnsburg met 13-7. Alleen Arie van der Stoep wist zijn partij te winnen. Het tweede team verloor in Oudenbosch van de Variant met 12-8. Winstpartijen waren er van Evert van de Groep, Jacob van de Groep en Hans Vleghert.

In de provinciale competitie gaat het wel goed met het eerste team van DCD dat rechtstreeks op het kampioenschap af gaat. Het tweede team zit zwaar in degradatienood zeker na de 13-3 thuisnederlaag tegen ZDV.

28 – 01 – 2006

In de strijd om het persoonlijk kampioenschap van Zuid Holland Zuid heeft eerstejaars pupil Kenny Vleghert zich weten te plaatsen voor de halve finale van het Kampioenschap van Nederland. Hij werd derde in de finale groep achter Rik Verboon en Martijn de Leeuw maar eindigde wel boven Karlijn Overes, die bij de meisjes al eens Nederlands kampioen is geweest. In groep 2 werd Job Arts vierde. Dennis Bakker werd in groep 3 keurig tweede, één puntje minder dan Geert Blokland. Bij de welpen werd Pim Arts in zijn groep derde.

21 – 01 – 2006

In de nationale hoofdklasse B heeft Damclub Dordrecht voor de vijfde achtereenvolgende keer een nederlaag moeten incasseren. Koploper Damlust uit Gouda was op de bovenste vijf borden te sterk. Ook de onderste borden konden geen vuist maken. Er viel dan ook geen enkele overwinning aan Dordtse zijde. Wel wisten Erno Prosman, Teun van de Krol, Erik Hoogendoorn en Leon Oudenes voor de gasten te winnen. Slachtoffers waren: Anton Kosior, Frits van Vloten, Fons Huybrechts en Randy Horne.

DC Dordrecht 2 kon ook geen potten breken tegen GDC 2 uit Gorinchem. Vorig jaar liepen de Dordtenaren nog over deze ploeg heen met 15-5 nu zijn de jeugdspelers van GDC duidelijk sterker, en wonnen met 13-7. Positief was dat Jacob van de Groep zijn partij won. Ook opvallend was het debuut van Kenny Vleghert. Zo lijkt ook bij DC Dordrecht de jeugd langzaam maar zeker een plaatsje in dit team te bemachtigen.

15 – 01 – 2006

In de provinciale hoofdklasse heeft Damclub Dordrecht de belangrijke wedstrijd tegen Denk en Zet uit Hardinxveld/Giessendam met 11-5 gewonnen. In deze spannende competitie hebben de Dordtenaren een goede stap richting titel gezet. Ook het tweede team van Damclub Dordrecht behaalde een verdienstelijke 8-8 tegen De Kroonschijf uit Mookhoek. Zodat er nog uitzicht is op handhaving in de provinciale eerste klasse.

07 – 01 – 2006

Slecht begin voor Dordtse dammers

Het jaar is voor de dammers van DC Dordrecht slecht begonnen. In Tilburg kregen zowel het eerste (13-7) als het tweede (16-4) team rake klappen. DC Dordrecht 1 speelde tactisch zwak. De toppers hielden al snel remise. Prompt maakte Joop Roedolph een blunder. De overige spelers waren niet in staat om nog iets goed te maken, immers alle troeven aan Dordtse kant waren al uitgespeeld. Alleen Anton Kosior en Ton van Bokhoven probeerden het nog maar uiteindelijk werden ook deze partijen remise. Fons Huybrechts en Fred Roedolph probeerden het ook nog wel maar moesten allebei toezien dat hun tegenstander beter was en verloren kansloos. Dit betekende de vierde nederlaag op rij. Duidelijk is dat de dammers van DC Dordrecht te kort komen en waarschijnlijk niet meer zullen ontsnappen aan promotie/degradatie wedstrijden. Als tenminste Heijting Huissen 2 niet gaat winnen, want dan is zelfs rechtstreekse degradatie mogelijk. Het tweede team leek tegen één van de concurrenten te mogen aantreden, maar eenmaal achter de borden bleek hier weinig van. Met negen man werd het al snel 10-0 voor de Tilburgers, met uiteindelijk een ruime 16-4 score voor TDV 2.

01 – 01 – 2006

Het bestuur van DC Dordrecht wenst al haar leden en begunstigers een gezond en voorspoedig 2006.