Nieuwspagina Januari 2012

31 – 01 – 2012

 

Via een nipte 5-3 overwinning op De Kroonschijf Molenaarsgraaf heeft het viertal van DC Dordrecht de halve finale van het ZHZ bekertoernooi bereikt. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior en Joop Roedolph tegen Jeroen Schakel resp. Kees Brandwijk, en een remise van Frits Luteijn tegen Martin Nederlof. Alleen Randy Horne leed een nederlaag en wel tegen Jan Peter Patist. De tegenstander in de halve finale is Denk & Zet H.G. 3. Alle uitslagen van dit toernooi zijn te vinden door hier te klikken.

29 – 01 – 2012

 

In de Hoofdklasse B van de nationale competitie gaf DC Dordrecht in Tilburg koploper Micone goed verweer. Fred Roedolph zette middels een fraaie winstforcing het Dordtse tiental zelfs op voorsprong. Er volgden remises van Ton van Bokhoven, Randy Horne, Nico Knoops, Job Arts, Anton Kosior en Joop Roedolph. Maar in het vierde speeluur trokken de Tilburgers toch de winst naar zich toe en verloren Bert Baars, Jelle Groeneveld en Pim Arts, waardoor de eindstand op 12-8 werd bepaald. De stand en alle uitslagen in de hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

In de 2e klasse D klopte Verhaar Montage/DVA DC Dordrecht 2 met12-8. In Alblasserdam leden Wout Kroonen, Chris Westerkamp, Simon Rompa en Cor Leenheer een nederlaag.  Aan Dordtse zijde wonnen alleen Kees Osté en “good-old” Frits van Vloten. De partijen van Kees van Dijk, Lauw Dingemans, Hans Vleghert en Jan Baars eindigden in remise. De stand en alle uitslagen in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

25 – 01 – 2012

 

Door een ruime 12-4 overwinning op De Kroonschijf Molenaarsgraaf en mede omdat concurrent VGO Hoornaar met 10-6 verloor van Denk en ZDV 2 is DC Dordrecht met nog één wedstrijd te spelen voor de 5e keer sinds haar oprichting in 2002 kampioen geworden in de hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ. De overwinning tegen De Kroonschijf kwam tot stand via overwinningen van Frits Luteijn (reglementair, tegenstander niet opgekomen), Randy Horne, Fred Roedolph, Anton Kosior en Pim Arts, en remises van Joop Roedolph en Hans Vleghert. Alleen Lauw Dingemans leed aan bord 8 een nederlaag. De stand en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken.

22 – 01 – 2012

 

Na vier van de acht ronden in het NK kwalificatietoernooi te Amstelveen lijkt Frits Luteijn al met één been in de finale van het NK te staan. In de derde ronde moest hij Richard Kromhout een remise toe staan maar in de vierde ronde klopte hij Johan Wiering waardoor hij met zeven punten aan de leiding gaat. Kromhout volgt op één punt en de overige concurrenten staat al op twee punten achterstand. Anton Kosior die remiseerde met Paul de Heus en verloor van Mike Koopmanschap staat op drie punten.

21 – 01 – 2012

 

Het viertal van DC Dordrecht bestaande uit Frits Luteijn, Anton Kosior, Randy Horne en Joop Roedolph heeft in de 1e ronde van het ZHZ bekertoernooi een eenvoudige 7-1 overwinning behaald op NDV Nieuwland. Alleen Randy moest een remise toestaan, de overige partijen eindigden in winst. In de kwartfinale op 30 januari moet het Dordtse team in Molenaarsgraaf aantreden tegen De Kroonschijf.

15 – 01 – 2012

 

In de achtste ronde van de nationale damcompetitie speelde DC Dordrecht in de hoofdklasse B een uitstekende wedstrijd tegen PWG ’s-Gravenpolder. Geen enkele speler aan Dordtse zijde kwam in de problemen hetgeen uiteindelijk resulteerde in remises van Arie van de Weteringh, Jelle Groeneveld, Anton Kosior, Ton van Bokhoven, Joop Roedolph, Pim en Job Arts. André Droog, Randy Horne en topscorer Nico Knoops kwamen alle drie tot winst waardoor de eindstand 13-7 werd. De stand en alle uitslagen in de hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 won haar tweede wedstrijd in de 2e klasse D. Thuis werd streekgenoot GDC Gorinchem 2 met 12-8 verslagen. Er werden winstpartijen genoteerd voor Wout Kroonen, Lauw Dingemans, Hans Vleghert en Cor Leenheer. David Visser en Kees Osté verloren en de overige vier partijen eindigden in remise. De stand en alle uitslagen in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

13 – 01 – 2012

 

Omdat Frits Luteijn en Arie van de Weteringh met 31 punten uit 18 wedstrijden gelijk eindigden waren twee of drie beslissingspartijen nodig om het Kampioenschap van Dordrecht 2011 in de hoofdklasse. De eerste partij werd gewonnen door Frits. Daarna gaf 16-voudig kampioen Arie aan af te zien van het spelen van een tweede eventueel gevolgd door een derde beslissingspartij waardoor Frits de nieuwe kampioen is geworden.  

 Bij het jeugdkampioenschap van de provinciale dambond ZHZ 2012 is Pim Arts ongeslagen met 5 punten uit 3 partijen kampioen geworden bij de Aspiranten. Michelle de Jong eindigde op de tweede plaats. 

11 – 01 – 2012

 

In de Provinciale Hoofdklasse van ZHZ boekte DC Dordrecht een onverwacht ruime 13-3 overwinning op naaste concurrent VGO uit Hoornaar dat ook nog geen puntverlies had geleden. Deze overwinning kwam tot stand via overwinningen van Pim Arts, Randy Horne, Nico Knoops, Anton Kosior, Frits Luteijn en Fred Roedolph. Bert Baars speelde remise en alleen Joop Roedolph leed een nederlaag tegen de talentvolle Martijn de Leeuw. De uitslagen en de stand zijn te zien door hier te klikken.

08 – 01 – 2012

 

In het kwalificatietoernooi te Amstelveen voor het NK 2012 is Frits Luteijn perfect begonnen. Op overtuigende wijze klopte hij in de eerste ronde Edwin de Jager uit Schiedam en in de tweede ronde Mike Koopmanschap uit Heerhugowaard. Koopmanschap werd in het “Half Open klassiek” volkomen van het bord gespeeld door Frits. Hij bezit zodoende in Amstelveen als enige van de 24 deelnemers nog een 100 % score en heeft zeven achtervolgers die allen drie punten hebben.

Ook Anton Kosior had een prima start en hield in de eerste ronde vijfvoudig kampioen van Nederland GMI Kees Thijssen (1432) uit Amsterdam op remise. In de tijdnoodfase ging Kosior vol voor de winst en plaatste een sterke “Ghestem-doorstoot”, echter Thijssen wikkelde koelbloedig naar remise af. In de tweede ronde leek NK-finalist van 2011 Frerik Andriessen uit Delft prima winstkansen te hebben maar Anton vlocht een fraaie combinatieve dreiging in de stand die de remise veilig stelde. In het eindspel verwierp Anton een remisevoorstel van zijn tegenstander, maar moest enkele zetten later toch de punten delen doordat er herhaling van zetten dreigde.

De andere kwalificatietoernooien worden gespeeld in Emmeloord en Huissen/Tilburg. Op 21 januari worden de derde en vierde ronde afgewerkt. Na acht ronden plaatsen de eerste drie van elk toernooi zich voor het NK 2012 dat van 4 t/m 14 april in Heerhugowaard zal worden gespeeld.

05 – 01 – 2012

 

Het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht 2011 is gewonnen door Anton Kosior. Hij hield daarmee  voor het tweede achtereenvolgende jaar 8-voudig kampioen Arie van de Weteringh achter zich. De B categorie kende slecht 2 deelnemers en werd gewonnen door Fred Roedolph voor Wout Kroonen. De C categorie was een strijd tussen de broers Job en Pim Arts die Pim in zijn voordeel besliste. In de D categorie was ons nieuwe lid Wim de Jong veruit de sterkste. Op de tweede plaats in deze categorie eindigde het andere nieuwe lid Jan Stal.  De eindstand en alle uitslagen zijn te vinden door hier te klikken.

01 – 01 – 2012

 

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een

gelukkig nieuwjaar.jpg