Nieuwspagina November 2013

 

05 – 11 – 2013

 

Hans Vleghert is Kampioen van Dordrecht 2013 geworden in de 1e klasse. Hij was met 18 punten uit 12 partijen gelijk geëindigd met Joop de Vries en dus waren er beslissingspartijen nodig. De eerste eindigde in remise maar de tweede wist Hans in winst om te zetten. Alle uitslagen en de eindstand in de 1e klasse zijn te vinden door hier te klikken. In de hoofdklasse is de strijd nog niet beslist. Daar moeten nog 3 partijen worden ingehaald.

Onze junioren Job en Pim Arts zijn allebei met een prima score van 88% geslaagd voor het Springer wit diploma.

03 – 11 – 2013

 

In de vierde ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht moeizaam in het Zeeuwse ’s-Gravenpolder met 12-8 van PWG. Na drie uur spelen ging de strijd nog geheel gelijk op. In het vierde speeluur moest  invaller Bert Baars  capituleren maar boekte Wim Verschoor zijn eerste overwinning en kwamen de partijen weer op gelijke hoogte. Fred Roedolph had uitstekende winstkansen maar  maakte een misrekening en verloor. Na remises van Ton van Bokhoven, Pim Arts en Randy Horne bracht Rob van Eijk de partijen weer op gelijke hoogte. Vervolgens wonnen ook Job Arts en Nico Knoops waardoor de overwinning een feit was. Anton Kosior, die een misrekening maakte, wist de partij toch remise te houden en bepaalde de eindstand op 12-8 voor de Dordtse koploper. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken en ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht worden nagespeeld.

In de tweede klasse D kwam DC Dordrecht 2 er in Oudenbosch tegen De Variant niet aan te pas. Aanvoerder Kees Osté gaf het goede voorbeeld en won als enige speler aan Dordtse zijde. Wout Kroonen en Aart de Bruin behaalden remises. De eindstand werd zo doende 16-4 voor De Variant. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.