Nieuwspagina Oktober 2013

 

29 – 10 – 2013

In de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ won DC Dordrecht met 11-5 van Amicitia uit Herwijnen. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Rob van Eijk, Randy Horne, Pim Arts en Fred Roedolph, en remises van Job Arts, Anton Kosior en Aart de Bruin. Alleen Lauw Dingemans verloor zijn partij. De uitslagen en stand zijn de zien door hier te klikken.  Daar zijn ook de partijen na te spelen.

De eerste beslissingspartij tussen Hans Vleghert en Joop de Vries om het Kampioenschap van Dordrecht in de1e klasse is in remise geëindigd. Wordt vervolgd.

23 – 10 – 2013

Arie van de Weteringh (A cat.), 8-voudig sneldamkampioen van DC Dordrecht, is winnaar geworden van de 1e ronde van het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht 2013 dat maar liefst 16 deelnemers kende. Toch wel verrassende 2e en 3e werden de junioren Pim en Job Arts (B cat.) die nog eindigden voor de A categorie spelers Rob van Eijk (3e) en Anton Kosior (4e). Lauw Dingemans werd 7e en eindigde daarmee als hoogste In de C categorie, en Cor Leenheer werd dat met zijn 15e plaats in de D categorie. De eindstand en alle uitslagen van de 1e ronde zijn te vinden door hier te klikken. De 2e en 3e ronde van dit kampioenschap zullen gespeeld worden op 2 en 23 december.

20 – 10 – 2013

 

In de derde ronde van de nationale competitie stond de streekderby tussen DC Dordrecht en Denk En Zet uit Hardinxveld-Giessendam op het programma. DEZ koos voor een tactische opstelling waardoor er heel wat beslissingen vielen in deze wedstrijd. Ton van Bokhoven zette met zijn overwinning op Jonathan Mentink DCD op een 2-0 voorsprong. Na een remise tussen Anton Kosior en Mijndert Verkaik wonnen aan Dordtse zijde Fred Roedolph, Arie van de Weteringh, Pim Arts en Nico Knoops van respectievelijk Sander Nederveen, Piet Verkaik, Eef Stam en Pieter Trapman sr. Nadat Rob van Eijk en Joop Kwakernaak de punten hadden gedeeld was de tussenstand 12-2 en wonnen daarna aan DEZ-zijde Wim Kalis, Peter de Hek en Peter Hartog van Randy Horne, Wim Verschoor en Job Arts waardoor de eindstand op 12-8 uit kwam. Het Dordtse tiental gaat in de 1e klasse C aan de leiding met één bordpunt voorsprong op Denk en Zet 2 uit Culemborg. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken en ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht worden nagespeeld.

In de tweede klasse D boekte DC Dordrecht 2 zijn eerste overwinning. Met 11-9 werd het Rotterdamse Constant-Charlois 2 verslagen. Overwinningen waren er van Lauw Dingemans, Aart de Bruin, Nico Stuurstraat en Kees Osté terwijl Kees van Dijk, Simon Rompa en Wout Kroonen een nul te verwerken kregen. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken en ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht worden nagespeeld.

08 – 10 – 2013

 

Tijdens de clubavond van 7 oktober zijn er nog geen beslissingen gevallen bij het Kampioenschap van Dordrecht 2013. Vanwege afwezigheid van Pim Arts en Joop Roedolph werden, met uitzondering van de partij tussen Chris Westerkamp en Wim Verschoor (winst voor Wim), de partijen van de 14e ronde in de hoofdklasse verplaatst naar 4 november. Koplopers zijn Pim Arts en Anton Kosior met 19 punten gevolgd door Fred en Joop Roedolph met 18 punten. In de 1e klasse kwam Joop de Vries in de laatste ronde door winst tegen David Visser op gelijke hoogte (18 punten) met Hans Vleghert die remise speelde tegen Kees Osté. Er zullen nu 2 beslissingspartijen eventueel gevolgd door sneldampartijen tussen Joop en Hans gespeeld moeten worden om het kampioenschap in deze klasse. De standen en uitslagen zijn te vinden onder Interne Wedstrijden in het hoofdmenu of door hier te klikken.

06 – 10 – 2013

 

In de tweede ronde van de nationale competitie boekte DC Dordrecht in de 1e klasse C een royale 5-15 overwinning in Tilburg op TDV 2. Joop Roedolph opende al binnen een uur spelen de score en won met een lichte damcombinatie zijn partij. Later wonnen ook Anton Kosior, Randy Horne en Job en Pim Arts. De vijf remises werden behaald door Fred Roedolph, Rob van Eijk, Nico Knoops, Ton van Bokhoven en Wim Verschoor. Na twee van de in totaal elf ronden gaat DC Dordrecht samen met PWG ’s-Gravenpolder en Denk en Zet 2 uit Culemborg met vier punten aan de leiding. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken. Ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht worden nagespeeld.

In de 2e klasse D verloor DC Dordrecht 2 opnieuw. Deze keer bleek De Kroonschijf Molenaarsgraaf met 12-8 te sterk. Aan Dordste zijde wonnen alleen Cor Leenheer en teamleider Kees Osté. Remises werden genoteerd voor Bert Baars, Kees van Dijk, Hans Vleghert en Lauw Dingemans. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.