Nieuwspagina Maart 2011

27 – 03 – 2011

In het Dorpshuis te Noordeloos werd zaterdag 26 maart gestreden om de zeven sneldamtitels van de Provinciale dambond Zuid-Holland-Zuid en tevens voor plaatsing voor het NK Sneldammen dat op 18 juni in Utrecht zal worden gehouden. Onze clubgenoot Anton Kosior werd in de A categorie kampioen en scoorde 23 punten uit 13 partijen. Eén punt meer dan Wim Kalis die op 22 punten uit kwam. Junior Martijn de Leeuw wist zich tussen de gevestigde orde te plaatsen en eindigde met 20 punten als derde, nog voor Peter de Hek en titelverdediger Theo Voorspuij.

De B categorie werd gewonnen door Gerrie Verhoeven uit Gorinchem, die Karlijn Overes en Marijke Koers nipt voor bleef. In de C categorie won onze clubgenoot Simon Rompa uit Dongen na een barrage met Rotterdammer Soegriem Boedhram de titel. Teus den Hartog tikte hier als derde aan.

Niels Verboon uit Noordeloos werd Aspiranten kampioen met een straatlengte voorsprong op de nummer twee, Sander Nederveen uit Hardinxveld-Giessendam. Bij de pupillen behaalde Thijs Verboon een 100% score en tikte Michelle de Jong als tweede aan. Julian van Heiningen uit Hoogblokland werd eerste bij de Welpen. Alle uitslagen en de eindstanden zijn te zien door hier te klikken.

20 – 03 – 2011

Het 33e sneldamkampioenschap van Schoonhoven is gewonnen door onze clubgenoot Anton Kosior. Het organisatiecomité van Denk en Zet Schoonhoven vierde tevens het 75-jarige jubileum. In de Zilverstad scoorde Anton in de finale twaalf punten uit zeven partijen, hetgeen er drie meer waren dan Leon Oudenes en Harry de Waard uit Utrecht. Limburger Oudenes werd op SB tweede nadat de barrage in remise was geëindigd.

19 – 03 – 2011

Onze clubgenoot Simon Rompa uit Dongen is met het viertal van zijn locale vereniging OSDO/D.A.M. kampioen geworden in de 1e klasse van de PNDB en tevens is Simon met 13 punten uit 8 partijen samen met Wil Maas van Micone topscorer geworden in deze klasse.

Simon Rompa

13 – 03 – 2011

Middels de nacompetitie heeft DC Dordrecht het hoofdklasserschap in de nationale damcompetitie veilig gesteld. De wedstrijd in Utrecht tegen Ons Genoegen eindigde in een 10-10 gelijkspel waarin alleen Randy Horne aan bord 9 zijn partij wist te winnen. Fred Roedolph verloor aan bord 5. Er moest vervolgens  gesneldamd worden met een speeltempo van 10 minuten per speler per partij. Mocht na twee maal sneldammen de stand nog steeds gelijk zijn dan zou Ons Genoegen zich hoofdklasser mogen noemen door winst aan het hoogste bord in de reguliere wedstrijd. Overigens had het niet tot sneldammen hoeven te komen, als Anton Kosior de winnende damcombinatie had uitgevoerd. In de partij nam hij een damcombinatie die materieel gelijk bleef en uiteindelijk slechts remise opleverde. Analyses moeten uitwijzen of Rob van Eijk ook niet de winst miste.

Bij het sneldammen kwam DCD met 8-6 achter door verliespartijen van Ton van Bokhoven en Jelle Groeneveld. Maar overwinningen van Nico Knoops, Joop Roedolph, Rob van Eijk en wederom Randy Horne zorgden voor een 12-8 overwinning.

12 – 03 – 2011

Tijdens de 2e dag van de halve finale NK Junioren heeft onze clubgenoot Job Arts (909) voor een daverende verrassing gezorgd door in Roermond achter topfavoriet MF Thijs van den Broek (1246) op een gedeelde 2e/3e plaats te eindigen. Na 4 barrage partijen tegen Dirk Joosten (1122) moest hij zich gewonnen geven en eindigde hij uiteindelijk op de 3e plaats. Hij plaatste zich daarmee net niet voor de NK finale die van 2 t/m 7 mei in Westerhaar zal worden gespeeld. De eindstand en alle uitslagen van de Roermondse groep zijn te vinden door hier te klikken.

08 – 03 – 2011

Door de tweede beslissingswedstrijd van MN Frits Luteijn te winnen is Arie van de Weteringh kampioen van Dordrecht 2010 in de hoofdklasse geworden. Beide spelers waren gelijk geëindigd en daarom moest er een barrage gespeeld worden. De eerste wedstrijd eindigde in remise. Dit is de 16e titel van Arie sinds 1980 en hiermee is hij nog steeds leider in de totaal ranglijst van dit kampioenschap dat sinds 1914 wordt gespeeld. Deze ranglijst en alle kampioenen zijn te vinden door hier te klikken. 

05 – 03 – 2011

Op 5 en 12 maart speelt Job Arts mee in de halve finale van het NK Junioren in Roermond. Alle partijen van deze groep zijn live te volgen op de website van de Limburgse Damschool door hier te klikken.  De andere groepen worden gespeeld in Drachten, Katwijk en IJsselstein. De nummers 1 en 2 van iedere groep plaatsen zich voor de finale die van 2 t/m 7 mei in Westerhaar zal worden gespeeld.

Na de eerste dag staat Job met 5 punten uit 4 partijen (2 overwinningen, 1 remise en 1 nederlaag) op een fraaie 3e plaats. De tussenstand en alle uitslagen zijn te vinden door hier te klikken.

01 – 03 – 2011

Door een ruime 11-5 overwinning op naaste concurrent Denk & Zet H.G. is DC Dordrecht met 11 punten uit 6 wedstrijden ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ. De overwinning kwam tot stand via winstpartijen van Randy Horne (tegen Wim Kalis !), Anton Kosior, Frits Luteijn en Arie van de Weteringh. Remise werd genoteerd voor Nico Knoops, Joop Roedolph en Joop de Vries, en alleen Fred Roedolph liep tegen een nederlaag aan. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.