Nieuwspagina Januari 2016

 

 

31 – 01 – 2016

In de Hoofdklasse B van de nationale competitie kwam DC Dordrecht in de 9e ronde niet verder dan een 10-10 gelijkspel tegen RDC. In Rijnsburg wonnen Radjes Balkaran, Arie van de Weteringh en Wim Verschoor. Daar tegenover stonden nederlagen van Rob van Eijk, Ton van Bokhoven en Anton Kosior. Met nog twee ronden te spelen lijkt de kans op een promotiewedstrijd via een 2e plaats erg klein.

In de 2e klasse D leed DC Dordrecht 2 zijn eerste nederlaag. In Den Haag won koploper de Hofstad Dammers met 13-7. Fred Roedolph en Kees van Dijk kwamen tot winst maar daar tegenover stonden vijf nederlagen van Nico Knoops, Wout Kroonen, Nico Stuurstraat, Jaap van der Linden en Jan van Oosterhout. Voor dit team is de kans op een promotiewedstrijd via een 2e plaats echter nog wel reëel maar dan zal er wel in de laatste ronde gewonnen moeten worden van Van Stigt Thans 3 dat nu 1 punt meer heeft.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

22 – 01 – 2016

Het team van DC Dordrecht behaalde opnieuw een ruime overwinning in de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ. In de 5e ronde werd NS Rotterdam met 13-3 verslagen. Met nog 2 ronden te spelen gaat het team met 10 punten zonder puntenverlies aan de leiding voor Denk & Zet H.G. dat 8 punten heeft. In de laatste ronde spelen beide teams tegen elkaar en zal waarschijnlijk pas de beslissing vallen wie er kampioen wordt.

De stand en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

19 – 01 – 2016

De strijd om het Kampioenschap van Dordrecht 2016 begint op maandag 25 januari. Er zijn 11 deelnemers (6 Hoofdklasse en 5 1e Klasse die in 1 groep een dubbele ronde zullen gaan spelen. Het wedstrijdrooster voor de eerste 2 ronden is al te zien onder Interne Wedstrijden in het Hoofdmenu. De overige 20 ronden zullen binnenkort worden bijgewerkt, evenals de wedstrijddata in de Damkalender 

17 – 01 – 2016

In de Hoofdklasse B heeft DC Dordrecht na een 10-10 gelijkspel tegen VBI 2 uit Huissen nog een minieme kans op promotie naar de Ereklasse. De resterende drie wedstrijden dienen dan wel in winst te worden omgezet. Wim Kalis, Job Arts en Fred Roedolph kwamen tot winst. Daar tegenover stonden nederlagen  van Joop Roedolph, Ton van Bokhoven en Peter Hartog.

DC Dordrecht 2 won in de 2e klasse D moeizaam met 12-8 van Den Haag 2. Nico Knoops, invaller Jaap van der Linden, Wout Kroonen, Aart de Bruin en Harry van Hofwegen kwamen allen tot winst.  Door deze overwinning staat de Dordtse formatie nu alleen op de tweede plaats en lonkt promotie naar de 1e klasse.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

13 – 01 – 2016

De twee 4-tallen van DC Dordrecht zijn het 2016 ZHZ bekertoernooi goed begonnen. Tijdens de 1e gezamenlijke ronde in Hoornaar werden 5-3 en 7-1 overwinningen behaald tegen resp. NDV Nieuwland 1 en 2. Alle uitslagen en de loting voor de 2e en 3e ronde zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

08 – 01 – 2016

Op zaterdag 25 juni zal door DC Dordrecht het “Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2016” worden georganiseerd. Klik voor alle gegevens op Damdag in het hoofdmenu.

03 – 01 – 2016

Voor DC Dordrecht 1 is het nieuwe jaar uitstekend begonnen want het team klopte in de 7e ronde van de Nationale Competitie koploper Micone uit Tilburg met 12-8. Na meer dan vier uur spelen stonden er acht remises op het scorebord maar in het vijfde speeluur sloeg de Dordtse formatie toe.  Job Arts, de kersverse Kampioen van Dordrecht en Peter Hartog wonnen hun duels en bepaalden daarmee de eindstand op 12-8. Door deze zege is DC Dordrecht weer terug in de race voor een plaats bij de eerste twee in de Hoofdklasse B want met 10 punten is het gat met de nieuwe koplopers DES Lunteren en Heijmans Excelsior slechts twee punten.

In de 2e klasse D genoot DC Dordrecht 2 van een vrije ronde en staat met 11 punten op een gedeelde tweede plaats, slechts 1 punt achter De Hofstad Dammers. Deze koploper heeft echter zijn vrije ronde nog te goed.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

01 – 01 – 2016

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en

gelukkig nieuwjaar.jpg