Nieuwspagina Maart 2016

 

 

27 – 03 – 2016

Het jaarlijkse sneldamkampioenschap van Denk en Zet is een prooi geworden van Pim Arts. Na twaalf ronden “Zwitsers” behaalde Pim maar liefst 20 punten. Toch bleef het tot en met de laatste ronde spannend omdat zijn enige concurrent Anton Kosior op slechts één punt achterstand stond. Echter Pim won in de slotronde en Anton verloor waardoor Pim de titel pakte. Shammie Kasnadi die met twee nederlagen begonnen was wist uiteindelijk de tweede plaats te bemachtigen met 18 punten. Anton werd derde. Hij bleef Martijn de Leeuw, die ook 17 punten behaalde, voor op weerstand.

In de 1e klasse eindigden Aart Slager, Anton Janssen en Dirk-Jan Dekker allen op 14 punten maar had Slager veruit de meeste weerstand gehad en werd zodoende kampioen. De 2e klasse werd gewonnen door Henk Sterk met 13 punten. Hij bleef Arie van Diggele en Simon Rompa voor.

Thijs Eijkelenboom werd pupillenkampioen met 11 punten voor Thimo van de Bree en onze clubgenote Emilie Schop.

13 – 03 – 2016

Onze clubgenoten Anton Kosior en Simon Rompa zorgden voor een unieke prestatie door allebei in hun klasse het Open Sneldamkampioenschap van Schoonhoven te winnen. In de hoofdklasse scoorde Anton 22 punten uit 14 partijen, 1 meer dan Theo Voorspuij. Op de derde plaats eindigde Arie de Bruijn met 20 punten. Daarna viel er een gaatje naar Fons Huijbrechts die 15 punten behaalde.

In de eerste klasse won Simon Rompa de barrage van Henk Sterk. Beide spelers scoorden namelijk 14 punten uit twaalf partijen. Derde werd Ernst de Heer met 13 punten.

01 – 03 – 2016

DC Dordrecht is er ook dit jaar niet in geslaagd de bekerfinale van de provinciale dambond ZHZ te bereiken. Beide viertallen werden in de halve finale uitgeschakeld. Het 1e team verloor met 5-3 van Denk en Zet H.G. en het 2e met 6-2 van VGO. Deze winnaars spelen evenals vorig jaar de finale en wel op 8 maart a.s.