Nieuwspagina Januari 2014

 

 

24 – 12 – 2014

Ons oudste lid Aart de Bruin is dit jaar Clubkampioen van DC Dordrecht geworden. Een heel opmerkelijke prestatie gezien zijn leeftijd (85). Aart bezoekt nog wekelijks onze clubavonden en speelt ook nog mee bij DC Dordrecht 2 in de nationale competitie. Het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht werd dit jaar wederom gewonnen door Arie van de Weteringh.

14 – 12 – 2014

In de 7e ronde van de nationale competitie boekte DC Dordrecht in Bunschoten een belangrijke 12-8 overwinning op hekkensluiter damcombinatie Gooi & Eemland. Hierdoor heeft het Dordtse tiental zich nu genesteld in de middenmoot van de Hoofdklasse B. Na iets meer dan drie uur spelen boekte Randy Horne een fraaie zege. Vervolgens liep de score op naar 9-1 door overwinningen van Nico Knoops, Anton Kosior en Pim Arts en een remise van Rob van Eijk. Remises werden verder ook genoteerd voor Ton van Bokhoven, Arie van de Weteringh en Job Arts.  Alleen Gerrit Ritmeester en Peter Hartog liepen tegen een nederlaag aan. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2e klasse D hielden in Alblasserdam Verhaar Montage DVA en DC Dordrecht 2 elkaar in evenwicht, 10-10 dus. Aan Dordtse zijde werden overwinningen genoteerd voor Simon Rompa, David Visser en Kees Osté. Jan van Oosterhout, Joop Roedolph, Kees van Dijk en Fred Roedolph speelden remise. Nico Stuurstraat, Lauw Dingemans en Harry van Hofwegen moesten in een nederlaag berusten. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

09 – 12 – 2014

Doordat de inhaalpartij van zijn naaste concurrent Rob van Eijk tegen Joop Roedolph in remise eindigde is Anton Kosior voor de 15e keer Kampioen van Dordrecht in de hoofdklasse geworden. In de 1e klasse is de strijd nog niet beslist. Daar zijn nog 4 inhaalpartijen te spelen en zijn Chris Westerkamp, Kees Osté en Wout Kroonen de grootste kanshebbers op de titel. Klik hier voor de standen en alle uitslagen.