Nieuwspagina November 2012

25 – 11 – 2012

In de zesde ronde van de nationale competitie boekte DC Dordrecht in de hoofdklasse zijn eerste overwinning. Den Haag werd met maar liefst 14-6 verslagen. De winstpartijen kwamen op naam van Rob van Eijk, Nico Knoops en Job en Pim Arts. Ton van Bokhoven en Hans Vleghert (invaller aan bord 1) kregen de winst net niet rond en remiseerden evenals Bert Baars, Anton Kosior, Fred en Joop Roedolph. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 dat met slechts 9 spelers, waaronder welp Darina Knoops, moest aantreden slaagde er in om tegen Den Haag 2 een 10-10 gelijkspel te behalen. Overwinningen werden genoteerd voor Kees van Dijk, Chris Westrkamp, David Visser, Simon Rompa en Frits van Vloten. Alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

21 – 11 – 2012

In de 4e ronde van de provinciale clubcompetitie behaalde DC Dordrecht een zeer ruime 14-2 overwinning tegen De Kroonschijf Mookhoek. Deze kwam tot stand door 6 winstpartijen en 2 remises. De meest opvallende uitslag was de winstpartij van onze aspirant Pim Arts (1123) aan bord 1 tegen Mijndert Verkaik (1229). Door deze overwinning blijft DC Dordrecht koploper in de hoofdklasse. De stand en uitslagen zijn te vinden door hier te klikken.

18 – 11 – 2012

In de vijfde editie van het ZHZ Rapid Kampioenschap was de spanning tot en met de laatste ronde te snijden. Na zeven ronden Zwitsers eindigden Anton Kosior en titelverdediger Wim Kalis op elf punten. Theo Voorspuij en Pim Arts bleven op tien punten steken en werden respectievelijk derde en vierde. De weerstandspunten moesten de beslissing brengen. Anton bleek er één meer te hebben en werd zodoende kampioen. Ook in 2008, 2009 en 2010 veroverde hij al deze ZHZ-titel. Ons jeugdige talent Pim Arts, die eigenlijk nog aspirant is, had lange tijd de beste kansen op de titel. Hij won als enige van Theo Voorspuij, maar miste tegen Wim Kalis de winst. Nadat Pim verloor van Anton kwam Wim Kalis alleen aan kop maar hij maakte het in zijn partij in de zesde ronde niet af tegen Anton. Ook in de slotronde remiseerde Wim waardoor Anton langszij kwam en kampioen werd.

In de B-categorie werd Ruben Groenendijk uit Alblasserdam kampioen met zeven punten. Simon Rompa won de C-categorie met zes punten. Yoshua van der Most uit Alblasserdam werd Aspiranten kampioen. Jonathan Mentink uit Hardinxveld-Giessendam werd kampioen bij de Pupillen met een 100% score en Thomas Mouthaan  uit Alblasserdam won bij de Welpen.

11 – 11 – 2012

In de vijfde ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 8-12 van Lent. Bij Dordrecht ging er veel mis en verloren Bert Baars, Joop Roedolph, en Pim en Job Arts. Alleen Arie van de Weteringh en Nico Knoops wisten te winnen. Remises waren er van Randy Horne, Ton van Bokhoven, Fred Roedolph en Anton Kosior. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 boekte zijn eerste competitiepunt door 10-10 te spelen tegen DEZ Reeuwijk dat echter met slechts 8 spelers naar Dordrecht was gekomen en dus konden er twee reglementaire overwinningen worden genoteerd. Daarnaast waren er ook winstpartijen voor Lauw Dingemans en good-old Frits van Vloten. Kees van Dijk en Jan Baars speelden remise en de overige partijen gingen verloren. Alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

08 – 11 – 2012

Bij het Portugal Open 2012 dat van 1 t/m 6 november werd gespeeld waren onder de 74 deelnemers maar liefst vijf leden van DC Dordrecht. In het eindklassement wist Frits Luteijn een 3e plaats te bemachtigen na een overwinning in de laatste ronde tegen de Senegalese grootmeester en toernooiwinnaar Macodou NDiaye. Anton Kosior eindigde op een fraaie 8e plaats, Ton van Bokhoven werd 39e, Kees Osté 57e en Simon Rompa 68e.