Nieuwspagina Oktober 2011

25 – 10 – 2011

Na twee eerdere remise partijen tegen Wout Kroonen wist Joop de Vries de derde beslissingspartij om het Kampioenschap van Dordrecht 1e klasse in winst om te zetten. De beslissingspartijen waren noodzakelijk geworden omdat beide spelers met 22 punten uit 14 partijen gelijk geëindigd waren.   

Joop de Vries

24 – 10 – 2011

Onze clubgenoot Frits Luteijn is er in geslaagd op een fraaie 3e plaats te eindigen bij het Tavira Open 2011 in Portugal. Het door Theo Dijkstra georganiseerde toernooi met 40 deelnemers werd gewonnen door GMI Andrej Kalmakov voor GMI Evgueni Watoetin.

23 – 10 – 2011

Op het jubileumtoernooi ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van damvereniging Denk en Zet Culemborg wonnen onze clubgenoten Ratan Ganeshie en Pim Arts met overmacht de C en D categorie bij de senioren. In de C categorie scoorde Ratan 10 punten, twee meer dan Ruben Groenendijk uit Alblasserdam. Onze aspirant Pim Arts behaalde in de D categorie zelfs 11 punten uit zes wedstrijden.

In de A categorie ging de titel naar Tjeerd Harmsma met 8 punten die Pieter Steijlen op weerstandspunten voor bleef. Anton Kosior eindigde met 6 punten op de zesde plaats en Nico Knoops behaalde 4 punten en eindigde daarmee op de negende plaats.

19 – 10 – 2011

Anton Kosior heeft de 1e ronde van het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht 2011 gewonnen en bleef daarmee titelverdediger Arie van de Weteringh nipt voor. Klik hier voor de uitslagen en eindstand. De 2e ronde zal worden gespeeld op 28 november en de afsluitende 3e ronde op 2 januari.

18 – 10 – 2011

Aspirant Pim Arts is voor het derde achtereenvolgende jaar Jeugd Clubkampioen van DC Dordrecht geworden. Hij versloeg in de laatste ronde van het Mixtoernooi senior Wim van der Most en werd daardoor onbereikbaar voor de naaste concurrent zijn broer Job (junior) die nog één wedstrijd moet inhalen. Klik hier voor de stand en alle uitslagen van het Mixtoernooi.

Pim Arts

16 – 10 – 2011

In de derde ronde van de nationale damcompetitie verloor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B thuis met 9-11 van Van Stigt Thans 2 uit Schiedam. Nadat teamcaptain Anton Kosior middels een lichte combinatie won leek het Dordtse tiental lange tijd op de winst af te stevenen. Immers ook Nico Knoops en Joop Roedolph kwamen gewonnen te staan en alleen invaller Hans Vleghert stond verloren na een blunder in de opening. Maar na bijna vier uur spelen ging het mis. Fred Roedolph gaf op in een potremisestand en Joop Roedolph overzag een offer, waardoor zijn tegenstander nog met remise ontsnapte. Toen Randy Horne verrassend verloor was de wedstrijd beslist, ondanks het feit dat Nico Knoops wederom een schitterende overwinning boekte. Er waren remises van Ton van Bokhoven en Arie van de Weteringh, en ook weer knappe van onze jeugdspelers Job en Pim Arts. Topscorer van DC Dordrecht op dit moment is Nico Knoops met een maximale score van 6 uit 3. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 kon het ook niet bolwerken tegen titelkandidaat Van Stigt Thans 3. Tegenover remises van Wout Kroonen, Simon Rompa en David Visser werden maar liefst 7 nederlagen genoteerd met als gevolg een zware 3-17 nederlaag. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D.

11 – 10 – 2011

DC Dordrecht is de provinciale clubcompetitie van ZHZ begonnen met een 10-6 overwinning op Denk en ZDV 1. Overwinningen werden genoteerd voor Bert Baars, Frits Luteijn, Anton Kosior en Arie van de Weteringh. Daar tegenover stonden nederlagen van Lauw Dingemans en Randy Horne. De overige twee partijen van Fred Roedolph en Hans Vleghert eindigden in remise.

01 – 10 – 2011

De 2e ronde van de nationale competitie leverde voor zowel DC Dordrecht 1 als DC Dordrecht 2 een 12-8 nederlaag op. DC Dordrecht 1 moest in de Hoofdklasse B aantreden tegen titelkandidaat Heijmans Excelsior uit Rosmalen. Al na een uur spelen stond het Dordtse tiental op achterstand doordat invaller Joop de Vries de fout in ging. Later verloren ook Joop Roedolph en Pim Arts hun partijen waardoor er een 10-6 tussenstand op het scorebord stond. Immers alleen Nico Knoops wist aan bord 9 zijn partij te winnen en werd er remise genoteerd voor Randy Horne, Job Arts, Anton Kosior en Fred Roedolph. Met name die van onze junior Job Arts (992) tegen Adri Vermeulen (1237) was heel knap. De wedstrijd was toen nog lang niet beslist daar Arie van de Weteringh en Ton van Bokhoven groot voordeel hadden verkregen en op winst leken te staan. Echter na bijna zes uur spelen kregen zij de winst net niet rond en werd de eindstand op 12-8 bepaald. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

In de 2e klasse D leed DC Dordrecht 2 in Hazerswoude tegen Samen Sterk 2 zijn 2e nederlaag. Winst was er alleen voor Chris Westerkamp aan bord 3. Daar tegenover stonden nederlagen van Jan Baars, Simon Rompa en Cor Leenheer. De overige 6 partijen van Lauw Dingemans, Wout Kroonen, Bert Baars, Kees van Dijk, David Visser en Kees Osté eindigden allen in remise. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in deze afdeling.