Nieuwspagina November 2011

30 – 11 – 2011

Zonder een enkele nederlaag wist Frits Luteijn de 2e ronde van het sneldamkampioenschap van DC Dordrecht op zijn naam te schrijven. Hij hield daarmee Anton Kosior, winnaar van de 1e ronde, en Arie van de Weteringh (8-voudig kampioen) achter zich. In de B categorie was Fred Roedolph met een 4e plaats opnieuw de sterkste. Aspirant Pim Arts werd met een 5e plaats de beste in de C categorie en de D categorie werd opnieuw gewonnen door nieuwkomer Wim de Jong die als 12e eindigde. Klik hier voor alle uitslagen en standen in de 1e en 2e ronde. De afsluitende 3e ronde zal worden gespeeld op 2 januari a.s.

27 – 11 – 2011

In de zesde ronde van de nationale damcompetitie leed DC Dordrecht in de Hoofdklasse B een 7-13 nederlaag tegen DC Den Haag. Na drie uur spelen zag het er nog goed uit aan Dordtse zijde en hadden diverse spelers voordeel verkregen. Alleen Ton van Bokhoven kwam zwaar onder druk te staan en moest ook als eerste zijn tegenstander feliciteren. Er volgden onverwachte nederlagen van Joop Roedolph en de broers Job en Pim Arts. Later verloor ook teamcaptain Anton Kosior zijn partij. Alleen Arie van de Weteringh en Nico Knoops wisten hun fraaie positionele spel te bekronen met winst. Fred Roedolph, Randy Horne en Rob van Eijk bleven alle drie op remise steken. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

In de tweede klasse D won DC Dordrecht 2 eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd dit seizoen. Met maar liefst 14-6 werd DC Den Haag 2 verslagen. De winstpartijen kwamen op naam van Kees van Dijk, Bert Baars, Simon Rompa, Kees Osté en Wim van der Most. Alleen Wout Kroonen leed een nederlaag. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D.

24 – 11 – 2011

Het provinciale team van DC Dordrecht heeft ook haar vierde wedstrijd in de hoofdklasse van ZHZ in winst omgezet en gaat zonder puntenverlies aan de leiding in deze afdeling. Denk en ZDV 2 werd nipt met 9-7 verslagen. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Pim Arts, Anton Kosior en Frits Luteijn en remises die werden behaald door Randy Horne, Joop Roedolph en Hans Vleghert. Lauw Dingemans en Wout Kroonen kregen daarentegen een nederlaag te slikken.

15 – 11 – 2011

Het Kampioenschap van Dordrecht is dit jaar ongemeen spannend want door in zijn laatste partij te winnen van Joop Roedolph wist 16-voudig kampioen Arie van de Weteringh op gelijke hoogte te komen (31 punten uit 18 partijen) met Frits Luteijn. Hierdoor zijn beslissingspartijen tussen beide spelers nodig om het kampioenschap in de hoofdklasse. Dit gebeurde eerder ook al in de 1e klasse waar Joop de Vries uiteindelijk na beslissingspartijen Wout Kroonen aftroefde. Klik hier voor de standen en uitslagen.

13 – 11 – 2011

In de vijfde ronde van de nationale damcompetitie deed DC Dordrecht zich zelf te kort in de uitwedstrijd tegen Constant-Charlois Rotterdam. Dat Pim Arts het niet kon bolwerken tegen oud-kampioen van ZHZ Francis Tholel is geen schande en werd geneutraliseerd door de fraaie positionele overwinning van Ton van Bokhoven. Job Arts overzag een simpele remise en verloor evenals Fred Roedolph, maar de strijd was nog lang niet beslist. Arie van de Weteringh kreeg net de winst niet rond. Invaller Wout Kroonen leverde een prima prestatie met zijn remise, maar gaf vermoedelijk wel remise in een gewonnen stand. Ook Rob van Eijk liet een gewonnen stand nog remise lopen. Nico Knoops, Anton Kosior en Joop Roedolph remiseerden waardoor de eindstand 12-8 werd voor CCR. Damclub Dordrecht staat nu met vier punten onderin de middenmoot van de hoofdklasse. Alle uitslagen en de stand in de hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 had een vrije ronde en kwam dus niet in actie. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D.

08 – 11 – 2011

DC Dordrecht blijft ook na de derde wedstrijd in de hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ nog zonder puntenverlies. In de thuiswedstrijd werd NDV Nieuwland met 12-4 verslagen. Deze ruime overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Randy Horne, Anton Kosior, Frits Luteijn en Arie van de Weteringh, en remises van Lauw Dingemans en Wout Kroonen. Hier tegenover stond slechts 1 nederlaag namelijk van Chris Westerkamp. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de provinciale hoofdklasse.

01 – 11 – 2011

Wegens een technisch probleem met zijn PC heeft de webmaster de afgelopen vijf dagen deze site niet kunnen bijwerken. Hiervoor zijn excuses. Het goede nieuws is dat gedurende deze periode DC Dordrecht 1 zowel nationaal als provinciaal wist te winnen. De belangrijke wedstrijd in de hoofdklasse B tegen TDV 2 in Tilburg leverde een 12-8 overwinning op die tot stand kwam door winst van André Droog, Randy Horne, Fred Roedolph en Arie van de Weteringh. Daar tegenover stonden nederlagen van de broers Job en Pim Arts. De overige vier partijen eindigden in remise. Met vier uit vier staat DC Dordrecht  momenteel op de zevende plaats.  Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 daarentegen blijft slecht presteren. De uitwedstrijd tegen DEZ Reeuwijk werd kansloos met 13-7 verloren. Alleen Lauw Dingemans en Cor Leenheer wisten een overwinning te behalen. Remises werden genoteerd voor Kees van Dijk, Wout Kroonen en Kees Osté. De overige vijf partijen gingen verloren. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D.

In de provinciale hoofdklasse van ZHZ wist het achttal van DC Dordrecht, dat aantrad zonder Frits Luteijn en Arie van de Weteringh, een ruime 12-4 overwinning te behalen in de uitwedstrijd tegen NS Rotterdam. Deze kwam tot stand door vier overwinningen en vier remises, dus zonder een enkele nederlaag. Vermeldenswaardig is de prima remise die invaller Jan Baars (567) behaalde tegen Radjendrenath Kalloe (1021). Met vier uit twee gaat DC Dordrecht aan de leiding in deze afdeling. Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de provinciale hoodklasse.