Nieuwspagina decemer 2011

30 – 12 – 2011

Op 29 december is het 34e Open Sneldamkampioenschap van Wamel een prooi geworden van Anton Kosior. Na acht ronden “Zwitsers” kwam hij uit op 13 punten. Een puntje meer dan Tjeerd Harmsma uit Culemborg. Derde werd de Belg Jimmy Depaepe met 11 punten. Frank Teer uit Heesch en John van den Borst uit Utrecht volgden met 10 punten.

Anton begon goed gemotiveerd aan dit toernooi daar hij één dag eerder in het Zeeuwse ’s-Gravenpolder de toernooiwinst had gemist door een gewonnen stand tegen Cees Rijk nog te verliezen. Na drie ronden in Wamel stond de in Portugal woonachtige Theo Dijkstra alleen aan kop met een 100% score. In een schitterend duel vloerde Anton de koploper en werd het een nek-aan-nek race met topfavoriet Tjeerd Harmsma die tot en met de laatste ronde duurde.

In de C-categorie ging de titel naar onze aspirant Pim Arts. Hij was heer en meester in deze categorie en scoorde maar liefst 15 punten. Tweede werd Hans Luchies uit Apeldoorn met 13 punten. Derde werd Hans Greveraars uit Eindhoven met 11 punten.

29 – 12 – 2011

Op 28 december waren maar liefst 7 spelers van DC Dordrecht afgereisd naar ‘s-Gravenpolder om deel te nemen aan het 7e PWG Sneldamtoernooi. Winnaar van de A categorie (22 deelnemers) met 15 punten uit 10 partijen werd Kees Romijn, die momenteel woonachtig is in Dordrecht maar speelt bij van Stigt Thans in Schiedam. De 2e plaats ging naar onze clubgenoot Anton Kosior met 14 punten gevolgd door John de Leeuw met 13 punten. In de B categorie (26 deelnemers) was er een prima 2e plaats voor onze aspirant Pim Arts die helaas in de laatste ronde werd gepasseerd door de Belg Stijn Kindt. De 3e plaats ging naar zijn broer junior Job Arts. De  klasseringen van de overige clubgenoten in deze categorie waren als volgt: 6e Ratan Ganeshie, 11e Simon Rompa, 16e Lauw Dingemans en 19e Kees Osté. 

18 – 12 – 2011

Op zaterdag 17 december werd het traditionele Piet Helderman toernooi gespeeld in Wateringen. In het deelnemersveld met in totaal 74 spelers bevonden zich 4 spelers van DC Dordrecht t.w. Job Arts, Pim Arts, Anton Kosior en Kees Osté. Onze aspirant Pim Arts werd met 9 punten uit 8 partijen winnaar van de C categorie (22 deelnemers).  Kees Osté behaalde met 6 punten een 12e plaats in deze categorie. In de A categorie (16 deelnemers) was de spanning te snijden. Na vijf van de acht ronden ging Anton Kosior alleen aan de leiding met negen punten, maar een onnodige nederlaag in de zevende ronde tegen Fred Ivens wierp hem terug naar een gedeelde 4e plaats samen met “good-old” Evert Bronstring. Beide spelers kwamen uit op 11 punten, 83 weerstandspunten en 107 SB punten. Ivens op zijn beurt verloor in de slotronde op de klok van Fred de Koning in een totaal gewonnen stand waardoor De Koning zijn titel kon prolongeren. In de B categorie (27 deelnemers) behaalde Job Arts met 9 punten een 7e plaats.

Op dezelfde dag werd in Dordrecht met slechts 6 senioren en 9 jeugdspelers gestreden om het Rapid kampioenschap van ZHZ. Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam werd de nieuwe Rapid kampioen en volgt daarmee Anton Kosior op die de voorkeur had gegeven aan het toernooi in Wateringen. In de C categorie werd zijn dorpsgenoot Fien de Jager kampioen. In de jeugd categorieën gingen de titels naar Sander Nederveen bij de Aspiranten, Menno Eijkelenboom bij de Pupillen en Mark Hale bij de Welpen.

16 – 12 – 2011

Ondanks een nederlaag tegen Joop Roedolph is Bert Baars j.l. maandag Clubkampioen van DC Dordrecht 2011 geworden omdat hij met 4 punten voorsprong op Anton Kosior met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer ingehaald kan worden. Het is na 2009 het 2e kampioenschap voor Bert.

11 – 12 – 2011

Na zeven van de in totaal elf ronden durende nationale damcompetitie staat DC Dordrecht in de hoofdklasse op de tiende plaats. Na elf ronden degraderen de nummers elf en twaalf, terwijl de nummers negen en tien nacompetitie moeten spelen. In de zevende ronde gaf een gehavend Dordts tiental dat met 3 invallers aantrad SNA in Heerhugowaard dapper tegenstand, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 15-5. Joop Roedolph, Nico Knoops, Anton Kosior, Ton van Bokhoven en Pim Arts kwamen allen tot remises. De vijf verliespartijen kwamen op naam van Hans Vleghert, Kees van Dijk, Lauw Dingemans, Jelle Groeneveld en Fred Roedolph.

DC Dordrecht 2 moest met negen spelers waarvan 2 invallers in Delft aantreden tegen DOS en verloor nipt met 11-9. Chris Westerkamp en Bert Baars wisten hun partijen te winnen. Nederlagen werden genoteerd voor Wim van der Most en Jan Baars, en een reglementaire op het onbezette 1e bord. De overige partijen van David Visser, Simon Rompa, Kees Osté, Joop de Vries en Cor Leenheer eindigden in remise.

07 – 12 – 2011

Onze jeugdspelers Job en Pim Arts hebben met succes deelgenomen aan de selectiedag van de KNDB. Beide zijn geselecteerd voor deelname aan de centrale jeugdtrainingen in 2012. Job (17 jaar, junior) en Pim (15 jaar, aspirant) zijn lid van DC Dordrecht sinds september 2004 en zij zijn momenteel bezig met de opleiding voor het Springer diploma. Hiervoor worden zij wekelijks getraind door Anton Kosior en Fred Roedolph. Het is zeker ook aan hen te danken dat deze selectie tot stand is gekomen. Job en Pim hebben het laatste jaar een flinke progressie gemaakt. Beide hebben al een virtuele rating van meer dan 1000 en zij spelen met DC Dordrecht op hoofdklasse niveau in de nationale competitie.

Job

Pim