Nieuwspagina Januari 2015

27 – 01 – 2015

Door een 11-5 overwinning tegen VGO Hoornaar is DC Dordrecht zonder puntenverlies wederom kampioen geworden in de hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Job Arts, Aart de Bruin en Harry van Hofwegen, De overige 5 partijen eindigden in remise. Dit is het 5e achtereenvolgende provinciale kampioenschap en het 9e sinds de oprichting van DC Dordrecht in 2002.  Klik hier voor de stand en de uitslagen in de hoofdklasse van ZHZ.

25 – 01 – 2015

In de negende ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht in de Hoofdklasse B nipt met 11-9 in en van Harderwijk. Na overwinningen van Shammie Kasnadi, Anton Kosior en Ton van Bokhoven leek er een royale zege mogelijk, maar onverwachte nederlagen van Randy Horne, Gerrit Ritmeester en Job Arts brachten de partijen op gelijke hoogte. Peter Hartog bracht de beslissing en won middels een giftige finesse zijn partij. Nico Knoops, Wim Verschoor en Rob van Eijk zetten remises neer. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 had een vrije ronde en kwam dus niet in actie. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

20 – 01 – 2015

Anton Kosior de Kampioen van Dordrecht 2014 speelde op 19 januari een kloksimultaan tegen 11 clubgenoten. Met 5 overwinningen, 6 remises en geen enkele nederlaag behaalde hij een prima score van 73%.

Correctie: Dit moet zijn 6 overwinningen en 5 remises ofwel 77%. Met excuses.

13 – 01 – 2015

In de hoofdklasse van de provinciale competitie van ZHZ won DC Dordrecht ook zijn 5e wedstrijd en gaat nog zonder puntenverlies aan de leiding. De thuiswedstrijd tegen Denk en ZDV werd met 13-3 gewonnen. In de laatste wedstrijd op 26 januari tegen naaste concurrent VGO zal een gelijkspel voldoende zijn om het kampioenschap te veroveren. Klik hier voor de stand en de uitslagen in de hoofdklasse van ZHZ.

11 – 01 – 2015

DC Dordrecht is het nieuwe jaar goed begonnen met ruime overwinningen in de nationale competitie. DC Dordrecht 1 versloeg in de Hoofdklasse B Micone uit Tilburg met 13-7. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Shammie Kasnadi, Rob van Eijk, Peter Hartog (tegen Toine Brouwers 1411 !) en Job Arts. Remises werden behaald door Ton van Bokhoven, Arie v.d. Weteringh, Nico Knoops, Randy Horne en Gerrit Ritmeester. Alleen Wim Verschoor moest in een nederlaag berusten. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 versloeg in de 2e Klasse D DOS Delft met maar liefst 14-6. Winstpartijen werden genoteerd voor Joop Roedolph die hiermee momenteel topscorer in deze afdeling is met 13 punten uit 8 partijen, Fred Roedolph, Harry van Hofwegen, Simon Rompa en Nico Stuurstraat. Remise behaalden Lauw Dingemans, Kees van Dijk, David Visser en Kees Osté. Alleen ons oudste lid Aart de Bruin leed een nederlaag.  Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

07 – 01 – 2015

Tijdens de eerste gezamenlijk ronde van het ZHZ bekertoernooi in Hoornaar op 6 januari won het viertal van DC Dordrecht 1 bestaande uit Job Arts, Fred Roedolph, Randy Horne en Joop Roedolph met 7-1 van KDV 2 uit Krimpen a/d IJssel.  Voor de volgende ronde hebben zij geloot tegen Denk en ZDV. Het viertal van DC Dordrecht 2 (Kees van Dijk, Lauw Dingemans, Simon Rompa en Joop de Vries) verloor met 6-2 van De Kroonschijf Molenaarsgraaf en werd dus uitgeschakeld.

06 – 01 – 2015

Onze gastspeler/huisdammer Chris Westerkamp is er in geslaagd het Kampioenschap van Dordrecht 2014 in de 1e klasse te winnen door een overwinning in zijn inhaalpartij tegen Wout Kroonen.

01 – 01 – 2015

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en

gelukkig nieuwjaar.jpg