Nieuwspagina Januari 2014

 

 

29 – 01 – 2014

Het viertal van DC Dordrecht bestaande uit Randy Horne, Anton Kosior en Fred en Joop Roedolph heeft ook in de 2e ronde van het ZHZ bekertoernooi een 8-0 overwinning behaald. Deze keer was NDV Nieuwland 2 de tegenstander. In de 3e ronde op 11 februari moet ons viertal het opnemen tegen De Kroonschijf Molenaarsgraaf. Klik hier voor alle uitslagen van de 2e ronde en de loting voor de 3e ronde.

26 – 01 – 2014

In de negende ronde van de nationale competitie eindigde in de 1e klasse C het treffen tussen DC Dordrecht en Rivieren Dammers in een 10-10 gelijkspel. Wim Verschoor, Ton van Bokhoven, Fred en Joop Roedolph wonnen aan Dordtse zijde van respectievelijk Ger Verhoeven, Ernst de Heer, Krijn van Herwaarden en Arthur de Swart. Namens de Gorinchemse formatie wonnen Pelle Sterk, Dirk Jan Dekker, Rik en Thijs Verboon van resp. Anton Kosior, Hans Vleghert, Randy Horne en Nico Knoops. Job Arts en Henk Houweling kwamen tot remise en ook Rob van Eijk en Theo Voorspuij deelden de punten, al stond Van Eijk in deze partij wel op winst.

Doordat mede koploper Ons Genoegen uit Utrecht verloor van PSV Dammen gaat DC Dordrecht met nog twee ronden te gaan nu samen met PSV Dammen aan de leiding. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

In de 2e klasse D kwam Damclub Dordrecht 2 tot een verdienstelijk 10-10 gelijkspel tegen Verhaar Montage DVA uit Alblasserdam. Kees van Dijk, Cor Leenheer en Kees Osté wonnen aan Dordtse zijde. Rien Broekzitter, Rien Visser en Wim IJsselstein wonnen namens DVA.  Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.

21 – 01 – 2014

In de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ won DC Dordrecht in Zwijndrecht met 10-6 van Denk en ZDV. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior, Fred Roedolph en Joop Roedolph, en remises van Job Arts, Lauw Dingemans, Rob van Eijk en Randy Horne. Alleen Hans Vleghert  verloor zijn partij. Het team gaat nu met 10 punten uit 5 wedstrijden nog zonder puntenverlies aan de leiding.

19 – 01 – 2014

In de 3e en 4e ronde van de Halve Finale NK speelde Anton Kosior opnieuw remise tegen resp. Edwin de Jager en Ramon Sakidin en hij staat nu met vier punten op de 4e plaats. Op 1 februari worden de 5e en 6e ronde gespeeld en moet Anton het opnemen tegen de twee koplopers Anton van Berkel (7 punten) en Michiel Kloosterziel (5 punten). De stand en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken.

16 – 01 – 2014

Het viertal van DC Dordrecht bestaande uit Randy Horne, Anton Kosior en Fred en Joop Roedolph heeft zich tijdens de 1e gezamenlijke ronde van het ZHZ Bekertoernooi in Hoornaar door een 8-0 overwinning op Denk en Zet H.G. 3 geplaatst voor de 2e ronde  Hierin is NDV Nieuwland 2 de tegenstander. Deze ronde zal in de week van 27 januari  wederom gezamenlijk worden gespeeld bij NDV Nieuwland. Klik hier voor alle uitslagen van de 1e ronde en de loting voor de 2e ronde.

12 – 01 – 2014

In de achtste ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht in de eerste klasse C met 11-9 van Middelburg. De Dordtse formatie kon slechts negen man op de been brengen en begon zodoende met een 2-0 achterstand, maar al snel in wedstrijd won Joop Roedolph een schijf en vervolgens de partij. Later wonnen ook invaller Hans Vleghert en Wim Verschoor. Nico Knoops en Fred Roedolph konden het positioneel niet bolwerken en verloren hun partij. Ook aanvoerder Job Arts, die lange tijd uitstekend stond, liep tegen een nederlaag op. Ton van Bokhoven en Anton Kosior kwamen niet verder dan remise maar nog was de wedstrijd niet verloren. Immers Rob van Eijk stond totaal gewonnen maar vergiste zich en moest met remise genoegen nemen. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 trad in de 2e klasse D met slechts 8 man aan tegen DOS in Delft en verloor uiteindelijk met 12-8 van DOS. Lauw Dingemans en Wout Kroonen wisten hun partij te winnen. Jan Baars en Nico Stuurstraat leden een nederlaag. De overige 4 partijen eindigden in remise. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.

05 – 01 – 2014

In Schiedam en Emmeloord zijn afgelopen zaterdag de Halve Finales van het NK van start gegaan. Er wordt gespeeld in vijf groepen van acht man en alleen de nummer 1 van elke groep plaatst zich voor het NK dat van 2 t/m12 april in Huissen zal worden gespeeld. Namens Zuid-Holland Zuid spelen kampioen Anton Kosior en ook Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam mee.

Anton begon in groep 3 met een uitstekende remise tegen Ivo de Jong. In deze partij ging de strijd geheel gelijk op. In de tweede ronde kreeg Kosior tegen Ruph Bhawanibhiek wel licht voordeel maar geen echte winstkansen zodat ook hier een remise het resultaat was.

Topfavoriet Anton van Berkel gaat in deze groep aan de leiding met nog een 100% score. Hij klopte in de tweede ronde op overtuigende wijze zijn concurrent Michiel Kloosterziel. Op zaterdag 18 januari worden de 3e en 4e ronde afgewerkt.

01 – 01 – 2014

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en

gelukkig nieuwjaar.jpg