Nieuwspagina September 2012

30 – 09 – 2012

Tijdens de tweede ronde van de Nationale Competitie gaf DC Dordrecht in de Hoofdklasse B het Tilburgse TDV meer dan goed partij. Na twee zwakke momenten van Nico Knoops en Bert Baars, die beiden hun partijen verloren, leek de wedstrijd gelopen maar niets bleek minder waar. Net voor de eerste tijdscontrole kwam DCD terug in de race. Ton van Bokhoven won zijn partij en Pim Arts, Fred Roedolph en Anton Kosior hadden groot voordeel en leken alle drie op winst te staan. Uiteindelijk liepen deze partijen toch allemaal remise zodat als eindstand 9-11 op het scorebord kwam te staan. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

23 – 09 – 2012

In de een week vooruit gespeelde wedstrijd tegen DOS Delft leed het team van DC Dordrecht 2 in de 2e klasse D van de nationale competitie, evenals de week ervoor tegen De Variant, een zware 17-3 nederlaag. Remises werden behaald door Lauw Dingemans, Kees Osté en Joop de Vries en de overige 7 partijen gingen allemaal verloren.  De uitslagen en stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

Na 4 ronden in de strijd om de provinciale damtitel van ZHZ zijn er in de Hoofdklasse nog drie kanshebbers op de titel. Ons jeugdige talent Pim Arts won in de derde en vierde ronde van Ratan Ganeshie en Martin Nederlof en staat momenteel op 6 punten. Tegen Ganeshie had Arts wel enig fortuin, want nadat Ganeshie een simpele damcombinatie miste gaf de Rotterdammer in het eindspel een remisestand uit handen. Ook titelverdediger Anton Kosior staat op 6 punten. Na een remise tegen Randy Horne nam Kosior tegen Fred Roedolph een dure damdoorbraak, maar deze leverde wel de volle winst op. Randy Horne volgt op één puntje van de koplopers middels een soepele overwinning op Ganeshie. In de slotronde op 20 oktober staat het duel tussen Arts en Horne op het programma. De nummers één en twee plaatsen zich voor halve finales van het kampioenschap van Nederland 2013.

In de eerste klasse kan Nico Stuurstraat de titel nauwelijks meer ontgaan. Na een remise met Soegriem Boedhram en een overwinning op Simon Rompa staat Stuurstraat op 7 punten. Boedhram volgt met 5 punten. Alle uitslagen den de standen zijn te vinden door hier te klikken.

16 – 09 – 2012

In de 1e ronde van de nationale competitie behaalde DC Dordrecht in de hoofdklasse B een fraai 10-10 gelijkspel tegen Van Stigt Thans 2 in Schiedam. De tactische opstelling van teamleider Job Arts leek na vier uur spelen te werken want in de eerste tijdnoodfase kwam de Dordtse formatie op voorsprong middels een overwinning van Anton Kosior aan bord 9. Later won ook Nico Knoops aan bord 10 maar voor de grootste verrassing zorgde invaller Bert Baars. Hij stond lange tijd beter en behaalde bekwaam remise aan het eerste bord tegen Wim Vrijland. De andere invaller Lauw Dingemans verslikte zich in een dunne stand en miste de remise. Randy Horne verloor een schijf maar knokte dapper door. Hij kwam in een nadelig eindspel terecht en moest zich na zes uur spelen gewonnen geven. Tussendoor remiseerden Ton van Bokhoven, Job Arts, Fred Roedolph, Joop Roedolph en Pim Arts. Alle uitslagen en de stand in de hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

In de 2e klasse D moest DC Dordrecht 2 met maar liefst 5 invallers in Oudenbosch aantreden tegen titelkandidaat De Variant en verloor kansloos met 17-3.  Knappe remises werden behaald door Simon Rompa (826) tegen Jan de Wolf (1198), Kees Osté (819) tegen Hans Bomgaars (1078) en Jacques Luijendijk (508) tegen Franklin Denissen (1003). De overige partijen gingen allemaal verloren waaronder die van nieuwkomer Koemar Orie die echter een prima partij speelde en pas in het late eindspel moest buigen voor Wim Verschoor. Alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

13 – 09 – 2012

Omdat ons clublokaal “Het Kristal” op 29 september tijdens de 2e ronde van de nationale competitie niet beschikbaar is hebben hebben we de volgende wijzigingen aan moeten brengen:

 

DC Dordrecht 2

Speelt 1 week eerder op 22 september de wedstrijd tegen DOS Delft in “Het Kristal”.

 

DC Dordrecht 1

Speelt op 29 september in de kantine van “Graafship” de wedstrijd tegen TDV. Dit bedrijf bevindt zich op het bedrijventerrein Dordtse Kil III. Het adres is Malachiet 300, 3316 LD Dordrecht en is te bereiken vanaf de provinciale weg richting ‘s-Gravendeel via de laatste afslag voor de Kil tunnel.

11 – 09 – 2012

De provinciale dambond ZHZ heeft het rooster van de clubcompetitie 2012-2013 gepubliceerd. Dit is te vinden door hier te klikken.

09 – 09 – 2012

Ook dit jaar organiseert de Provinciale Dambond ZHZ weer het persoonlijk kampioenschap. Er zijn 12 deelnemers waarvan 6 in de hoofdklasse en 6 in de 1e klasse. Hieronder bevinden zich maar liefst 6 leden van DC Dordrecht.  De wedstrijden worden gespeeld op 8 september, 22 september en 20 oktober in ons clublokaal “Het Kristal”. Klik hier voor de standen, uitslagen en wedstrijdroosters.

01 – 09 – 2012

Hoewel er nog 4 partijen uit de voorronde ingehaald moeten worden gaan we op maandag 3 september beginnen aan de finale ronden om het Kampioenschap van Dordrecht in de hoofd en 1e klasse. Alle standen, uitslagen en de wedstrijdroosters zijn te vinden onder Interne Wedstrijden in het hoofdmenu of door hier te klikken.