Nieuwspagina Februari 2011

27 – 02 – 2011

Anton Kosior en Frits Luteijn zijn er tijdens het kwalificatietoernooi in Tilburg niet in geslaagd zich te plaatsen voor de NK finale. Zij bereikten een toch wel teleurstellende 13e en 15e in het deelnemersveld van 18. Anton verloor in de zevende ronde van de geboren Dordtenaar Edgar Haagh en Frits speelde remise met Theo van den Hoek. In de achtste ronde troffen onze clubgenoten elkaar en kreeg Frits in het late middenspel een schitterende stand in handen maar hield de verdediging van Anton stand waardoor de partij in remise eindigde. De eerste twee plaatsen in Tilburg gingen naar de “jonkies” Martijn Rentmeester en Frerik Andriessen die hiermee verrassend de topfavorieten Jeroen van den Akker (GMI) en Anton van Berkel (MI) van een finaleplaats afhielden. In IJmuiden eindigden Kees Thijssen (GMI) en Richard Mooser op de eerste twee plaatsen. In Huissen waren Ron Heusdens (GMI) en Jasper Lemmen (MI) uiteindelijk een maatje te groot voor het deelnemersveld. Michiel Kroesbergen werd winnaar in Emmeloord voor Edwin Twiest. 

Alle uitslagen en de eindstand van de Tilburgse groep zijn te vinden door hier te klikken.

20 – 02 – 2011

DC Dordrecht moest tegen kampioen CEMA/De Vaste Zet met maar liefst drie invallers aantreden maar hoopte toch vijf of zes bordpunten te kunnen scoren. Dat leek ook goed mogelijk want nadat de drie invallers Lauw Dingemans, Pim Arts en Kees van Dijk hadden verloren behaalde Fred Roedolph remise. Maar in de tijdnoodfase ging het mis. Joop Roedolph, Job Arts en Jelle Groeneveld grepen mis en verloren allen hun partij. Anton Kosior remiseerde en Randy Horne leek op weg naar de winst. Maar na enkele misgrepen gaf Horne zelfs de remise uit handen en verloor. Nico Knoops speelde een prima partij en zette deze bekwaam in winst om waardoor de eindstand 16-4 werd en DC Dordrecht op de negende plaats eindigde. Omdat het Rotterdamse Constant-Charlois met 14-6 van VAD uit Amsterdam won is DC Dordrecht verplicht tot het spelen van nacompetitie want Constant-Charlois kwam precies één bordpunt boven de Dordtenaren uit. De tegenstander op 12 maart is het Utrechtse Ons Genoegen dat als derde eindigde in de 1e klasse C. De wedstrijd zal in Utrecht worden gespeeld.

DC Dordrecht 2 eindigde deze competitie puntloos onderaan in de 2e klasse D. Het verloor ook zijn laatste wedstrijd en wel met 12-8 van DEZ Reeuwijk. Joop de Vries, Kees Osté en Cor Leenheer kwamen  tot winst maar Dewprakaash Ramjiawan, Chris Westerkamp, Simon Rompa, Jan en Bert Baars liepen allemaal tegen een nul op.

17 – 02 – 2011

Op zaterdag 21 mei organiseert DC Dordrecht voor de 7e keer het SANI-DUMP Sneldamkampioenschap. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Inschrijving is nu reeds mogelijk. Voor nadere informatie klik hier of op de Damdag pagina in het hoofdmenu

13 – 02 – 2011

De derde speeldag van het NK kwalificatietoernooi in Tilburg eindigde voor Frits Luteijn in een complete “off-day”. In de vijfde ronde verloor hij van Jan van den Hooff en in de zesde ronde overzag hij een lichte combinatie van Gijs Schoenmakers hetgeen hem direct de partij kostte. In het klassement bevindt Frits zich nu op een teleurstellende 16e plaats. Anton Kosior remiseerde met Daaf Kasse en won vervolgens van Theo van den Hoek waardoor hij met zes uit zes keurig in de middenmoot staat.

Alle uitslagen en de tussenstand zijn te vinden door hier te klikken.

06 – 02 – 2011

In de strijd om degradatie te voorkomen behaalde DC Dordrecht een belangrijke 12-8 overwinning op IJmuiden. Hierdoor staat de Dordtse formatie met acht punten op de achtste plaats. Maar met de wedstrijd tegen kampioen CEMA/De Vaste Zet in Sittard nog op het programma zijn we ook afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Constant Charlois en VAD die bepalend zal zijn of er wel of niet nacompetitie moet worden gespeeld.

Job Arts zette DC Dordrecht al snel op voorsprong middels een lichte combinatie naar dam. Zijn broer, invaller Pim Arts, verloor en na de nederlaag van Fred Roedolph zag het er lange tijd niet gunstig uit maar in de tijdnoodfase sloegen de Dordtenaren toe. Jelle Groeneveld won en bracht de partijen weer op gelijke hoogte. Na remises van Rob van Eijk, Ton van Bokhoven en Randy Horne waren er nog drie partijen aan de gang en in alle drie de partijen stond IJmuiden dik in het nadeel. Arie van de Weteringh bekroonde een fraaie partij met winst en toen ook Anton Kosior won was de wedstrijd beslist en kon Joop Roedolph met remise genoegen nemen.

DC Dordrecht 2 verloor met maar liefst 16-4 van DOS Delft. Alleen Lauw Dingemans, Bert Baars, Kees Osté en Simon Rompa wisten remise te behalen.

01 – 02 – 2011

Hoewel het Kampioenschap van Dordrecht 2010 in de hoofdklasse nog niet is beslist (er volgen nog 2 barrage partijen en eventueel sneldampartijen tussen Frits Luteijn en Arie van de Weteringh) is het Kampioenschap 2011 in de hoofd en 1e klasse op 31 januari van start gegaan. Behalve de remise van Dewprakaash Ramjiawan (nieuwkomer in de hoofdklasse) tegen Arie van der Stoep vielen er in de eerste ronde geen verrassingen te noteren. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.