Nieuwspagina September 2015

20 – 09 – 2015

DC Dordrecht is de Nationale Competitie uitstekend begonnen. In de Hoofdklasse B versloeg ons 1e team PSV Dammen uit Eindhoven met maar liefst 15-5 en pakte hiermee de koppositie in deze klasse. Na vier uur spelen was er nog niets beslist, maar in het vijfde speeluur wonnen Wim Kalis, Job Arts, Shammie Kasnadi, Radjes Balkaran en Wim Verschoor. Remises kwamen op naam van Peter Hartog, Ton van Bokhoven, Pim Arts, Rob van Eijk en Anton Kosior. Er werd geen enkele nederlaag geleden.

In de 2e Klasse D behaalde ons 2e team eveneens een ruime 15-5 overwinning tegen het Rotterdamse Constant Charlois 2. Deze kwam tot stand door winstpartijen van Nico Knoops, Kees van Dijk, Randy Horne, Fred Roedolph, Lauw Dingemans, Wout Kroonen en Aart de Bruin. Remise speelde Kees Osté en alleen Nico Stuurstraat en teamleider Simon Rompa leden een nederlaag.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu en ook kunnen daar de partijen van onze clubgenoten worden nagespeeld.

15 – 09 – 2015

DC Dordrecht heeft ook zijn laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de komende competitie gewonnen. In Hardinxveld-Giessendam werd Denk en Zet met 15-9 verslagen door het Dordtse twaalftal. Overwinningen werden genoteerd voor Job Arts (op bord 1 tegen cMN Wim Kalis !), Pim Arts, Aart de Bruin, Lauw Dingemans en Wim Verschoor. Remise speelden Randy Horne, Anton Kosior, Wout Kroonen, Kees Osté en David Visser. Alleen Jan Baars en Kees van Dijk verloren hun partij. A.s. zaterdag 19 september gaat de nationale competitie van start met thuiswedstrijden van DC Dordrecht 1 in de hoofdklasse B tegen PSV Dammen en DC Dordrecht 2 in de 2e klasse D tegen Constant Charlois 2.

13 – 09 – 2015

Onze clubgenoot Simon Rompa is er na 2008 voor de tweede keer in geslaagd Rapid Kampioen van Nederland in de C categorie te worden. Simon behaalde 9 punten uit 8 partijen en bleef daarmee 3 concurrenten voor die ieder 8 punten behaalden.

11 – 09 – 2015

Een team van 12 DC Dordrecht spelers heeft een oefenduel tegen De Kroonschijf Molenaarsgraaf met 15-9 gewonnen. Er werden winstpartijen genoteerd voor Job Arts, Rob van Eijk, Anton Kosior, Wout Kroonen en Kees Osté en remises voor Lauw Dingemans, Simon Rompa, Nico Stuurstraat, Wim Verschoor en David Visser. Alleen Jan Baars en Randy Horne verloren hun partij.

06 – 09 – 2015

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseerde DC Dordrecht op 5 september een zogenaamd Vos-toernooi met achttallen. Deelnemende verenigingen waren De Variant, Molenaarsgraaf comb., Ons Genoegen Utrecht, Rivierendammers en Van Stigt Thans samen met 2 teams van DC Dordrecht. Een Vos-toernooi houdt in, dat de spelers van de verenigingen niet alleen tegen een speler van een andere, dezelfde vereniging spelen, maar juist wisselend tegen zo veel mogelijk andere verenigingen spelen. Voorafgaande aan het toernooi leveren de verenigingen een opstelling in qua bordvolgorde van de spelers. Deze spelers worden vervolgens door middel van loting ingedeeld tegen een speler van een willekeurige andere vereniging. De spelers spelen tegen een speler, die op hetzelfde bord is opgesteld (dan wel een bord hoger of lager, waarbij dit afhankelijk is van het uiteindelijke aantal deelnemende achttallen). Het toernooi werd gewonnen door Van Stigt Thans uit Schiedam dat evenals DC Dordrecht B 10 punten behaalde maar door een overwinning op bord 6 t.o.v. op bord 8 van DC Dordrecht B werden zij winnaar. De meest opvallende prestatie van onze clubgenoten werd geleverd door Shammie Kasnadi die remise speelde tegen GMI Ron Heusdens.  

01 – 09 – 2015

Het bekertoernooi dat dit jaar voor de eerste keer werd gespeeld is gewonnen door Randy Horne. In de finale speelde Randy remise tegen Fred Roedolph en won hij de noodzakelijke sneldampartij. Randy plaatste zich voor de finale na overwinningen tegen Joop de Vries (1e ronde), Rob van Eijk (kwartfinale) en Anton Kosior (halve finale).  Alle uitslagen van dit toernooi zijn te vinden door hier te klikken.