Nieuwspagina Maart 2013

 

31 – 03 – 2013

 

Tijdens de halve finale NK Junioren in Dongen is onze clubgenoot Pim Arts met een score van 7 punten uit 6 partijen op de 4e plaats geëindigd. Dit was helaas niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale. De twee finale plaatsen gingen naar Jitse Slump en Thijs van den Broek die 9 resp. 8 punten behaalden. Klik hier voor de eindstand en alle uitslagen in Dongen. De finalisten uit de andere groepen zijn Rick Hakvoort en Mitchel Mensinga (Dronten), Bert Aalberts en Wouter Wolff (Groningen) en Martijn van IJzendoorn en Steven den Hollander (Den Ilp). 

26 – 03 – 2013

 

Onze eerstejaars junior Pim Arts speelt op 29 en 30 maart in Dongen mee in de halve finale van het NK Junioren. Zijn tegenstanders zijn Lotte Aleven, Rudger Oskam, Jitse Slump, Thijs van den Broek, Tom Swelsen, Tim Vermeulen en Nick van het Westeinde. De andere groepen worden gespeeld in Den Ilp, Dronten en Groningen. Uit elke groep plaatsen de twee hoogst geëindigde spelers zich voor de finale die van 29 april t/m 4 mei in Westerhaar zal worden gespeeld. 

24 – 03 – 2013

 

Op 23 maart is Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam na vijf barrages met Anton Kosior sneldamkampioen van ZHZ geworden en plaatste zich zodoende voor het NK sneldammen dat op 15 juni in Utrecht zal worden gehouden. Na vijftien ronden eindigden Wim en Anton gelijk met 20 punten. Peter de Hek uit Hardinxveld-Giessendam eindigde met één puntje minder op de derde plaats. In de slotronde kwam Anton al snel een vol schijf voor tegen De Hek maar wist hij dit niet in winst om te zetten. De eerste twee barrages tussen Wim en Anton met vijf minuten bedenktijd bleven onbeslist waarna er twee partijen volgden met drie minuten bedenktijd. Ook deze bleef onbeslist waarna er knock-out partijen zouden volgen. Daarin sloeg Wim Kalis toe en greep hij de titel.

De B-categorie werd met overmacht gewonnen door Ger Verhoeven uit Gorinchem. Hij behaalde 21 punten uit twaalf partijen. Marijke Koers eindigde als tweede met 15 punten. Beiden plaatsten zich voor het NK.

De C-categorie werd gewonnen door Simon Rompa met 22 punten uit veertien partijen. Fien de Jager uit Hardinxveld-Giessendam tikte als tweede aan met 18 punten. Ook zij plaatsten zich namens ZHZ voor het NK-sneldammen.

Onze clubgenoten Fred Roedolph en Lauw Dingemans werden resp. 5e in de A categorie en 5e in de B categorie. De eindstanden en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken.

17 – 03 – 2013

 

Het 35e sneldamtoernooi van Schoonhoven is dit jaar gewonnen door Anton Kosior met een score van elf punten uit zeven partijen. Hij bleef in een zinderende finale Erik van de Weerdhof uit Veenendaal één punt voor. De derde plaats ging naar Harry de Waard uit Zeist die op negen punten uit kwam en de barrage van Micha van Tol won. Anton en Van de Weerdhof hadden beiden hun voorronde groep gewonnen en gingen in de finale gelijk op tot de vijfde ronde. Toen klopte Van de Weerdhof zijn directe concurrent en leek de strijd gestreden. Maar na een remise tegen Piet Schep verloor de koploper in de slotronde van Arthur de Swart en kon Anton hem op de ranglijst alsnog passeren.

De finale in de C-categorie werd gewonnen door Simon Rompa. Hij behaalde in de finale tien punten, evenveel als René Runhaar, maar in de barrage klopte Simon zijn concurrent.

14 – 03 – 2013

 

De wedstrijden om het Kampioenschap van Dordrecht 2013 worden gespeeld vanaf 18 maart in 2 groepen n.l. Hoofdklasse met spelers die een rating hebben van 1000 of meer en 1e klasse met spelers die een rating hebben tot 1000. Spelers met een rating van 1000 of meer mogen niet in de 1e Klasse uitkomen. Spelers met een rating onder de 1000 kunnen op eigen verzoek uitkomen in de Hoofdklasse. De indeling vindt plaats volgens de KNDB ratinglijst per 1 juli 2012. De deelnemers spelen twee keer (totaal 14 ronden) tegen elkaar. Het wedstrijdreglement en de wedstrijdroosters zijn te vinden via de pagina Interne Wedstrijden.