Nieuwspagina Januari 2017

31 – 01 – 2017

In de 6e ronde van de ZHZ competitie versloeg DC Dordrecht in de Hoofdklasse Denk en ZDV uit Zwijndrecht met 11-5. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Job Arts, Randy Horne, Fred Roedolph, Anton Kosior en Kees Osté. Wim Verschoor speelde remise en alleen Bert Baars en David Visser verloren hun partij.

29 – 01 – 2017

Na vier van de in totaal zeven rondes in de Halve Finale van Nederland draaien onze clubgenoten nog goed mee en incasseerden zij nog geen enkele verliespartij. De Provinciale damkampioen Nico Knoops staat er zelfs uitstekend voor. In groep C staat hij met vijf punten alleen op de tweede plaats achter de ongenaakbare Hein Meijer. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de Finale van Nederland 2017 die in april zal worden afgewerkt. In de derde ronde remiseerde Nico met Wim van der Kooij en in de vierde ronde werden de punten gedeeld met Internationaal Grootmeester Ron Heusdens

In groep A staat Anton Kosior op vijf punten, één punt achter de koplopers Wouter Sipma en Jitse Slump. Twee remises tegen Yuen Wong en Wouter Sipma leverden Anton een prima uitgangspositie op nu hij de drie spelers met de hoogste rating heeft gehad in deze poule.

Op zaterdag 11 februari worden de vijfde en zesde ronde afgewerkt in Culemborg.

22 – 01 – 2017

In het vierde speeluur zakte in de Hoofdklasse B DC Dordrecht door het ijs tegen Van Stigt Thans 2 uit Schiedam met als gevolg een 15-5 nederlaag. Na meer dan drie uur dammen was er nog niets aan de hand maar vervolgens gingen een aantal clubgenoten in de fout. Uiteindelijk verloren Fred Roedolph, Kees van Dijk, Nico Stuurstraat, Job Arts en Bert Baars hun duels. Echte winstkansen kreeg het team ook niet, André Droog kwam in het eindspel wel een schijf voor maar moest in remise berusten. Ook Jan van den Hooff, Anton Kosior, Nico Knoops en Randy Horne deelden de punten.

17 – 01 – 2017

In de 5e ronde van de ZHZ competitie speelde DC Dordrecht in de Hoofdklasse met 8-8 gelijk in de uitwedstrijd tegen Denk & Zet Hardinxveld-Giessendam. Anton Kosior won en Job Arts verloor zijn partij. De overige 6 parijen eindigden allen in remise. Het team staat nu met 5 punten op de 3e plaats.

15 – 01 – 2017

Onze twee clubgenoten zijn uitstekend gestart in de Halve Finales van Nederland. Provinciaal kampioen Nico Knoops remiseerde in de eerste ronde met Pepijn van den Brink en won in de tweede ronde van Stefan Stolwijk. Alleen topfavoriet Hein Meijer wist in deze groep C ook drie punten te scoren. In groep A won Anton Kosior van Jan Pieter Drost en remiseerde hij met Jitse Slump. Ook Slump en in deze groep topfavoriet Wouter Sipma staan op drie punten.

Op zaterdag 28 januari wordt in Culemborg de derde en vierde ronde afgewerkt. Uiteindelijk plaatsen de nummers 1 en 2 van iedere groep zich voor de finale van Nederland 2017.

10 – 01 – 2017

In de eerste ronde van het ZHZ bekertoernooi zijn de twee viertallen van DC Dordrecht er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken. DC Dordrecht 1 speelde met 4-4 gelijk tegen VGO 1 maar werd uitgeschakeld omdat het team van VGO een lagere totaal rating had. Fred Roedolph won zijn partij en Job Arts en Anton Kosior speelden remise. Randy Horne verloor.

DC Dordrecht 2 verloor kansloos met 7-1 van VGO 2. Tegenover remise van David Visser stonden verliespartijen van Jan van den Hooff, Simon Rompa en Joop de Vries.  

08 – 01 – 2017

In de achtste ronde van de nationale competitie ging DC Dordrecht in de hoofdklasse B met 17-3 kansloos onderuit tegen Heijmans Excelsior. De gastheer uit Rosmalen had voor aanvang van de competitie bepaald dat op basis van het vorige seizoen deze wedstrijd wel eens beslissend zou kunnen zijn voor de tweede plaats in de Hoofdklasse, een plaats die recht geeft op een promotiewedstrijd naar de ereklasse, en trad daarom aan met het sterkst mogelijke tiental. De zusters Olga en Darya Fedorovich waren dan ook speciaal overgevlogen vanuit Wit-Rusland en ook Karen van Lith ooit de nummer twee van de wereld bij de dames was bij Heijmans Excelsior van de partij.

Er volgden nederlagen van Simon Rompa, Lauw Dingemans, Bert Baars, Rob van Eijk, Fred en Joop Roedolph en Jan van den Hooff. Op de laatste drie borden waren de kansen aan het Dordtse team maar uiteindelijk moesten Nico Knoops, Job Arts en Anton Kosior in remises berusten.

01 – 01 – 2017

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en

gelukkig nieuwjaar.jpg