Nieuwspagina Februari 2013

 

26 – 02 – 2013

De finale van het ZHZ bekertoernooi 2013 tussen DC Dordrecht en VGO Hoornaar eindigde in een 4-4 gelijkspel maar dankzij een lagere teamrating (4451 t.o.v. 4614) ging de bekerwinst naar het jeugdige team uit Hoornaar. Job Arts verloor aan bord 4 tegen Martijn de Leeuw waarna Anton Kosior door een overwinning tegen Thijs Verboon aan bord 2 de stand weer gelijk maakte. De partijen aan bord 3 tussen Joop Roedolph en Gerrit de Jong en aan bord 1 tussen Randy Horne en Rik Verboon eindigden vervolgens in remise. Beide finalisten hebben zich geplaatst voor het KNDB bekertoernooi. Alle uitslagen van het ZHZ bekertoernooi 2013 zijn te vinden door hier te klikken.  

24 – 02 – 2013

 

Bij het NK kwalificatietoernooi groep West te Delft behaalden Anton Kosior en Fred Roedolph met 8 punten hun gemiddelde en eindigden op een keurige 13e respectievelijk 19e plaats van de 28 deelnemers. Op de laatste dag remiseerde Anton met Peter van der Stap en Kees van Bakel. Fred overzag een simpele damcombinatie van Lossine Savané waarna hij kansloos verloor, maar won in de slotronde met een spectaculaire combinatie van Radjinder Jharap. Ook de andere spelers van de provinciale dambond ZHZ Wim Kalis, Theo Voorspuij en Radjinder Jharap wisten zich niet te plaatsen voor het NK.  Wim Kalis eindigde het hoogst. Na een fraaie overwinning op Radjinder Jharap en een puntendeling met Krijn ter Braake kwam Kalis uit op negen punten, één puntje achter de nummer vier Ron Heusdens en goed voor plaats 10. Theo Voorspuij deelde de punten met Ali Fthalla en won van Paul Teer. Het bracht zijn puntentotaal op zeven, waarmee hij 22e werd. Radjinder Jharap werd 24e met zes punten. De nummers 1 t/m 4 Jochem Zweerink, Hein Meijer, Anton van Berkel en Ron Heusdens plaatsten zich voor de NK finale. In de andere kwalificatiegroep Oost, die in Zwolle werd afgewerkt, plaatsten zich Wouter Sipma, Auke Scholma, Kees Thijssen en Bert Aalberts. Alle uitslagen en de eindstand van groep West zijn te vinden door hier te klikken. 

19 – 02 – 2013

 

Tijdens de clubavond van 18 februari werd de traditionele kloksimultaan gespeeld door de kampioen van Dordrecht Anton Kosior. Er verschenen 13 tegenstanders achter de borden. Met 5 overwinningen, 6 remises en 2 nederlagen behaalde Anton een score van 61,5%. Job Arts en Hans Vleghert smaakten het genoegen de kampioen van Dordrecht te verslaan. Remises kwamen op naam van Pim Arts, Aart de Bruin, Fred Roedolph, Joop Roedolph, Joop de Vries en Chris Westerkamp. Overwinningen werden door Anton  behaald tegen Bert Baars, Jan Baars, Cor Leenheer, Wim van der Most en David Visser. 

17 – 02 – 2013

 

In de Hoofdklasse B gaf het reeds gedegradeerde DC Dordrecht Heijmans Excelsior uitstekend partij. Job Arts zorgde voor een sensatie door Wim van der Kooij te verslaan maar het tiental uit Rosmalen trok toch aan het langste eind doordat Bert Baars en Randy Horne hun partijen verloren. Vooral Randy had dit aan zich zelf te wijten, na een lichte combinatie verloor hij een schijf. De resterende stand was echter potremise maar Randy vond de juiste verdediging niet waardoor Heijmans Excelsior met 11-9 de wedstrijd won. Ook streekgenoot GDC Gorinchem degradeerde rechtstreeks naar de 1e klasse. In Rotterdam moest GDC met minimaal 12-8 winnen van Constant-Charlois om er een beslissingswedstrijd uit te slepen, maar zo ver kwam het niet. Door 4 nederlagen kreeg GDC met maar liefst 14-6 klop. Het Goudse Damlust won de topper tegen het Tilburgse Micone met 11-9 en promoveert naar de Ereklasse. Micone mag het in de nacompetitie gaan proberen. Alle uitslagen en de eindstand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken. 

In de 2e klasse D won DC Dordrecht 2 knap met 13-7 van DC Scheveningen. Aart de Bruin, Lauw Dingemans, Hans Vleghert, Wim van der Most en Cor Leenheer smaakten allen het zoet der overwinning. Chris Westerkamp en Kees Osté liepen tegen een nederlaag op. Kampioen Westlandse Damcombinatie promoveert naar de 1e klasse. De Variant uit Oudenbosch mag dit in de nacompetitie proberen te bereiken. Alle uitslagen en de eindstand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

12 – 02 – 2013

 

DC Dordrecht is voor het 3e achtereenvolgende seizoen kampioen geworden in de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ. Dit kampioenschap kwam tot stand na een 8-8 gelijkspel tegen medekoploper Denk en Zet uit Hardinxveld-Giessendam. Het werd een ongemeen spannend duel waarin DC Dordrecht aan een gelijkspel voldoende had vanwege een 2 punten hoger bordsaldo. Winstpartijen werden genoteerd voor Joop Roedolph aan bord 5 tegen Eef Stam en Hans Vleghert aan bord 6 tegen Wim Buijk. Daar tegenover stonden verliespartijen van Job Arts aan bord 1 tegen Wim Kalis en Simon Rompa aan bord 7 tegen Piet Verkaik. De overige 4 partijen eindigden in remise waarbij de laatste van Fred Roedolph aan bord 3 tegen Piet Trapman Sr uiteindelijk het kampioenschap opleverde. 

10 – 02 – 2013

 

Na zes van de in totaal acht ronden lijken onze clubgenoten Anton Kosior en Fred Roedolph en de andere drie deelnemers (Wim Kalis, Theo Voorspuij en Radjinder Jharap) uit Zuid-Holland-Zuid uitgeschakeld voor een plaats in de finale van Nederland.  Fred Roedolph had een superdag en klopte in de vijfde ronde Theo Voorspuij combinatief. ’s Middags kwam hij gewonnen te staan tegen Peter van der Stap maar liet deze uiteindelijk remise lopen. Anton Kosior maakte tegen oud-Dordtenaar Frits Luteijn een blunder en moest twee schijven offeren om op dam te komen. Vervolgens ging Luteijn diverse malen in de fout en kon Anton met remise ontsnappen. Ook tegen Edwin de Jager remiseerde Anton. Onze beide clubgenoten hebben nu 6 punten uit 6 partijen en staan op plaats 12 (Anton) en 16 (Fred).

Anton van Berkel en Hein Meijer gaan in groep West aan de leiding met negen punten. Op één punt achterstand volgen Jochem Zweerink, Ivo de Jong, Ron Heusdens, Ben Provoost en Bhiem Ramdien. Na acht ronden plaatsen de nummers 1 t/m 4 zich voor de finale.

Zaterdag 23 februari worden de zevende en achtste afgewerkt.  Anton Kosior ontmoet in de zevende ronde Peter van der Stap en Fred Roedolph zit tegenover Losseni Savané. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken. 

05 – 02 – 2013

 

Het viertal van DC Dordrecht heeft de finale bereikt van het ZHZ bekertoernooi door een 5-3 overwinning tegen Denk & Zet H.G. 2. Deze kwam tot stand door winst van Joop Roedolph tegen Gert-Jan van Herwaarden. De partijen van Randy Horne, Anton Kosior en Fred Roedolph eindigden in remise. In de andere halve finale versloeg VGO Hoornaar eveneens met 5-3 Denk & Zet H.G. 1. De finale tussen DC Dordrecht en VGO Hoornaar zal op 25 februari in Dordrecht worden gespeeld. Beide finalisten zijn geplaatst voor het KNDB bekertoernooi.

03 – 02 – 2013

 

Na de 10e ronde is voor DC Dordrecht definitief het doek gevallen in de Hoofdklasse B van de nationale competitie. GDC Gorinchem won het onderlinge duel met 11-9 door overwinningen van Theo Voorspuij en Henk Houweling op respectievelijk Bert Baars en Job Arts. Namens het Dordtse tiental kwam alleen Anton Kosior tot winst door Albert van den Berg te verslaan. Ton van Bokhoven sloeg in tijdnood verkeerd waarna hij de winst tegen Marienes van Genderen niet meer rond kreeg. GDC kan rechtstreekse degradatie nog voorkomen omdat het Rotterdamse Constant-Charlois met maar liefst 14-6 verloor en in de slotronde de tegenstander is van GDC. Het team uit Gorinchem dient dan deze wedstrijd wel met minimaal 12-8 te winnen. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken. 

DC Dordrecht 2 dat met 9 spelers moest aantreden verloor met maar liefst 16-4 van GDC 2. Alleen Simon Rompa kwam tot winst en remises werden behaald door Wout Kroonen en David Visser. De overige partijen gingen allemaal verloren. Alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.