Nieuwspagina September 2013

 

29 – 09 – 2013

 

In de eerste ronde van de nationale damcompetitie boekte DC Dordrecht in de 1e klasse C een moeizame 11-9 zege op Ons Genoegen uit Utrecht. Na een remise van Wim Verschoor won aanvoerder Job Arts middels een fraaie finesse zijn partij. Een onverwachte nederlaag van Nico Knoops bracht de tussenstand op 3-3. Er volgden remises van Fred Roedolph, Randy Horne, Ton van Bokhoven, Rob van Eijk en Pim Arts. Bij 8-8 won Anton Kosior zijn partij, waarna Joop Roedolph aan remise genoeg had om de winst veilig te stellen. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken. Ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht worden nagespeeld.

DC Dordrecht 2 verloor in de 2e klasse D kansloos met 4-16 van Van Stigt Thans 3 uit Schiedam. Bert Baars, Simon Rompa, Nico Stuurstraat en Kees Osté wisten allen een punt uit het vuur te slepen. De zes nederlagen kwamen op naam van: Kees van Dijk, Wout Kroonen, Aart de Bruin, David Visser, Lauw Dingemans en Cor Leenheer. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken. Ook kunnen daar de partijen van DC Dordrecht 2 worden nagespeeld.

24 – 09 – 2013

 

Onze junior Pim Arts (1193) is bij de Worldcup Dammen in Wageningen uiteindelijk met 53 punten op de 74e plaats van de 92 deelnemers geëindigd. In de 7e t/m 9e ronde speelde hij remise tegen Jitse Slump (1248), Alisher Artykow uit Oezbekistan en Matthias de Kruijf (1315). De partijen tegen Slump en de Kruijf gingen na barrage met 7-5 verloren, de barrage tegen Artykow werd door Pim met 7-5 gewonnen. In de laatste 2 ronden ging de vermoeidheid Pim kennelijk parten spelen want die werden verloren (12-0) tegen Bart Terwel (1324) en Leo Aliar (1227). Uiteindelijk kan Pim toch terugkijken op een redelijk goed toernooi met 1 winstpartij, 7 remises (voor barrage) en 3 verliespartijen. De winnaar van de Worldcup werd Roel Boomstra die wereldkampioen Alexander Georgiev in de finale versloeg. 

22 – 09 – 2013

 

Na een sensationele slotdag in de strijd om de Provinciale damtitel Zuid-Holland Zuid eindigden Nico Knoops en Anton Kosior in de Hoofdklasse gelijk op zeven punten. In de vierde en vijfde ronde eindigde geen enkele partij in remise hetgeen aan geeft hoe groot de strijdlust van alle deelnemers was. In de vierde ronde leek Ratan Ganeshie een gouden slag te slaan. Zelf won hij van knap van Martin Nederlof en medekoploper Arthur de Swart werd positioneel geklopt door titelverdediger Anton Kosior. Nico Knoops profiteerde van een foutieve terugruil van Fred Roedolph en maakte zo een einde aan Fred’s ongeslagen status.

In de slotronde was het Roedolph die koploper Ganeshie op de 29e zet met een daverende combinatie verraste en versloeg. Juist op het moment dat Ganeshie de zet er voor met de ruil 24-29×29 de remise veilig had kunnen stellen.

Nico Knoops boekte een fraaie positionele zege op Arthur de Swart en Anton Kosior miste een schitterende combinatieve winst tegen Martin Nederlof waardoor de stand remise leek te lopen. Maar toen Nederlof op de 51e zet de sterkste voortzetting miste liep de stand alsnog fraai uit. Anton Kosior kan zich nu op gaan maken voor het kwalificatietoernooi voor het NK dammen daar Nico Knoops aangaf daar niet aan deel te willen nemen. Ratan Ganeshie bekroonde een uitstekend toernooi met een derde plaats op slechts één puntje van de eerste plaats.

In de 1e Klasse ging de titel naar Soegriem Boedhram die in de slotronde titelverdediger Nico Stuurstraat klopte. Soegriem behaalde tien punten. Nico kwam uit op zeven punten en Simon Rompa tikte als derde aan met 6 punten.

De eindstanden en alle uitslagen van dit kampioenschap zijn te vinden door hier te klikken.

17 – 09 – 2013

 

Onze clubgenoot junior Pim Arts (1193) presteert tot nu toe uitstekend bij de World Cup Dammen in Wageningen. In de eerste 4 ronden speelde hij remise tegen resp. Paul Sier (1337), Jasper Lemmen (1472), Eric van Dusseldorp (1339) en Peter van der Stap (1349). In de daarop volgende noodzakelijke barrages won Pim van Paul Sier en Eric van Dusseldorp (uitslag 7-5) en verloor hij van Jasper Lemmen en Peter van der Stap (uitslag 5-7). In de 5e ronde verloor Pim van Henk Grotenhuis ten Harkel (1271), uitslag 0-12, maar in de 6e ronde herstelde hij zich prima door te winnen van Abdoulaye Ouedraogo uit Burkina Faso, uitslag 12-0. Met 36 punten bezet Pim momenteel de 49e plaats in het deelnemersveld van 92 bij de heren. Het klassement wordt aangevoerd door de internationale grootmeesters Alexander Georgiev en Guntis Valneris met 57 resp. 52 punten. Alle uitslagen en de standen zijn te vinden op toernooibase dammen door hier te klikken. 

15 – 09 – 2013

 

In de strijd om de Provinciale damtitel van ZHZ is na de tweede wedstrijddag niets veranderd. De koplopers Arthur de Swart en Ratan Ganeshie deelden de punten al miste Ratan een goede winstkans. Ook Anton Kosior en Nico Knoops kwamen tot remise. In deze partij miste titelverdediger Anton een winnende variant. In de partij tussen Martin Nederlof en Fred Roedolph werd het evenwicht niet verbroken hetgeen eveneens tot 1-1 leidde.

A.s. zaterdag worden in het “Het kristal “ de laatste twee ronden afgewerkt en plaats de kampioen zich tevens voor het kwalificatietoernooi voor het NK Dammen.

In de 1e klasse leek Simon Rompa bezig aan een geweldige inhaalrace na zijn slechte start. Hij klopte Koos van Savooijen maar liet Soegriem Boedhram met remise ontsnappen. Doordat Nico Stuurstraat ook twee maal remiseerde gaan Soegriem en Nico met zes punten aan de leiding.

Alle uitslagen en de standen zijn te vinden door hier te klikken.

10 – 09 – 2013

 

Onze clubgenoot junior Pim Arts (rating 1193) is één van de 130 deelnemers aan de World Cup Dammen 2013 die van zaterdag 14 t/m zondag 22 september in Wageningen zal worden gespeeld. Woensdag 18 september is een rustdag. Deze World Cup is een TIT-toernooi (officieel titeltoernooi). In totaal spelen alle spelers 11 ronden. Een enorm evenement, met daarbij vrijwel het volledige deelnemersveld van de finale van het wereldkampioenschap in Ufa (Rusland) en negen spelers uit de top tien van de wereldranglijst. Bij de vrouwen staat zelfs de volledige top tien van de ranking op de deelnemerslijst. Naast het reguliere toernooi zijn er tal van nevenactiviteiten met op zaterdag 14 september direct al de Nationale jeugddamdag. Kortom: zeker een bezoekje waard ! 

08 – 09 – 2013

 

Op het 14e Johan Kromhout Toernooi in Rijnsburg leverde Anton Kosior een topprestatie door als derde te eindigen met 10 punten na zeven ronden Zwitsers. Regerend kampioen van Nederland Alexander Baliakin won het toernooi met 12 punten en bleef als enige deelnemer ongeslagen. Tweede werd Jeroen Kos uit Den Haag met 11 punten. In de derde ronde versloeg Anton niemand minder dan Ben Provoost die dit jaar nog op een gedeelde eerste plaats eindigde bij het NK Sneldammen.  Hierdoor kwamen Frerik Andriessen, Baliakin en Anton gezamenlijk aan de leiding. Maar in de vijfde ronde verloor Anton in een rechtstreeks duel van Baliakin door een simpele twee om twee naar dam over het hoofd te zien. Drie punten uit de laatste twee partij leverde hem uiteindelijk toch nog een fraaie derde plaats op in dit toernooi.

Rob van Eijk eindigde met 9 punten op een achtste plaats en Lauw Dingemans werd in dit geweld met 5 punten 28e van de 32 deelnemers. De eindstanden en alle uitslagen van dit toernooi zijn te vinden op 

http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standenke.php?taal=&Id=3607&jr=14

06 – 09 – 2013

 

Onze clubgenoot Kees Osté verblijft momenteel in Italië waar hij t/m 11 september meespeelt bij het Bacoli Open 2013. In het deelnemersveld bevinden zich ook o.a. zijn Friese “maatjes” Jan Terpstra en Hidde Risselada en onze oud-clubgenoot Frits Luteijn. Alles over dit toernooi is te lezen op de website www.internationalbacoliopen.com

01 – 09 – 2013

 

Na twee ronden in de strijd om het persoonlijk kampioenschap van ZHZ gaan Arthur de Swart en Ratan Ganeshie aan de leiding met drie punten. Vooral de score van Ganeshie die zelf een rating heeft van 890 was een sensatie. In de eerste ronde hield hij titelverdediger Anton Kosior (1312) bekwaam op remise en in de tweede ronde klopte hij Nico Knoops (1279) middels een lichte combinatie. Ook Arthur de Swart had de wind mee. In de eerste ronde wist hij toch nog remise te maken tegen Fred Roedolph vanuit een zo goed als verloren positie en in de tweede ronde won hij van Martin Nederlof middels een giftige finesse. Doordat Fred Roedolph remiseerde met Anton Kosior en Nico Knoops won van Martin Nederlof volgt dit trio op één punt.

In de eerste klasse gaan onze nieuwe clubgenoot Nico Stuurstraat en Soegrim Boedhram samen aan de leiding met een 100% score van vier uit twee. Zij treffen elkaar in de derde ronde. Deze staat voor zaterdag 14 september op het programma in “Het Kristal”. Behalve voor de Provinciale titel, strijden de deelnemers ook voor één plaats in het kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap. Alle uitslagen en de standen zijn te vinden door hier te klikken.