Nieuwspagina December 2015

22 – 12 – 2015

Het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht is dit jaar gewonnen door Anton Kosior. Winnaars in de B en C categorie werden resp. Job Arts en Lauw Dingemans.

De eindstand en alle uitslagen zijn te zien onder Interne Wedstrijden in het Hoofdmenu.

15 – 12 – 2015

Het Kampioenschap van Dordrecht dat dit jaar voor de 100e keer werd gespeeld is in de Hoofdklasse gewonnen door Job Arts. De 2e plaats was voor 15-voudig winnaar Anton Kosior en 3e werd Wim Verschoor. In de 1e klasse ging de titel naar Wout Kroonen die eindigde voor David Visser en Hans Vleghert. Het Clubkampioenschap werd dit jaar gewonnen door Wim Verschoor. 2e en 3e werden respectievelijk Aart de Bruin en Anton Kosior.

      Job Arts

Wout Kroonen

Wim Verschoor

De eindstanden en alle uitslagen zijn te zien onder Interne Wedstrijden in het Hoofdmenu.

13 – 12 – 2015

In de 6e ronde van de nationale competitie stond in de Hoofdklasse B de streekderby tussen Rivierendammers en DC Dordrecht op het programma. Bijna drie uur lang ging de wedstrijd in Gorinchem gelijk op maar toen sloeg het Dordtse tiental toe. Er volgden overwinningen van Job Arts op Rik Verboon, Anton Kosior op Theo Voorspuij, Shammie Kasnadi op Ernst de Heer, Rob van Eijk op Dirk Jan Dekker, Arie van de Weteringh op Arthur de Swart, Wim Kalis op Thijs Verboon en Radjes Balkaran op Henk de Jong. De duels: Pim Arts – Henk Houweling, Wim Verschoor – Ger Verhoeven en Peter Hartog – Pelle Sterk eindigden in remise waardoor de eindstand op 3-17 werd bepaald. DC Dordrecht staat nu met 8 punten op de vierde plaats en treft in de volgende thuiswedstrijd op 2 januari koploper Micone. Alleen bij winst kan men nog meestrijden voor plaatsen 1 en 2.

In de 2e klasse D won medekoploper DC Dordrecht 2 met 15-5 van de Kroonschijf 2 door overwinningen van  Nico Knoops, Kees van Dijk, Simon Rompa, Kees Osté, Joop en Fred Roedolph. De partijen van David Visser, Nico Stuurstraat en Jan van Oosterhout eindigden in remise. Alleen Randy Horne verloor zijn partij.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.