Nieuwspagina December 2013

 

 

31 – 12 – 2013

 

Ons nieuwe lid Wim Verschoor heeft het Clubkampioenschap van DC Dordrecht 2013 gewonnen. Het Jeugd Clubkampioenschap is echter nog niet beslist, daar moeten nog vier partijen worden ingehaald. Ook het Kampioenschap van Dordrecht in de hoofdklasse is nog niet beslist. De 1e van de 2 noodzakelijk beslissingspartij tussen Pim Arts en Anton Kosior werd gewonnen door Pim. Bij de jeugd zijn nu wel alle kampioenen van Dordrecht bekend namelijk Pim Arts – Junioren, Melvin Schop – Aspiranten en Darina Knoops – Pupillen.  

26 – 12 – 2013

 

Het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht is dit jaar voor de 9e keer gewonnen door Arie van de Weteringh. Winnaar van de B categorie werd junior Pim Arts die in het totaal klassement op de 2e plaats eindigde en daarmee A categorie spelers Anton Kosior en Rob van Eijk nog achter zich hield. Winnaars in de C en D categorie werden resp. Lauw Dingemans en Cor Leenheer. De volledige eindstand en de resultaten van de drie wedstrijdronden zijn te zien door hier te klikken.  

25 – 12 – 2013

 

Tijdens de clubavond van 23 december hebben wij helaas afscheid moeten nemen van ons trouwe lid Bert Baars. Hij vertrekt eind deze maand naar Thailand waar hij met zijn Thaise vrouw een nieuw bestaan op gaat bouwen. Bert is bijna 24 jaar lid geweest waarvan 12 ½ bij het voormalige E.D.D.V. en de laatste 11 ½ jaar bij DC Dordrecht. Het bestuur heeft besloten Bert per 1 januari 2014 te benoemen tot erelid als blijk van dank voor zijn vele activiteiten (jeugdleider, damdag commissie, barbediening) bij onze club.   Wij wensen Bert het allerbeste voor de toekomst.

15 – 12 – 2013

 

In de zevende ronde van de nationale competitie boekte DC Dordrecht een 12-8 overwinning in Tilburg tegen Micone 2. In een spannende wedstrijd kwamen Joop Roedolph en Pim Arts beiden een schijf achter maar zij slaagden er in om toch remise te behalen. Ook Rob van Eijk, Wim Verschoor, Job Arts en Fred Roedolph kwamen tot remises. Invaller Bert Baars verloor zijn partij. Ton van Bokhoven, Nico Knoops en Anton Kosior kwamen allen tot winst. Doordat medekoploper Denk en Zet 2 uit Culemborg met 15-5 van TDV 2 verloor gaat DC Dordrecht nu alleen aan de leiding in de 1e klasse C. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 dat met 9 spelers moest aantreden ging in Rijnsburg met 15-5 kansloos onderuit tegen RDC 2. Remises werden genoteerd voor Kees van Dijk, Wout Kroonen, Kees Osté, Simon Rompa en David Visser. De overige 5 partijen gingen allemaal verloren. Het team staat op de één na onderste plaats in de 2e klasse D. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.

13 – 12 – 2013

 

Evenals in de 1e klasse zijn er dit jaar ook in de Hoofdklasse twee beslissingspartijen nodig om de kampioen aan te wijzen. Onze junior Pim Arts en Anton Kosior eindigden namelijk gelijk op de 1e plaats met 21 punten uit 14 partijen. Mochten er na deze partijen nog geen beslissing zijn gevallen dan volgen er sneldampartijen net zo lang tot dat er een winnaar is. De volledige (voorlopige) eindstand en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken. Ook kunnen daar de meeste partijen worden nagespeeld.

10 – 12 – 2013

 

Anton Kosior is er voor de 5e keer in geslaagd het Rapidkampioenschap van ZHZ in de A categorie te winnen. Hiervoor was wel een barrage nodig tegen clubgenoot Nico Knoops. Klik hier voor de volledige eindstand.

Pim Arts is er tijdens de nationale selectiedag van de KNDB in geslaagd zich te plaatsen voor de Centrale Junioren Training 2014.