Nieuwspagina 2004

27 – 12 – 2004

Nieuw op deze site is een eigen ratinglijst voor de jeugd. Het is de eerste lijst na een jaar dammen.

26 – 12 – 2004

De indeling van de Halve finale van Nederland 2005 is bekend. Anton Kosior zit in groep 4, hij mag in de eerste ronde de zwarte schijven hanteren tegen Fred de Koning. Tanya Chub mag in groep 3 met wit aantreden tegen Gerrit Boom. Dit alles zal gebeuren op zaterdag 8 januari 2005.

20 – 12 – 2004

Ook de tweede ronde wist Arie van de Weteringh de eerste plaats voor zich op te eisen, en zo zijn titel sneldamkampioen van Damclub Dordrecht te prolongeren. De laatste sneldamavond staat gepland op 27 januari.

18 – 12 – 2004

In de ZHZ cup wist Jacob van de Groep derde plaats te behalen, helaas leed hij in de slotronde zijn eerste nederlaag anders had de tweede plaats in zicht geweest. In groep 3 konden de zusters Felter geen potten breken. Fabiënne verweerde zich kranig maar eindigde toch zonder punten. Aurora haalde 4 punten en werd gedeeld zesde. In groep 5 wist Job Arts de derde plaats te halen met 19 punten was dat goed voor een beker. Ook Dennis Bakker speelde een goed toernooi met 15 punten uit 14 partijen werd hij vierde, opvallend was dat Dennis de kampioen in deze klasse Marco de Bruin op remise wist te houden! Pim Arts werd vijfde met 13 punten en Petra van de Groep maakte haar debuut in de ZHZ cup en behaalde 8 punten.

12 – 12 – 2004

Het eerste team van DC Dordrecht heeft een geweldig plak slaag gehad in Rosmalen tegen Heijmans Excelsior. De Dordtenaren konden geen potten breken tegen de ploeg van Ton Sijbrands, het werd maar liefst 17-3 nog geen jaar geleden wisten ze nog te stunten tegen deze ploeg door een 9-11 winst te behalen. Maar deze middag zat dat er absoluut niet in. Ondanks dat er aan Dordtse kan hier en daar wel wat te weinig kregen, (Rob van Eijk tegen Wim van der Kooij en Fred Roedolph die de winst rond had tegen Jan van der Hooff, maar in een gewonnen stand een blunder van jewelste maakte.) Was er op de overwinning van Excelsior niets af te dingen. Ook het tweede tiental wist het niet te redden, met 12-8 was de uitslag in ieder geval een stuk beter dan dat van het eerste team, overwinningen waren er van Jan van de Weteringh, Aart de Bruin en Kees van Dijk.

06 – 12 – 2004

De eerste ronde van het sneldamkampioenschap is een prooi geworden voor Arie van de Weteringh. Succesvol was ook Jan van de Weteringh die de tweede plek voor zich opeiste. Anton Kosior werd derde en Rob van Eijk na een prima toernooi werd hij toch nog teleurstellend vierde.

27 – 11 – 2004

Onze pupil Jacob van de Groep heeft vandaag voor de 3e keer meegespeeld met DC Dordrecht 2 in de nationale 2e klasse. Na twee eerdere nederlagen behaalde hij nu aan bord 9 een prima remise tegen Jan Bouwmeister (Heijting Huissen 3) die een rating heeft van 976.

22 – 11 – 2004

Vandaag is een begin gemaakt met het Kampioenschap van Dordrecht 2005. Zoals gebruikelijk wordt er weer in 2 groepen gespeeld.

20 – 11 – 2004

Dubbel succes was er voor DC Dordrecht in de eindronde van het persoonlijk kampioenschap van Z.H.Z. . Het was al snel duidelijk dat Anton Kosior de titel ging halen. Randy Horne behaalde namelijk remise tegen titelverdediger Wim Kalis. Zodoende had het resultaat van Kosior zelf geen invloed meer op de titel. Anton revancheerde zich prima dit toernooi. De problemen die hij vorig jaar heeft gehad, heeft hij op deze manier doen vergeten. Kosior heeft het toernooi van meet af aan beheerst en de titel is daarom ook terecht bij hem gekomen. Ook Johan Ramkhelawan behaalde de titel in de eerste klasse. Dit zag er aanvankelijk niet naar uit. Want zijn naaste concurrent Banarsi had een gewonnen stelling tegen Trapman op het bord, terwijl Ramkhelawan onder druk stond tegen Fred Roedolph. Maar de nieuwe eerste klasse kampioen verdedigde zich prima. En Banarsi gaf niet alleen de winst uit handen maar daarna ook nog de remise, zodat Ramkhelawan kampioen werd. Door deze resultaten viel Fred Roedolph nog net buiten de prijzen.

16 – 11 – 2004

Deze site heeft de laatste maand veel problemen met de verbinding met chello gehad. Er is nu via een inbelverbinding met Planet Internet weer een beetje hoop om in de komende week weer online te zijn. En zal ik trachten deze site weer up to date te maken. Excuus voor dit vervelend incident.

16 – 10 – 2004

Het eerste team van DC Dordrecht deed prima zaken in IJmuiden. De plaatselijke Damclub werd met 5-15 afgedroogd. Vooraf was iedereen het er over eens dat dit een spannend treffen zou worden die dicht bij de 10-10 zou eindigen, maar niets was minder waar. Al vroeg wist Arie van der Stoep te combineren tegen Harry van der Vossen en zo de 0-2 op het scorebord te brengen. Toen ook Joop Roedolph zijn tegenstander Marcel Kosters met een lichte combinatie verraste. En Randy Horne zijn sterke opponent Willem Winter wist te verrassen. Ook Jan van de Weteringh combineerde zich naar een winnende positie. Ja, toen was de spanning al uit de wedstrijd en was het 0-8. André Droog remiseerde met Jesse Bos en Fons Huybrechts kwam uitstekend te staan maar moest ook met remise genoegen nemen. 2-10 was nu de stand. Kees Pippel won verrassend van Anton Kosior en deed nog iets terug voor de thuisploeg 4-10. Rob van Eijk uitstekend in vorm versloeg de IJmuidense Martin van Dijk de overwinning was nu een feit 4-12. Fred Roedolph leek de gehele partij gewonnen te staan, maar op het eind was de veraderlijke stand alsnog remise 5-13. Tot slot wist Martin van Dijk op een fraaie manier Jacqueline Schouten te kloppen en daarmee een ruime 5-15 zege voor de Dordtenaren. Het tweede tiental had een zware uitwedstrijd, Zonder Harry van Hofwegen, Jan van de Weteringh, Peter Peters, Joop Burgerhout en Lauw Dingemans werd het een zware tocht. Jacob van de Groep maakte wel zijn debuut in de nationale competitie. Ook zijn vader Evert van de Groep kwam voor het eerst in aktie. Het mocht echter niet baten. Alleen Frits van Vloten wist te winnen. De overige spelers moesten allen een nederlaag slikken zodat de eindstand tegen deze sterke tegenstander 18-2 werd.

9 – 10 – 2004

In de achtste ronde van het persoonlijk kampioenschap van ZHZ pakte Anton Kosior officieus de titel. Hij deed dit door de nog ongeslagen Jürgen Tholel te kloppen. Een verrassende uitslag zeker omdat Kosior na 23 zetten een stelling op het bord had die Tholel volledig controleerde en zelfs het beste van het spel gaf. Toen beide spelers niet de sterkste voortzettingen kozen bleef er alsnog geen gelijkwaardige stelling over. Maar het werd nog erger voor Tholel toen deze zijn stelling open liet staan kon Kosior een dreiging in de stand bouwen die de Rotterdammer niet erkende, wat hem direct verlies bracht! Wim Kalis zag dit met lede ogen aan, en kon zelf ook geen vuist maken tegen Rob van Eijk, een volkomen gelijkwaardige remise was het resultaat. En de titel verdediger weet dat er een wonder moet gebeuren om nog kampioen te worden. Ook Pieter Trapman jr en Fred Roedolph kunnen de titel vergeten al hadden beide spelers daar ook niet op gerekend. Zij speelde een boeiend duel, waarin Trapman druk kreeg op de Dordtenaar, maar deze verdedigde zich bekwaam, en kwam er uiteindelijk een gelijkspel uit de bus. Peter de Hek en Radjinder Jharap hielden hun partij zonder te spelen remise. Het zelfde resultaat kwam in de partij Soumah-Banarsi tot stand. Randy Horne kwam wederom goed te staan, maar wist wederom niet te winnen. Johan Ramkhelawan kwam op gelijke hoogte met Banarsi door Henry Sanijs te kloppen. Ramkhelawan en Banarsi zullen in de slotronde uit moeten maken wier er kampioen van de eerste klasse gaat worden. Ruud van Drunen klopte Jan Baars door twee lichte combinaties. Fons Huybrechts tobt met een vorm crisis. Met wederom een veel te ingewikkelde speelstijl probeerde hij de partij te forceren. Dit werkte wederom averechts. En hij kreeg de overbekende deksel op de neus. Fien de Jager haalde er een leuke combinatie uit tegen Jan van de Ouden. Maar na deze dure damzet had van de Ouden nog een vangstelling in de stand, die hem zelfs partij winst opleverde. Kosior is met nog 1 ronde te spelen bijna kampioen hij heeft aan remise genoeg tegen Ruud van Drunen. En in de eerste klasse moet Johan Ramkhelawan het opnemen tegen Fred Roedolph en speelt Radjinder Banarsi tegen Pieter Trapman jr.

26 – 9 – 2004

In het clubklassement van de KNDB ledenwerfcompetitie bezet DC Dordrecht momenteel de 1e plaats met maar liefst 18 nieuwe leden waarvan 17 jeugdleden. Ook in het individueel klassement van ledenwervers bezetten wij de 1e plaats. Onze jeugdcoördinator Fred Roedolph is hier de trotse leider met 17 nieuwe aanmeldingen. De volledige klassementen kunt u zien op de website van de KNDB.

25 – 9 – 2004

De zevende ronde van het persoonlijk kampioenschap van ZHZ was een strijdlustige. Onderin lijkt het toernooi te lang te gaan duren. Zo kwam Henry Sanijs niet opdagen en kreeg zijn tegenstander Randy Horne de punten kado. Jan van de Ouden speelde zijn partij vooruit tegen Ruud van Drunen en werd slachtoffer van een echte groenzet. Op de overige borden werd fel van leer getrokken. Vooral de partij tussen Peter de Hek en Wim Kalis had veel belangstelling. De beide clubgenoten hadden niets aan remise, dat was ook wel te zien aan de stand op het bord. De Hek liet zijn korte vleugel opsluiten, uiteindelijk kreeg Kalis een superieure stelling op het bord en liet de Hek kansloos. Anton Kosior hinkte in de partij tegen Fred Roedolph op twee gedachten. Hopend op een remise tussen de Hek en Kalis, nam hij niet te veel risico. Later in de partij kon hij de zaken niet meer draaien en Roedolph die zelf ook weinig risico’s nam speelde de partij geruisloos naar remise. Pieter Trapman veegde Fons Huybrechts van het bord. De Brabander zette zijn partij veel te gewaagd op. Rob van Eijk kwam dik een half uur te laat, maar wist toch bekwaam Soumah op remise te houden. Jürgen Tholel was deze middag te sterk voor Johan Ramkhelawan, en liet de leider in de eerste klasse kansloos. Frits van Vloten kwam een schijf achter tegen Banarsi maar wist zich knap terug te knokken in de partij, en behaalde een gelijkwaardige remise. Radjinder Jharap leek moeilijk te staan tegen Fien de Jager maar de grillige Rotterdammer wist de Jager alsnog te kloppen. Soegriem Boedhram boekte zijn eerste zege tegen Jan Baars die nog puntloos onderaan staat.

25 – 9 – 2004

Vandaag is er een start gemaakt met de ZHZ Cup in Noordeloos.Met 5 jeugdleden was DC Dordrecht vertegenwoordigd. Onder leiding van Cor Leenheer en de ouders van Aurora, Kenny en Dennis werd het een geslaagd toernooi. Winnaar in groep 1 was Arthur de Swart met een prima score van 11 uit 6. Jacob van der Groep eindigde op de dertiende plaats met 5 uit 6, slechts één nederlaag moest hij slikken tegen Karlijn Overers voor de rest speelde Jacob alles remise. We mogen dan ook van een geslaagd debuut spreken voor Jacob. In groep 2 veroverde Aurora de achtste plaats met een score van 10 uit 8 , was slecht 1 punt achter de nummer 2! Winnaar werd Niels Verboom met 15 uit 8. Kenny Vleghert deed het ook prima met 8 uit 8. Ook Dennis Bakker wist zich prima staande te houden in dit gezelschap met 7 uit 8 heeft ook hij een prima toernooi gespeeld. Darryl Blouw werd twee-en-twintigste in het klassement, In de laatste ronde wist hij door een overwinning op An van Hecke de laatste plaats te verlaten.

11 – 09 – 2004

In de zesde ronde van het persoonlijk kampioenschap van ZHZ verstevigd Anton Kosior zijn koppositie. In een duel met Daouda Soumah leek het er in het middenspel op dat de Papendrechter in de problemen kwam. Soumah had een goede positie maar liet zich combinatief verrassen zodat Kosior beide punten in ontvangst kon nemen. Wim Kalis lijkt de strijd om de titel definitief verloren te hebben. Tegen Fred Roedolph kreeg hij het initiatief. Maar toen hij in het middenspel de sterkste voortzetting achterwege liet, kwam Roedolph los. De inmiddels in tijdnood geraakte Kalis, probeerde de boel te forceren. Dit kwam de regerend kampioen van ZHZ bijna duur te staan, want de Dordtenaar won nu combinatief een schijf. Echter speelde hij dit afspel niet foutloos en moest met remise genoegen nemen. Peter de Hek versloeg Randy Horne in een hekstelling partij, en klimt in het klassement naar een gedeelde tweede plaats. Rob van Eijk won al snel een schijf tegen Pieter Trapman jr. Maar kon de winst niet rond krijgen. Ook Frits van Vloten had het betere van het spel maar Tholel wist behendig de remise in de hand te houden. Johan Ramkhelawan bleek te sterk in de partij tegen Fien de Jager. Radjinder Banarsi won met een forcing een schijf tegen Henry Sanijs, en verzaakte niet om de partij in winst om te zetten. Fons Huybrechts won door middel van een lichte combinatie van Jan van den Ouden. Ruud van Drunen klopte clubgenoot Soegriem Boedhram. Radjinder Jharap klopte Jan Baars in een merkwaardige partij.

6 – 9 – 2004

De partij tussen Johan Ramkhelawan en Frits van Vloten is gewonnen door van Vloten. Daardoor is het programma nu bekend. Ook zijn er nog twee beslissingswedstrijden om het kampioenschap van Dordt gespeeld. In de strijd om de 2e plaats won Anton Kosior van Joop Roedolph. En in de strijd om de tweede plaats in de eerste klasse won Aart de Bruin van Peter Peters.

4 – 9 – 2004

De vijfde ronde leverde een nieuwe koploper op. Anton Kosior versloeg Pieter Trapman jr. In een boeiende partij. Vanaf de opening zette Kosior zijn opponent onder druk. Maar Trapman gaf geen krimp en wist zich onder de druk uit te worstelen. Toen de partij in wat rustiger vaarwater leek te komen, liep Trapman in een dammetje die winnend was voor Kosior. Wim Kalis moest lijdzaam toezien hoe Kosior de koppositie pakte. Tegen Soumah kon hij geen vuist maken, In het klassieke spel wat ontstond bleek Soumah zelfs de beste kansen te hebben. Toen deze in het middenspel even niet de sterkste zet deed, maakte Kalis het bekwaam remise. Fred Roedolph kwam ook op een gedeelde tweede plaats door een overwinning op Banarsi. Peter de Hek en Rob van Eijk melde zich ook weer aan het front. De Hek deed dit door Ruud van Drunen kansloos te laten in een theoretische variant van de Roozenburg-opstelling. Ook Rob van Eijk had een Roozenburg opstelling op het bord tegen Fons Huybrechts maar moest deze zelf verbreken. Toen de partij vorderde liep Huybrechts in een lichte combinatie. Verrassend was ook de winst van Henry Sanijs op oud kampioen Radjinder Jharap. In de staart van het klassement wonnen Fien de Jager en Jan van den Ouden van resp. Boedhram en Jan Baars. De partij tussen Frits van Vloten en Johan Ramkhelawan wordt maandag 6-9-2004 gespeeld. Dan is ook de paring voor de volgende ronde bekend. Nieuw op deze website is de Techniek, hierin staan een aantal analyse’s van dit toernooi. En in de komende tijd komen daar meer analyse’s bij, hou deze link dus in de gaten.

28 – 8 – 2004

De vierde ronde van de persoonlijke kampioenschap van ZHZ leverde een aantal verrassingen op. Zo verloor titelkandidaad Peter de Hek van zijn clubgenoot Pieter Trapman jr. Ook Radjinder Jharap kwam niet verder dan remise tegen zijn clubgenoot Boedhram. Deze partijen werden al eerder deze week gespeeld. De topper tussen Anton Kosior en Wim Kalis eindigde in remise. Kalis die in tijdnood zat liep in een combinatie. Maar Kosior die wel tijd had speelde toch a tempo en miste zo de winst. Daouda Soumah nestelde zich bij de koplopers door Fons Huybrechts te verslaan. Fred Roedolph en Jürgen Tholel speelde een alles of niets partij. Waarin Roedolph voor de omsingeling koos. Roedolph had lang het beste van het spel, maar toen hij de stand niet vast kon houden kwam Tholel in het voordeel, echter niet genoeg om te winnen zodat hier een puntendeling uit bus rolde. Johan Ramkhelawan speelde remise tegen Banarsi. Randy Horne won verrassend van Ruud van Drunen. Die op het laatste moment zijn partij nog wegblunderde. Frits van Vloten klom in het klassement door Fien de Jager te kloppen. Ook Rob van Eijk klim weer naar de middenmoot door een bliksemoverwinning op Jan van den Ouden. Henry Sanijs klopte Jan Baars.

31 – 7 – 2004

Ook in Nijmegen waren de leden van Damclub Dordrecht present. Anton Kosior eindigde op de 25ste plaats. Dat was aanzinlijk minder dan vorig jaar toen hij 4de werd! Met 12 uit 10 toch een redelijke prestatie zeker gezien zijn programma. Fred Roedolph haalde een 10 uit 10 score en eindigde op plaats 58. Ook Randy Horne scoorde zijn gemiddelde en kwam op plaats 62. Joop Roedolph haalde ook 10 uit 10 en dat was goed voor plaats 66. Fons Huybrechts had een goede start, maar werd toch terug geworpen in het klassement met een uiteindelijke 9 uit 10 score legde hij beslag op plaats 90. Al met al een redelijk toernooi voor onze clubgenoten.

24 – 7 – 2004

In Den Haag tijdens het open NK heeft Fons Huybrechts een goed toernooi gespeeld. Hij soorde 10 punten uit 9 partijen en eindigde op plaats 48. Winstpartijen waren er op Hans Kreder, Hans Jacobsen, Adriaan Groenendijk en Richard Bos. Twee knappe remisepartijen speelde Fons tegen Peter van der Stap en Kees Romijn. Winnaar werd oud-wereldkampioen Guntis Valneris door in de slotronde Yury Anikeev te verslaan, die zo naar de tweede plaats werd terug gedrongen. Kees Thijssen werd derde.

21 – 6 – 2004

De samenstellingen van onze teams voor het seizoen 2004-2005 zijn vandaag bekend geworden. Deze zijn als volgt:
DC Dordrecht 1 – Nationale Hoofdklasse B
1 Ton van Bokhoven
2 Martin van Dijk
3 Rob van Eijk
4 Randy Horne
5 Fons Huybrechts
6 Anton Kosior
7 Herman Meijer
8 Fred Roedolph
9 Joop Roedolph
10 Arie van der Stoep

DC Dordrecht 2 – Nationale 2e klasse D
1 Bert Baars
2 Aart de Bruin
3 Joop Burgerhout
4 Kees van Dijk
5 Evert van de Groep
6 Cor Leenheer
7 Kees Osté
8 Johan Ramkhelawan
9 Frits van Vloten
10 Jan van de Weteringh

Algemene reserves: André Droog en Harry van Hofwegen.

DC Dordrecht 1 – Provinciale Hoofdklasse
1 André Droog
2 Rob van Eijk
3 Harry van Hofwegen
4 Randy Horne
5 Anton Kosior
6 Joop Roedolph
7 Arie van de Weteringh
8 Jan van de Weteringh


DC Dordrecht 2 – Provinciale 1e klasse
1 Jan Baars
2 Aart de Bruin
3 Ben Dubbeld
4 Evert van de Groep
5 Cor Leenheer
6 Wim van der Most
7 Leen Sommeling
8 Frits van Vloten

Algemene reserves: Bert Baars, Ton van Bokhoven, Herman Meijer, Peter Peters, Johan Ramkhelawan, Fred Roedolph, Arie van der Sroep en Joop de Vries.

12 – 6 – 2004

Onze clubgenoten Arie v.d. Weteringh en Tanya Chub hebben uitstekend gepresteerd op het NK sneldammen in Harderwijk. Arie wist na kampioen Erno Prosman en Ron Heusdens beslag te leggen op de 3e plaats, en Tanya werd met overmacht kampioen bij de vrouwen.

1 – 6 – 2004

Op zaterdag 23 oktober gaat DC Dordrecht voor de eerste keer het schooldamkampioenschap¨van Dordrecht organiseren. Inschrijvingen door de basisscholen zijn nog van harte welkom.

1 – 6 – 2004

Vandaag was er weer een bestuursvergadering waarbij o.a. de samenstelling van de nationale en provinciale teams werd besproken. Deze zullen definitief worden vastgesteld tijdens de competitievergadering die zal worden gehouden op maandagavond 21 juni a.s.

1 – 6 – 2004

Er is een einde gekomen aan de sponsoring door Beter Totaaladvies. Wij danken dit bedrijf voor de steun aan onze club in de afgelopen paar jaar.

1 – 6 – 2004

Het rooster voor de nationale competitie 2004 – 2005 is bekend. Zie de website van de KNDB

1 – 6 – 2004

In verband met vakantie van het basisonderwijs zal er geen clubavond zijn van
5 juli t/m 9 augustus.
De laatste clubavond voor de vakantie is 28 juni
De eerste clubavond na de vakantie is 16 augustus
WIJ WENSEN U EEN PRETTIGE VAKANTIE

31 – 5 – 2004

Evenals vorig jaar doet DC Dordrecht ook in 2004 weer mee aan de Grote Clubactie. Wij hebben 100 loten besteld die vanaf 11 september verkocht mogen worden voor
€ 2,50, waarvan € 2,00 ten goede komt aan onze clubkas. Dus als alle 100 loten verkocht worden levert dat onze club € 200 op. De loten zijn vanaf 28 september beschikbaar. Er zijn zeer aantrekkelijke prijzen te winnen met een 1e prijs van
€ 100.000 belastingvrij. De trekking is op 17 november en de trekkingsuitslag wordt vanaf 22 november bekend gemaakt via huis-aan-huis bladen Stem van Dordt en Merwesteyn. Als u onze club wilt steunen door loten te kopen en/of verkopen dan verzoeken wij u uw naam en het aantal loten in te vullen op de lijst die wekelijks op de clubavond aanwezig is. Bij voorbaat dank voor uw steun aan onze club !

27 – 5 – 2004

Salou 2004 is weer ten einde. Een achttal clubgenoten speelden mee aan dit toernooi. Winnaar werd Kees Thijssen met 14 punten uit 9 wedstrijden. Tanya Chub werd de beste DCD-er met 11 uit 9 eindigde ze op plaats 15. Jacco Ambags, Fred Roedolph en Anton Kosior behaalde 10 punten en eindigde op resp. plaats 27, 28 en 31. Lauw Dingemans en Frits van Vloten behaalde hun gemiddelde met 9 uit 9 en dat was goed voor plaats 45 en 48. Ton van Bokhoven haalde een punt minder 8 uit 9 en eindigde op plaats 56. En Kees Osté haalde 5 uit 9 en dat was goed voor plaats 82. Later volgen ook de partijen van de DCD-ers.

27 – 5 – 2004

Kadercursus komt ook naar ZHZ !!

Wellicht heeft u er al het een en ander over gelezen, de kadercursussen die door het hele land worden georganiseerd zijn een groot succes. Overal in het land organiseren regiocoördinatoren deze cursussen die verenigingen moeten voorbereiden op het initiatief dat de KNDB getoond heeft om de jeugd aan het dammen te krijgen.
Damclub Dordrecht heeft al aangegeven met enkele mensen te willen deelnemen aan deze cursus. Indien u of uw vereniging interesse heeft om ook mee te doen laat het dan uw regiocoördinator weten. Zodra er voldoende deelnemers zijn kunnen we de cursus organiseren. De cursus kan op locatie gegeven worden. De verenigingen dienen voor de zaal te zorgen, de KNDB zorgt voor de docenten. Deelname aan deze cursus is dus geheel kosteloos!

15 – 5 – 2004

D.C. Dordrecht ligt uit de beker. Een onnodige 5-3 nederlaag tegen Huizum maakte een eind aan het Dordtse beker avontuur.

10 – 5 – 2004

Het Kampioenschap van Dordrecht is in de hoofdgroep zo goed als klaar. Slechts 1 partij moet er nog gespeeld worden. Arie van de Weteringh is dus kampioen geworden. Joop Roedolph en Anton Kosior zijn gedeeld tweede geworden. Rob van Eijk werd vierde. Deze spelers plaatsen zich dus voor DC Dordrecht 1. Fred Roedolph en Harry van Hofwegen konden zich uiteindelijk toch nog handhaven in de finale groep. Harry deed dit door een fraaie remise tegen Arie van de Weteringh, en Fred Roedolph verzekerde zijn plaats door zijn concurrent Johan Ramkhelawan te verslaan. Frits van Vloten en Johan Ramkhelawan de twee promoveerde vorig jaar samen met Fons huybrechts naar de finale groep, degraderen naar de promotiegroep. In deze promotie groep is de strijd nog in volle gang. Jan van de Weteringh lijkt zijn hoofdklasse status te behouden. De strijd lijkt zich te voltrekken tussen Lauw Dingemans en Peter Peters. Maar ook Aart de Bruin ligt nog op de loer. Onderin lijkt Joop de Vries het heel moeilijk te krijgen. Na degradatie voor jaar uit de hoogste groep. Lijkt het of hij nu zelfs gaat degraderen naar de tweede klasse. In die tweede klasse is de strijd tussen Wim van der Most en Leen Sommeling in volle gang. Beide hebben 5 punten maar Wim van der Most heeft twee partijen minder gespeeld.

8 – 5 – 2004

Het is het viertal van D.C. Dordrecht gelukt om de tweede ronde van de KNDB Beker te halen. Ere Klasser Angarde Informatica werd met sneldammen naar huis gestuurd. Een opmerkelijk incident vond plaats bij het sneldammen in de partij tussen Tanya Chub en Toby Hage. Tanya’s klok bleef lopen zelfs toen haar tegnstander aan zet was. Een soort gelijk incident aan Mac.N’Diaye-Alexei Tjsizjow uit het WK van 1990. Tanya had nog 2 minuten en een slechte stand. De arbiter die dit voorval constateerde besloot de partij opnieuw te laten spelen. En u raad het al Tanya won die partij.

1 – 5 – 2004

Daouda Soumah is de nieuwe sneldamkampioen van Zuid Holland Zuid 2004 geworden. In Noordenloos bleef hij maar liefst 4 punten voor op Anton Kosior en Peter de Hek. Rob van Eijk werd vierde. Succes was er wel voor Fons Huybrechts die in de B-Groep een ticket voor het N.K. veroverde. Ook Jürgen Tholel mag op het N.K. in de B-Groep meedoen. In de C-groep E.v.d.Groep en J.van den Ouden.

1 – 5 – 2004

De indeling voor de nationale competitie 2004-2005 is bekend gemaakt door de KNDB.
DC Dordrecht 1 is ingedeeld in de Hoofdklasse B met als tegenstanders: Bart Smit/Schagen, Constant-Charlois, Damlust, Heijmans Excelsior, Hiltex 2, IJmuiden, PWG ‘s-Gravenpolder, RDC, TDV, VAD Amsterdam en Van Stigt Thans 2.
DC Dordrecht 2 speelt in de 2e klasse D met als tegenstanders: CEMA/De Vaste Zet 2, Constant-Charlois 2, de Variant, GDC Gorinchem 2, Heijmans Excelsior 2, Heijting Huissen 3, Meurs/Denk en Zet 2, Raes DC Maastricht 2, TDV 2 en Verhaar Montage/DVA.

26 – 4 – 2004

Arie van de Weteringh is er ook dit jaar weer in geslaagd het kampioenschap van Dordrecht in de hoofdklasse te winnen. De strijd om de 2e plaats is nog niet beslist en gaat tussen Anton Kosior en Joop Roedolph. In de 1e en 2e klasse wordt een dubbele competitie gehouden en moeten nog een aantal ronden worden gespeeld. De strijd om de titels gaat tussen Lauw Dingemans, Peter Peters en Aart de Bruin in de 1e klasse, en tussen Leen Sommeling en Wim van der Most in de 2e klasse.

24 – 4 – 2004

Uitslagen ZHZ ronde 2: Jharap-Roedolph 1-1; Kalis-Ramkhelawan 2-0; Kosior-de Hek 1-1; Tholel-Banarsi 1-1; Sanijs-Trapman 0-2; Horne-Boedhram 2-0; van Drunen-Huybrechts 0-2; Baars-van Eijk 0-2; de Jager-Soumah 0-2; van den Ouden-van Vloten 0-2
Rooster 3e ronde: Banarsi-Kalis; de Hek-Tholel; Horne-Kosior; Roedolph-Huybrechts; van Vloten-Trapman; Soumah-Jharap; van Eijk-Ramkhelawan; Sanijs-van Drunen; Boedhram-van den Ouden; de Jager-Baars.

17 – 4 – 2004

Het N.K. zit erop. In een spannende laatste ronde, bleef het tot het laatste moment onduidelijk wie er uiteindelijk kampioen van Nederland werd. Lange tijd zag het er naar uit dat Marino Barkel het was, zeker omdat hij een hele goeie stand had tegen Ron Heusdens. Maar de zenuwen namen de overhand en Barkel combineerde naar een veel te dure dam. Uiteindelijk moest hij dat zelfs met een nederlaag bekopen. Alexander Baljakin die dit toernooi toch niet bracht wat vele van hem verwacht hadden. Zette een eindsprint in die hem nog bijna de titel opleverde. In de slotronde speelde Niek Kuijvenhoven zijn schijf iets te snel naar de rand. Het beoogde offer met doorlopen, ging niet op omdat Baljakin daar een verdediging op had. De positie was toen voor de junioren kampioen verloren. Kees Thijssen profiteerde optimaal door te remiseren met Gérard Jansen mocht hij zich opnieuw (of nog steeds) Nederlands kampioen noemen. Al ging dat niet helemaal vlekkeloos. In zijn slot partij tegen Jansen kon hij zomaar een schijf verliezen. Beide spelers zagen dit over het hoofd. Voor Tanya leek dit toernooi net 2 ronde te lang te duren. Met 10 uit 13 heeft zij toch een goed toernooi gespeeld. Maar de nederlaag tegen Baljakin was helemaal onnodig zeker omdat Tanya diverse remise’s had gezien. Maar Baljakin liet zich in tijdnood komen. Tanya dacht daar van te profiteren en speelde door op winst. En kreeg zo met de beroemde deksel te maken. Ook in de slotronde in een overigens spannende partij kon ze het niet bolwerken tegen Hans Jansen. Al met al een mooi toernooi dat goed te volgen was via internet. Enkele leden van DC Dordrecht hebben ook de moeite genomen om het toernooi te bezoeken.

10 – 4 – 2004

De eerste ronde van het persoonlijk kampioenschap van Zuid Holland Zuid is gespeeld: uitslagen: Fons Huijbrechts-Randy Horne 1-1; Anton Kosior-Frits van Vloten 2-0; Peter de Hek-Daouda Soumah 2-0; Fred Roedolph-Rob van Eijk 2-0; Pieter Trapman jr-Wim Kalis 0-2; Ruud van Drunen-Radjinder Jharap 1-1; Radjinder Banarsi-Jan Baars 2-0; Johan Ramkhelawan-Jan van den Ouden 2-0; Soegriem Boedhram-Henry Sanijs 1-1; Jürgen Tholel-Fien de Jager 2-0. Het rooster voor de 2de ronde is: bord1: Radjinder Jharap-Fred Roedolph; Bord 2: Wim Kalis-Johan Ramkhelawan; Bord 3: Anton Kosior-Peter de Hek; Bord 4: Jürgen Tholel-Radjinder Banarsi; Bord 5: Henry Sanijs-Pieter Trapman jr; Bord 6: Randy Horne-Soegriem Boedhram; Bord 7: Ruud van Drunen-Fons Huybrechts; Bord 8: Jan Baars-Rob van Eijk; Bord 9: Fien de Jager-Daouda Soumah; Bord 10: Jan van den Ouden-Frits van Vloten.

7 – 4 – 2004

De derde ronde moest Tanya het opnemen tegen Rob Clerc. Dat deze internationaal grootmeester een maatje te groot was voor Tanya is geen schande. Vandaag stond er voor Tanya het belangrijke duel met de junior Niek Kuijvenhoven op het programma. Deze tegenstander zei in het Algemeen Dagblad dat vrouwen minder uithoudingsvermogen zouden hebben dan mannen. En dat daarom Tanya op de laatste plaats zou eindigen. Nou deze uitspraak moet Tantya op scherp hebben gezet. Zover ze dat al niet was. In de opening probeerde Kuijvenhoven een flankspel partij op te zetten. Tanya bleef haar eigen spel spelen en probeerde een sterk centrum op te bouwen. Toen zij naar het kerkhofveld ruilde leek ze een goede stand te hebben. Niek Kuijvenhoven ruilde de voorpost af en maakte er een klassieke stand van, hier leek hij het voordeel aan zijn zijde te hebben. Maar toen Tanya een bomzet toeliet liet ze zien hoe goed zij kan rekenen. Want net als tegen Heusdens wist zij dat het overgebleven eindspel goed genoeg was voor de remise.

5 – 4 – 2004

Tanya Chub is uitstekend begonnen in het Nederlands kampioenschap. Gisteren speelde zij een volkomen gelijkwaardige remise tegen Marino Barkel. In een ongebruikelijke opening van Tanya leek het aanvankelik dat haar lange vleugel ietwat overvol zou raken, maar dit loste ze zonder problemen op. Tanya combineerde naar een dam die kon door gelijkspel onschadelijk gemaakt worden. Vervolgens werden door beide spelers niet veel risico meer genomen zodat de remise een juist resultaat was. Vandaag stond het duel tegen haar clubgenoot uit Schiedam en ex-DDV-er Ron Heusdens op het programma. Tanya nam in de opening meer risico als gisteren, zodoende werd het een ware strijd. Tanya bleef op de flanken spelen, Heusdens maakte er uiteindelijk een klassieke strijd van. Tanya offerde in het late middenspel door middel van een 4 om 3 een schijf en vertrouwde erop dat de overgebleven 4 om 3 goed genoeg zou zijn voor de remise. Ook deze berekening bleek ruim te kloppen ze haalden moeiteloos de remise. Tanya staat nu met 2 uit 2 keurig in de middenmoot. Alle partijen zijn op de website van het NK te volgen.

4 – 4 – 2004

De start van het Nederlands Kampioenschap is vandaag. Natuurlijk volgen wij dit op de voet. Het beloofd een mooi toernooi te worden, Met natuurlijk de debutant Tanya Chub die wij elke dag gaan volgen op deze site. Maar ook het debuut van Alexander Baljakin en de pas 19 jarige Niek Kuijvenhoven maakt dit toernooi tot een bijzonder toernooi. Het NK wordt in Huissen gespeeld en heeft een eigen website.

27 – 3 – 2004

ANTON KOSIOR wint met overmacht het toernooi van Denk en Zet / Hardinxveld-Giessendam. Met maar liefst 3 punten verschil liet hij Wim Kalis en Peter de Hek achter zich. Fons Huybrechts eindigde op de 14de plaats en Fred Roedolph op de 23ste plaats. Bert Baars werd met 12 uit 12 een middenmoter, hij werd 36ste. Jan Baars werd 51ste met 10 uit 12. Leen Sommeling eindigde met 8 uit 12 in de staart van het klassement op de 57ste plaats. Aurora Felter speelde haar tweede toernooi en behaalde 1 punt.

15 – 3 – 2004

Er hebben zich nu reeds 18 jeugdleden bij ons aangemeld, 2 pupillen en 16 welpen.

15 – 3 – 2004

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn Cor Leenheer (penningmeester) en Fred Roedolph (jeugdcoördinator) toegetreden tot het bestuur van DC Dordrecht. Zij vervangen Joop de Vries en Wim van der Most die beiden aftredend en niet herkiesbaar waren.

13 – 3 – 2004

Het 35ste sneldamtoernooi van De Lier werd gewonnen door Wim Bremmer. Arie van de Weteringh werd tweede. Anton Kosior werd 4e in de finale groep. In de tweede groep wist Fons Huybrechts de tweede plaats op te behalen. Bij de jeugd maakte Aurora Felter haar debuut, Ze bereikten de finale groep! Waar zij een fraaie 4de plaats wist te halen. Bert Baars werd 4e in de 1e klasse B. Jan Baars werd 4e in de 2e klasse B en Leen Sommeling werd 4e in de finale van de 2e klasse.

4 – 3 – 2004

Het lijkt er op dat onze jeugdafdeling een succes gaat worden want 2 maanden na de oprichting hebben zich al 14 nieuwe jeugdleden bij ons aangemeld, en wel 2 pupillen en 12 welpen.

28 – 2 – 2004

Het is Beter/Dordrecht 1 dan in de slotronde toch gelukt om de hoofdklasse status te behouden. In een rechtstreeks duel met de nummer laatst werd er definitief afgerekend met de concurrentie. RDG/DIO begon de wedstrijd wel heel bizar. Na een half uur spelen keken de Hagenaars al tegen een 0-4 achterstand aan. Hugo Simons gaf in een 20×20 stand op tegen Fred Roedolph. Nadat hij een zetje probeerde eruit te halen wat er niet inzat. Anton Kosior won zo’n 10 minuten daarna nog binnen het half uur van Tony Bruyns doormiddel van een lichte combinatie. Verder viel er winst te noteren van Rob van Eijk, Jacco Ambags, Herman Meijer en Nico Knoops. Arie van der Stoep was de enige met een remise partij. Fons Huybrechts, Ton van Bokhoven en Randy Horne liepen tegen een “nul”op. Zodat de eindstand op 13-7 in Dordts voordeel eindigde. Beter/Dordrecht 2 kon in de laatste ronde niet stunten tegen PWG s’Gravenpolder 2 werd met 12-8 verloren, zodat de ploeg met 1 punt onderaan is geëindigd.

21 – 2 – 2004

Ons lid Tanya Chub heeft een unieke prestatie geleverd door zich als eerste vrouw te plaatsen voor de finale om het algemeen kampioenschap van Nederland. Tijdens de halve finale wedstrijden wist zij beslag te leggen op de 1e plaats in groep 1 waarbij zij, zonder een verliespartij, met 12 punten uit 9 wedstrijden voor Auke Scholma en Bas Messemaker eindigde.

14 – 2 – 2004

Beide teams van Beter/Dordrecht verloren hun voorlaatste competitie wedstrijd. Vooral voor het eerste team kan dat dramatische gevolgen hebben. Dammers uit Oost 2 kan de Dordtse formatie nog inhalen in de slotronde. De wedstrijd begon slecht voor de Dordtenaren Anton Kosior, Fons Huybrechts en Fred Roedolph blunderde. Alleen de laatste kon zich nog wel terug knokken in de partij. Maar toen Rob van Eijk bij een 7-7 stand (winst Arie van der Stoep en Randy Horne) zijn partij ook weg blunderde was het gedaan met het Dordtse verzet. (9-11)
Ook het tweede team had meer uit de 8-12 nederlaag kunnen halen. Winst was er (weer) voor Joop Roedolph op Aat Verhaar. Maar dat mocht uiteindelijk niet baten

12 – 2 – 2004

Vanaf vandaag zijn ook de partijen van Beter/Dordrecht 1 en 2 na te spelen. In de landelijke nationale hoofdklasse en de nationale 2e klasse E. Ook de partijen van DC Dordrecht 1 in de provinciale hoofdklasse. En of dat nog niet genoeg is, staan ook de partijen van het Kampioenschap van Dordrecht 2004 uit de hoofdklasse op deze site.

9 – 2 – 2004

Damclub Dordrecht 1 pakt de beker. DEZ H’veld/G’dam wordt met 5-3 verslagen!

31 – 1 – 2004

Het eerste tiental van Damclub Dordrecht begint het nieuwe jaar goed. Na de verrassende 9-11 winst tegen Heijmans Excelsior wordt nu VAD in Amsterdam op 10-10 gehouden. De ploeg staat nu 3 punten voor op de concurrenten Dammers uit Oost 2 en RDG/DIO.

26 – 1 – 2004

DC Dordrecht 1 bereikt de finale in het provinciaal beker toernooi, met maar liefst 1-7 wordt GDC in Gorinchem geklopt. Op dezelfde avond eindigt het bekertoernooi voor DC Dordrecht 3 net als het 2e worden zij met 6-2 geklopt door DEZ in Hardinxveld/Giessendam. De finale is nu: DC Dordrecht 1 – DEZ Hardinxveld/Giessendam.

19 – 1 – 2004

Op initiatief van voorzitter Anton Kosior zijn er voor de leden linnen tasjes besteld die zullen worden voorzien van het logo van onze club.

8 – 1 – 2004

Opnieuw een groot succes in de provinciale competitie. Ons 1e team is er (weer) in geslaagd kampioen te worden van de hoofdklasse ZHZ.

6 – 1 – 2004

De grote wervingscampagne onder alle Dordtse basisscholen, zoals aanbevolen in het jeugdplan, is van start gegaan.

5 – 1 – 2004

Het “Kampioenschap van Dordrecht 2004” is begonnen.

1 – 1 – 2004

De oprichting van onze jeugdafdeling is een feit. De jeugdleiding bestaat uit jeugdcoördinator Fred Roedolph en jeugdleiders Bert Baars en Peter Peters. Ondertussen hebben we al een nieuw jeugdlid mogen verwelkomen n.l. de 12 jarige Aurora Felter.