Nieuwspagina 2005

19 – 12 – 2005

Alle kampioenen van 2005 zijn nu bekend !

Na reeds Kampioen van Dordrecht te zijn geworden slaagde Anton Kosior er ook in Clubkampioen van DC Dordrecht te worden. Bij de jeugd werd het Clubkampioenschap verassend gewonnen door pupil Petra van de Groep die haar broer Jacob (aspirant) nipt voor bleef. Op de laatste clubavond van het jaar vielen ook de beslissingen voor het Sneldamkampioenschap van DC Dordrecht. Arie van de Weteringh werd voor het 4e achtereenvolgende jaar kampioen in de Hoofdklasse, de dit jaar zeer succesvolle Frits van Vloten werd met overmacht kampioen in de 1e Klasse en kampioen in de 2e Klasse werd zeer verassend Jacob van de Groep die in het totaal klassement nog vier 1e klasse spelers achter zich liet.

10 – 12 – 2005

Zware slag voor DC Dordrecht tegen Van Stigt Thans 2

Van Stigt Thans 2 bracht het Dordtse DC Dordrecht een zware slag toe. De dammers uit de Merwestad zijn nu in een vrije val richting degradatie terecht gekomen. Op de onderste drie borden wist de thuisclub een mooie score van 5-1 te behalen, winst van Randy Horne en Rob van Eijk. Ook de bovenste drie borden, met alle 1300+ spelers wisten een voordelige 4-2 score te brengen, met dank aan de winstpartij van André Droog op Edwin Torn. Maar deze 9-3 was nog niet genoeg. Want de middenmoot kon geen potten breken. Ton van Bokhoven, Fred Roedolph, Joop Roedolph en Fons Huybrechts konden alle vier geen punt halen. Bij Joop en Fons trof het nog een blunder. Ton en Fred kwamen duidelijk te kort. Zo stond een eindstand van 9-11 op het scorebord.

DC Dordrecht 2 bracht een kleine stunt. Zij hielden Middelburg op een mooie 10-10 score. Winst van Frits van Vloten op Arie Kammeraat, en winst van teamcaptain Kees van Dijk waren zeker de moeite waard. Ook goede remises van Bert Baars, Cor Leenheer, Aart de Bruin, Evert van de Groep, Hans Vleghert en Kees Osté die toch allemaal tegen op papier sterkere tegenstanders zaten. Alleen Jan Baars en Jacob van de Groep moesten een nederlaag accepteren.

26 – 11 – 2005

DC Den Haag veel sterker in duel met DC Dordrecht

In het duel tussen Damclub Den Haag en Damclub Dordrecht waren de Hagenaars superieur. Randy Horne stond al snel onder druk tegen Stefan Stapper. De Dordtenaar liep uiteindelijk in een damcombinatie. Ook Arie van der Stoep werd combinatief geslachtofferd, tegen Jan Kok en dat in een stand waar remise gloorde. Anton Kosior gaf dan eindelijk tegengas. Hij versloeg Gerard de Groot die de remise overzag. Herman Meijer had het betere van het spel maar moest met remise genoegen nemen tegen Fred Ivens. Ook Rob van Eijk werd het slachtoffer van de combinatiedrang van de gastheren. Jaap van Galen haalde vernietigend uit. Martin van Dijk verloor op de klok van Patrick Stork. Ton van Bokhoven had goede winstkansen, maar ook hij liep in een zetje, wat echter wel remise was. André Droog had hele goede winstkansen tegen Hans den Engelsman, maar moest toch toezien dat de stand remise was. Fons Huijbrechts deelt absoluut niet in de malaise van de ploeg, hij won voor de tweede maal in successie. Tot slot werd Fred Roedolph aan bord 1 van het bord gedrukt tegen Jeroen Kos. Lang leek het erop of de Dordtenaar voldoende verdediging had, maar dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

DC Dordrecht 2 kreeg ook een grote nederlaag te slikken in de streekderby tegen Verhaar Montage DVA uit Alblasserdam. Alleen Aart de Bruin wist voor een overwinning te zorgen door Marcel van der Most te verslaan. Frits van Vloten, Kees van Dijk, Bert Baars en Kees Osté zorgden nog voor remise. Maar Hans Vleghert, Evert van de Groep, Cor Leenheer, Jan Baars en Jacob van de Groep moesten toch hun meerdere erkennen in hun tegenstander. 

12 – 11 – 2005

Nederlaag DC Dordrecht bij Constant Charlois Rotterdam: 11-9

Het eerste tiental van DC Dordrecht kon de goede reeks niet voortzetten. In Rotterdam werd met 11-9 verloren van C.C.R. .In een spannende wedstrijd wisten de Dordtenaren lang goed partij te geven. Topscorer aan Rotterdamse kant Ruud van Drunen verkeert in een uitstekende vorm. Arie van der Stoep bracht een risico volle variant op het bord. Dit koste van Drunen wel veel tijd, maar na een damcombinatie, was het snel gebeurt. Fons Huybrechts bracht de stand weer gelijk door verrassend Ashok Bhajan te kloppen. Fred Roedolph speelde een prima partij tegen Ben Smeenk, had veel voordeel maar vloog in een damcombinatie. Dat was goed genoeg voor Smeenk om een nederlaag te voorkomen. De overgebleven stand was remise. Ook Joop Roedolph had een goede remise tegen Sallie de Jong, al moest hij na een misrekening nog wel diep gaan voor dat punt. Ton van Bokhoven, Anton Kosior, Herman Meyer, Randy Horne en Rob van Eijk hadden een gelijkwaardige puntendeling. Martin van Dijk verloor van de ontketende Jürgen Tholel, die aanvallend sterk speelde. 

DC Dordrecht 2 moest met acht man afreizen naar Rosmalen, tegen het sterke Heijmans Excelsior 2. Daar vocht het voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat de stand opliep naar 14-0. Maat toen wisten Cor Leenheer, Frits van Vloten en captain Kees van Dijk toch de eer te redden.

5 – 11 – 2005

Wim Kalis Kampioen ZHZ !!!

Het is Wim Kalis met nog één ronde te gaan gelukt om de titel van ZHZ voor zich op te eisen. Over het gehele toernooi gezien is hij op dit moment veruit de sterkste speler van onze provincie. Zonder echte concurrentie denderde hij op de titel af. Wist alle kansen die hij kreeg goed te benutten. Echter de dag waar hij kampioen werd stokte de machine even. Ruud van Drunen kwam zelfs een schijf voor. Echter wist Kalis met voldoende compensatie de remise veilig te stellen. Anton Kosior leek de winst bijna rond te hebben tegen Fred Roedolph, maar onverwacht liep hij in een combinatie, toen mocht Kosior zelfs nog blij zijn met één punt. Peter de Hek kon geen vuist maken tegen Harry van Hofwegen, en moest in een puntendeling berusten. Spektakel was er op het bord bij Randy Horne tegen Radjinder Jharap. De Rotterdammer probeerde met provocerend spel Horne uit de tent te lokken. Het werd een fraaie partij die beslist werd door een blunder van de Rotterdammer. Het duel tussen Ruud Kloosterman en Rob van Eijk werd remise. In de eerste klasse won Jacob van de Groep knap van Soegriem Boedhram, de Rotterdammer is moeilijk te kloppen, zelfs voor menig hoofdklasser is dit een probleem. Maar Jacob speelde goed, met een duidelijke positionele stijl versloeg hij zijn opponent. Aart de Bruyn en Wim Buijk speelde gelijk.

29 – 10 – 2005

Dubbele winst in competitie Dordtse dammers

Het was een goede competitie ronde voor de Dordtse dammers, zowel het eerste als het tweede haalde de volle buit binnen. Vooral DC Dordrecht 1 verraste vriend en vijand, door DES Lunteren met 11-9 te kloppen. Wie de partijen bekijkt zal al snel tot de conclusie komen dat DES daar te weinig mee kreeg. Met name Richard Cousijnsen had aan bord 1 Fred Roedolph al bijna naar een nederlaag gespeeld, hij verzuimde echter het karwei af te maken en moest met remise genoegen nemen. Randy Horne zag hoe zijn tegenstander Evert van der Pol een hele dure dam nam, echter was de stand nog wel remise, maar wist Randy alsnog te winnen. Ook Martin van Dijk kwam goed weg tegen Aalt van der Kuilen, in het middenspel kon de DES speler winnen, maar zag dit niet. Uiteindelijk haalde Martin nog een combinatie uit de stand, die de DES speler op zijn beurt niet zag. Gelukkig voor hem was de overblijvende stand remise. Anton Kosior die dit allemaal om zich heen zag gebeuren meende op winst te moeten spelen, en bijna koste de ploeg dat de overwinning, want Hermen Kroesbergen kwam zo nog dicht bij de winst. Het tweede tiental won van het jeugdige Meurs DEZ 3. Kopman Henk Stoop gaf het goede voorbeeld, door een Haarlemmer verschalkte hij de Dordtse topscorer Aart de Bruin. Na een half uur spelen stond er dus al een 0-2 op het bord. Maar gaande weg de wedstrijd zag het er toch rooskleurig uit voor de Dordtenaren. Frits van Vlotrn bracht de stand weer gelijk. Hans Vleghert gaf de winst uit handen en remiseerde. Ook Jan Baars haalde zijn eerste punt op landelijk niveau. Het was Evert van de Groep. Die de Dordtenaren aan de leiding hielp. Kees van Dijk hield Hans Meurs op remise. En Bert Baars  die een combinatie over het hoofd zag, remiseerde tegen Mark den Hartog. Jacob van de Groep bracht het tiende punt binnen, hij overspeelde de benjamin van Meurs Kester Brons. Cor Leenheer werd matchwinner door het elfde punt op het scorebord te zetten. Toen kon Kees Osté rustig naar remise afwerken en werd de eindstand 12-8.

22 – 10 – 2005

Wim Kalis superieur in provinciaal titelgevecht

Het moet raar gaan wil Wim Kalis de titel nog uit handen geven. Zaterdag klopte hij rode lantaarn drager Fons Huybrechts. De achtervolgers Peter de Hek en Anton Kosior vergooide hun laatste kans op succes door hun onderlinge partij remise te spelen. Daardoor is Kalis nu met drie punten voorsprong de absolute titel kandidaat. Pikant detail is echter wel dat hij de nummers 2 en 3 op de ranglijst nog krijgt. Met twee remises zou de titel binnen zijn. Ruud van Drunen heeft zich knap in de top 3 gespeeld door Ruud Kloosterman te kloppen. Rob van Eijk boekte zijn eerste zege tegen Radjinder Jharap, die teveel risico nam. Ook Randy Horne wist deze ronde zijn eerste zege te boeken, hij deed dit tegen de uit vorm zijnde Harry van Hofwegen. In de eerste klasse was het Aart de Bruyn die in zijn vrije ronde een goed weekend had. Want zijn naaste belager Jacob van de Groep moest zijn eerste nederlaag slikken tegen zijn vader Evert van de Groep. Die daarmee aan zijn sportieve verplichtingen voldeed. Soegriem Boedhram stond twee schijven voor en daarmee huizenhoog gewonnen. Maar Wim Buijk blijkt iedere keer weer veerkrachtig te zijn. Hij zocht rustig naar een oplossing en met medewerking van de Rotterdammer vond hij de remise.

15 – 10 – 2005

Weer winst eerste tiental DC Dordrecht

Ook in de derde ronde wist het 1e tiental van DC Dordrecht de winst te pakken. In Huissen waar alle drie de tientallen een thuiswedstrijd speelden werd het tegen het 2e van Heijting Huissen 9-11 voor de Dordtenaren. Anton Kosior gaf het goede sein door van topscorer Leen de Rooy te winnen. Vervolgens  bood Fons Huybrechts remise aan in een mindere stand, hetgeen gretig werd geaccepteerd door zijn tegenstander. Rob van Eijk bracht de ploeg in een zetel door Henk Kemperman te verslaan. Reden genoeg voor Ton van Bokhoven om naar remise af te wikkelen. Ook Martin van Dijk wikkelde af naar remise. Toch leek het toch even mis te gaan. Fred Roedolph speelde tegen het jeugdig talent Bas van Engelen gewoon zijn eigen opening, maar koos voor een andere voortzetting dan normaal en werd volkomen van het bord gevaagd. Joop Roedolph kwam met de schrik vrij toen zijn tegenstander een combinatie miste, nu kwam hij in het voordeel maar kon de winst net niet rond krijgen. André Droog won toen en dat bracht in ieder geval de 10 op het bord. Matchwinner werd Arie van der Stoep die Hennie van Aalten op remise hield. Uiteindelijk verloor Randy Horne nog van de sterke Geert Berends. Door dit resultaat heeft het team van captain Ton van Bokhoven de gedeelde tweede plaats bereikt.

Het tweede tiental moest met negen man aantreden in ‘s-Gravenpolder tegen het tweede tiental van PWG. Met de gevoelige 19-1 nederlaag tegen Maastricht nog in de benen herstelde de ploeg zich wel een beetje. Toch kon men niet voorkomen dat er met 13-7 werd verloren. Aart de Bruin won zijn partij. Frits van Vloten, Bert Baars, Hans Vleghert, Keest Osté en captain Kees van Dijk speelden remise. Cor Leenheer, Jan Baars en invaller Leen Sommeling moesten hun tegenstander de hand geven.

8 – 10 – 2005

Anton Kosior in de achtervolging

Anton Kosior is een punt ingelopen op koploper Wim Kalis. in het duel tegen Harry van Hofwegen nam laatst genoemde een riskante partie Bonnard opstelling. Een spannend gevecht leverde uiteindelijk een verdiende zege op voor Anton. Wim Kalis moest Rob van Eijk een punt afstaan, maar zag zijn naaste concurrent en clubgenoot Peter de Hek combinatief verliezen tegen Radjinder Jharap. Ook Fred Roedolph wist door middel van een combinatie rode lantaarndrager Fons Huybrechts te verslaan. Het duel tussen Ruud Kloosterman en Randy Horne werd geruisloos remise. In de eerste klasse wist Aart de Bruyn de koppositie te pakken door Soegriem Boedhram zijn eerste nederlaag toe te brengen. Evert van de Groep was ook dicht bij de winst tegen Wim Buijk, maar moest in remise berusten.

01 – 10 – 2005

Damclub Dordrecht pakt belangrijke winst

In de tweede ronde van de nationale competitie heeft DC Dordrecht 1 een belangrijke overwinning geboekt op concurrent PWG s’Gravenpolder. Beide ploegen hadden de eerste ronde verloren en waren uit op herstel. Het werd een spannende middag zeker toen Fred Roedolph in een gewonnen positie in tijdnood verzaakte en zo de Zeeuwen aan een voorsprong hielp. Anton Kosior en Herman Meijer keerde echter het tij en brachten de Dordtenaren op voorsprong. Na een nederlaag van Fons Huybrechts en een remise van Rob van Eijk was de tussenstand 6-6. André Droog wees de ploeg de goede richting op door aan bord 1 te winnen. Vervolgens konden Randy Horne en Joop Roedolph remiseren, en wist Martin van Dijk door winst de eindstand op 12-8 te brengen. DC Dordrecht 2 opende het seizoen met een dramatische 1-19 nederlaag tegen Raes Damclub Maastricht 2. Alleen Aart de Bruin wist de eer te redden.

24 – 9 – 2005

Wim Kalis loopt verder uit

Wim Kalis was de enige speler die zaterdag 24 september tot winst kon komen in de persoonlijk kampioenschap van Zuid Holland Zuid. Door dit resultaat loopt hij nog verder uit op zijn concurrentie. Harry van Hofwegen was ditmaal het slachtoffer van de ontketende Kalis. In deze vorm is hij ook de enige van het gezelschap die deze titel mag claimen. In het klassement vonden geen verschuivingen plaats omdat de andere partijen in remise eindigde. Logisch was dit echter niet,  er was veel strijd op de borden. Ruud van Drunen kwam dicht bij de winst tegen Randy Horne. Ook Peter de Hek leek een twee te scoren tegen Fons Huybrechts, maar kon dit niet rond krijgen. Rob van Eijk was de aanvallende partij tegen Fred Roedolph maar kreeg geen echte winstkansen. Ook de partije Jharap-Kloosterman bleef steken op 1-1. Ook in de eerste klasse is winnen moeilijk. De enige partij die op het programma stond die tussen Jacob van de Groep en Soegriem Boedhram werd ook remise. Zodat het klassement nog alle kanten op kan. Maar voorlopig is Jacob daar de trotse leider van het gezelschap.

17 – 09 – 2005

Damclub Dordrecht start met nederlaag

Het eerste team van Damclub Dordrecht is er niet in geslaagd te stunten tegen titelkandidaat Raes Damclub Maastricht. 14-6 was de uitslag, en een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Geen enkele overwinning viel er te noteren bij de Dordtenaren. Al was Joop Roedolph er wel erg dichtbij tegen oud DDV speler Shammie Kasnadi, die op zijn debuut maakte bij de ploeg uit het zuiden des lands. Remises waren er voor Anton Kosior, Ton van Bokhoven, Fred en Joop Roedolph, Arie van der Stoep en Fons Huybrechts. Verlies was er voor Rob van Eijk, Frits van Vloten, Randy Horne en Martin van Dijk.

17 – 09 – 2005

Jeugd DC Dordrecht goed in Reeuwijk

De jeugd van Damclub Dordrecht heeft het goed gedaan in het toernooi van Reeuwijk. In groep B won Jacob van de Groep de eerste prijs, met 17 punten uit 9 partijen bleef hij Jesse van Beek uit Wageningen 1 punt voor. Een prima prestatie van Jacob. In groep D speelde Petra ze haalde 5 punten en kwam zo op de 9e plaats. Dennis Bakker eindigde inde middenmoot in Groep H. Een score van 9 uit 11 was goed voor plaats 7. In Groep I greep Job Arts net naast de titel. Hij kwam 1 punt tekort om Gerben van Steenbergen uit Wageningen van de eerste plaats te houden. Maar met 20 punten uit 11 partijen wel een meer dan prima toernooi speelden. Pim Arts eindigde in Groep J in de middenmoot met 10 uit 11 werd hij zevende. Een verslag en alle stand zijn te vinden op www.damz.nl

10 – 09 – 2005

Wim Kalis op weg naar titel

Wim Kalis heeft een grote stap gezet naar de titel. In zijn partij tegen Randy Horne liet hij zien dat hij van grote klasse is, hij liet zijn tegenstander kansloos. Zijn directe belagers Anton Kosior en Peter de Hek speelde beide remise. Kosior tegen Radjinder Jharap en Peter de Hek tegen Ruud Kloosterman. Ruud van Drunen kon zodoende klimmen in het klassement door Fons Huybrechts combinatief te kloppen. Ook Harry van Hofwegen dacht Fred Roedolph een combinatieve nederlaag te geven, maar na het uitvoeren van een damzet zat er nog een remise wending in voor Roedolph.  In de eerste klasse blijft het spannend in de topper tussen Aart de Bruyn en Jacob van de Groep werd het evenwicht niet verbroken zodat het remise werd. Ditzelfde resultaat was in de partij tussen Evert van de Groep en Soegriem Boedhram, al stond van de Groep hier lange tijd beter.

5 – 9 – 2005

In Memoriam Johan Ouwerkerk

Op zondag 4 september 2005 overleed in zijn woonplaats Sliedrecht ons zeer gewaardeerde lid Johan Ouwerkerk in de leeftijd van bijna 85 jaar. Johan, met zijn leeftijd de nestor van onze damclub, is tot op het laatst van zijn leven heel betrokken geweest bij de damsport en bij onze damclub. Lid geworden van DDV in 1986 uitte zich dat in het jarenlang zeer trouw bezoeken van de clubavonden en in het, tot voor 6 jaar terug, trouw meespelen van de Kampioenschappen van Dordrecht en de competitiewedstrijden van het 2e team, dat in de DDV-tijd nog provinciaal speelde. Daarnaast is Johan verschillende jaren teamleider geweest van het 2e team. Zijn enthousiasme kwam ook tot uiting in zijn meeleven met de verrichtingen van het 1e team in de Nationale competitie. Vanaf de half jaren tachtig tot zo’n 5 jaar terug, heeft Johan als supporter vrijwel geen thuiswedstrijd van het 1e team overgeslagen. De laatste jaren was Johan niet meer in de gelegenheid de clubavonden van DC Dordrecht te bezoeken. Toch bleef zijn betrokkenheid op afstand onverminderd groot. Met veel plezier speelde hij de partijen en analyses na in ons clubblad en volgde hij het verdere wel en wee van onze club.  

We verliezen als club met het overlijden van Johan een sportieve dammer, maar bovenal een bijzonder prettig en sympathiek mens. Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit grote verlies. Dat Johan moge rusten in vrede.

Namens het bestuur en leden van DC Dordrecht,

André Droog, Secretaris

3 – 9 – 2005

Peter de Hek neemt de leiding

Peter de Hek is de nieuwe leider in het persoonlijk kampioenschap van ZHZ. Als enige won hij deze ronde. Fred Roedolph was het slachtoffer. Alle overige partijen werden remise. In de eerste klasse miste Jacob van de Groep de winst tegen Wim Buijk. Aart de Bruyn versloeg Evert van de Groep. Jacob van de Groep blijft de leider in de eerste klasse.

31 – 8 – 2005

NIEUWE WEBSITE !!

Vandaag heeft DC Dordrecht een geheel vernieuwde website gelanceerd. Na twee jaar van experimenteren vonden wij dat de tijd rijp was voor een professionele website. Op dit moment zijn de meeste Archief pagina’s en de pagina Techniek nog niet beschikbaar maar hieraan gaan we de komende tijd nog hard werken. Wij zullen trachten onze website zo actueel mogelijk te houden en wensen u veel leesplezier.

29 – 8 – 2005

ANTON KOSIOR BEHAALD 73,33% IN KLOKSIMULTAAN

Anton Kosior speelde de traditionele kloksimultaan als kampioen van Dordrecht. 15 leden van Damclub Dordrecht zaten achter de borden. André Droog en Frits van Vloten wisten de kampioen te vloeren. Remises waren er voor: Randy Horne, Fred Roedolph, Jan van de Weteringh en Joop Roedolph. De volgende spelers moesten een “nul” incaseren tegen Anton: Bert Baars, Hans Vleghert, Fons Huybrechts, Jan Baars, Cor Leenheer, Peter Peters, Wim van der Most, Leen Sommeling en Aart de Bruin. Met een 22-8 eindstand was dit goed voor een percentage van 73,33 %. Een kampioen waardig !

29 – 8 – 2005

Vandaag is onze talentvolle aspirant Jacob van de Groep geslaagd voor het Sijbrands wit diploma. Hij deed dit foutloos, dus met een 100% score.  Van harte gefeliciteerd !

27 – 8 – 2005

WIM KALIS ALLEEN AAN DE LEIDING

Wim Kalis is de nieuwe leider in het persoonlijk kampioenschap van ZHZ. Hij klopte in een alles-of-niets partij Ruud Kloosterman, die daarmee ver in het klassement wegzakt. Anton Kosior kon niet volgen hij had een moeizame remise met Ruud van Drunen. Peter de Hek kon zich naast Kosior plaatsen door Rob van Eijk te verslaan.  In de 1e klasse was het Jacob van de Groep die de leiding nam in het klassement door zijn vader Evert combinatief te verslaan ! Soegriem Boedhram speelde in een partij met wisselende kansen remise tegen Wim Buijk.

20 – 8 – 2005

Anton Kosior en Wim Kalis deden goede zaken in de derde ronde van het persoonlijk kampioenschap ZHZ. Beide spelers wonnen hun duel van respectievelijk Rob van Eijk en Fred Roedolph. Peter de Hek versloeg in het eindspel Randy Horne. Ook Ruud van Drunen won, maar fortuinlijk, van Harry van Hofwegen. Radjinder Jharap klom naar de subtop door Fons Huybrechts te verslaan. In de eerste klasse heerst een remise virus. Alle partijen zijn tot nu toe in remise geëindigd.

2 – 7 – 2005

NDJOFANG WINT SANI-DUMP SNELDAMKAMPIOENSCHAP 2005

Nederlands kampioen sneldammen Jean Marc Ndjofang is winnaar geworden van het door DC Dordrecht georganiseerde Sani-Dump Sneldamkampioenschap 2005. Hij was samen met Anton van Berkel op de eerste plaats geëindigd. Uiteindelijk waren er barrage partijen nodig om de winnaar aan te wijzen. Leopold Sekongo werd derde. Kampioen in de 1e klasse werd onze clubgenoot good-old Frits van Vloten en Ruben Groenendijk was de sterkste in de 2e klasse. Bij de jeugd waren er 1e plaatsen voor Arie van Genderen (Aspiranten), Sandeep Gahar (Pupillen) en Kenny Vleghert (Welpen). Alle uitslagen zijn te vinden op de Damdag pagina.

25 – 6 – 2005

WIM KALIS VERRAST CLUBGENOOT PETER DE HEK

In de strijd om het persoonlijk kampioenschap van ZHZ. Heeft Wim Kalis goede zaken gedaan in de tweede ronde, hij versloeg koploper en clubgenoot Peter de Hek middels een lichte combinatie. Anton Kosior remiseerde in de topper tegen Ruud Kloosterman. Harry van Hofwegen had het zwaar tegen Radjinder Jharap. Maar hij wist het hoofd koel te houden en remiseerde. Randy Horne werd medekoploper omdat hij na 79 zetten van Victor Foss won. Fred Roedolph verraste Ruud van Drunen in de opening. Dit koste de Rotterdammer veel tijd, maar van Drunen kwam wel uitstekend te staan, uiteindelijk was de tijddruk de oorzaak dat hij niet de winst rond kon krijgen. Het duel tussen Rob van Eijk en Fons Huybrechts is uitgesteld. In de eerste klasse werd 1 partij gespeeld. Evert van de Groep speelde remise tegen Wim Buijk.

6 – 6 – 2005

SUCCESSEN DC DORDRECHT SPELERS BIJ NK SNELDAMMEN

DC Dordrecht was op 4 juni met maar liefst 5 spelers vertegenwoordigd op het NK sneldammen in Alphen a/d Rijn, en zij kunnen terugzien op een zeer succesvol optreden. Tanya Chub werd wederom Kampioen van Nederland bij de vrouwen en er waren 3e plaatsen voor Frits van Vloten in de B categorie en Evert van de Groep in de C categorie. Fons Huybrechts werd 7e in de B categorie. Na 2e plaatsen in 2003 en 2004 was het optreden van Arie van de Weteringh in de A categorie dit jaar tegenvallend, hij werd slechts 22e van de 24 deelnemers.

21 – 5 – 2005

GOEDE RESULTATEN JEUGDSPELERS IN ZHZ JEUGDDAMCUP

Op 21 mei werd de 6e en laatste ronde gespeeld om de ZHZ jeugddamcup 2004-2005. Aan dit toernooi nam voor de eerste keer ook een vaste groep van 8 jeugdspelers van DC Dordrecht deel. Gezien het korte bestaan van onze jeugdafdeling waren de resultaten zeer bemoedigend, waarbij een compliment voor onze jeugddamtrainers/leiders zeker op zijn plaats is. In de eindrangschikking bij de Junioren/Aspiranten met 19 deelnemers werd Jacob van de Groep 3e (2e aspirant), Aurora Felter 5e en Fabienne Felter 9e. Bij de Pupillen met 40 deelnemers werd Dennis Bakker 10e, Job Arts 12e en Petra van de Groep 23e. Tenslotte werd bij de Welpen met 24 deelnemers Kenny Vleghert 5e en Pim Arts 9e.

14 – 5 – 2005

DC DORDRECHT UIT HET BEKER TOERNOOI

Het viertal van DC Dordrecht is uit het beker toernooi geknikkerd. Damlust uit Gouda bleek te sterk. Erno Prosman versloeg op positionele wijze Anton Kosior. Echter de verrassing was wel dat Arie van de Weteringh een nederlaag opliep tegen Teun van de Krol. Al stond Arie net voor de tijdnood nog beter, maar in tijdnood ging het mis. Fons Huybrechts kreeg lichte kansen tegen Geraldo Ijssel, maar moest met remise genoegen nemen. Ook Fred Roedolph speelde aan het vierde bord remise tegen André Venema.

8 – 5 – 2005

De KNDB heeft de indeling voor de Nationale Competitie 2005-2006 bekend gemaakt. DC Dordrecht 1 speelt in de Hoofdklasse B met als tegenstanders Constant-Charlois, Damlust, Den Haag, DES Lunteren, Heijting Huissen 2, PWG ‘s-Gravenpolder, Raes DC Maastricht, RDC, Troesoe en Van Stigt Thans 2. DC Dordrecht 2 is ingedeeld in de 2e klasse E en krijgt de volgende tegenstanders: De Variant, GDC Gorinchem 2, Heijmans Excelsior 2, Meurs/DEZ 3, Middelburg, PWG ‘s-Gravenpolder 2, Raes DC Maastricht 2, TDV 2 en Verhaar Montage/DVA.

7 – 5 – 2005

DC DORDRECHT KLOPT R.D.C. ROYAAL

Het is het viertal van DC Dordrecht gelukt om de eerste ronde van de KNDB beker te overleven. Vooraf werden de kansen fifty fifty geschat, maar in de praktijk bleken de Dordtenaren veel te sterk voor de Rijnsburgers. Arie van de Weteringh won aan bord 1 van Richard Kromhout. Ook Rob van Eijk won van Richard Meijer. Anton Kosior remiseerde tegen Arjan Hogenwoning en Fred Roedolph won op bord 4 van Arjen de Mooij. Dat maakte een eindstand van 1-7 in Dordts voordeel. Het lot heeft DC Dordrecht tegen Damlust gezet. As zaterdag zal deze wedstrijd gespeeld worden in Huissen.

5 – 5 – 2005

SANI-DUMP HOOFDSPONSOR VAN DAMDAG DC DORDRECHT !!

Met genoegen maken wij bekend dat SANI-DUMP dit jaar als hoofdsponsor van onze damdag zal fungeren. Dit snelgroeiende bedrijf, met vestigingen in Breda, Delft, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg, Utrecht en Zaandam, is al 8 jaar een begrip in sanitairland. Zij leveren hoogwaardige A-merken tegen bodemprijzen. Voor meer informatie kijk op www.sanidump.com

Voor informatie over de damdag, die op 2 juli zal plaatsvinden onder de naam “SANI-DUMP Sneldamkampioenschap 2005”.

23 – 4 – 2005

Mehmet Yoney is de nieuwe kampioen sneldammen van ZHZ. De Rotterdammer volgde daarmee zijn clubgenoot Daouda Soumah op. Anton Kosior werd net als vorig jaar tweede voor Peter de Hek. Fons Huybrechts won de B-groep voor Frits van Vloten. Evert van de Groep wist de C-groep te winnen.

18 – 4 – 2005

Vandaag zijn Aurora Felter, Joris Groen en Petra van de Groep geslaagd voor het Wiersma wit diploma. Van harte gefeliciteerd !

26 – 3 – 2005

DC DORDRECHT BLIJFT HOOFDKLASSER !!

Het is de Dordtenaren dan toch gelukt om zich te handhaven in de hoofdklasse. Tegen Denken Zet HG werd met 11-9 gewonnen. De topspelers Wim Kalis, Peter Hartog en Peter de Hek behaalde nog wel een 1-5 score! Maar André Droog, Arie van der Stoep en Joop Roedolph wisten een 2 te scoren, en zo wist Damclub Dordrecht zich te handhaven in de hoofdklasse.

14 – 3 – 2005

Onze nieuwste 5 jeugdleden zijn allemaal geslaagd voor het van der Wal diploma. Vandaag kregen Angelique, Bram en Marco Bravenboer, Fabienne Felter en Fleur Lugten hun diploma uitgereikt. Van harte gefeliciteerd !

12 – 3 – 2005

Nu de eerste barrage wedstrijden gespeeld zijn is bekend wie de tegenstander is van DC Dordrecht. Het zijn onze buren uit Hardinxveld/Giessendam D.E.Z. dit wordt natuurlijk een pittige streekderby waarbij de uitslag nauwelijks te voorspellen valt. Beide ploegen weten natuurlijk waarom het draait, een plaats in de hoofdklasse. De wedstrijd wordt in Dordrecht gespeeld.

28 – 2 – 2005

Na bijna 47 jaar een bestuursfunctie te hebben bekleed, waarvan 45 jaar bij het voormalige DDV, is Frits van Vloten tijdens de Algemene Ledenvergadering afgetreden als secretaris van DC Dordrecht. Wij zijn Frits veel dank verschuldigd voor zijn vele verdiensten voor de damsport in Dordrecht. De vergadering besloot unaniem hem tot erelid te benoemen. Als zijn vervanger werd voormalig Algemeen Bestuurslid Andre Droog aangewezen, en Peter Peters werd gekozen als nieuw Algemeen Bestuurslid die hiermee stopt als jeugdleider. Aart de Bruin werd bereid gevonden de taak van jeugdleider op zich te nemen. 

26 – 2 – 2005

Het eerste team van DC Dordrecht is er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse B van de landelijke competitie. Net als vorig jaar werd de ploeg tiende. Echter hebben de Dordtenaren wel twee punten meer gescoord dan vorig jaar. Maar dit mocht niet baten. De gasten uit Tilburg bleken deze middag slagvaardiger dan de thuisploeg. De nederlagen van Joop Roedolph, Randy Horne, Rob van Eijk en Ton van Bokhoven waren niet meer recht te zetten, ondanks dat Fred Roedolph, Arie van der Stoep en Fons Huybrechts allen een fraaie overwinning boekte. Ook het tweede team kon de laatste plaats niet verlaten ook zij verloren met dezelfde cijfers als het eerste team 9-11, overwinningen van Jan van de Weteringh, Frits van Vloten en Aart de Bruin waren ook hier niet genoeg, want Jacob van de Groep, Joop de Vries, Jan Baars en Johan Ramkhelawan verloren hun partij.

21 – 2 – 2005

Het viertal van DC Dordrecht 1 is er vandaag in geslaagd om voor het 3e achtereenvolgende jaar de ZHZ beker te veroveren. Het team bestaande uit Andre Droog, Rob van Eijk, Anton Kosior en Arie v.d. Weteringh versloeg IDV in de finale met 6-2 door winstpartijen van Anton en Arie en remises van Andre en Rob. Beide teams hebben zich geplaatst voor deelname aan het KNDB bekertoernooi.

14 – 2 – 2005

Op 7 februari 2005 is Jacob van de Groep geslaagd voor de Wiersma zwart opleiding. Vandaag kreeg hij zijn diploma uitgereikt.

Van harte gefeliciteerd !

12 – 2 – 2005

Na 2 belangrijke overwinningen konden de Dordtenaren het niet bolwerken tegen Van Stigt Thans 2 Na een goede opening van Randy Horne die zich naar winst combineerde, namen zowel Ton van Bokhoven als Fred Roedolph het remise aanbod van hun tegenstander aan (2-4) was nu de tussenstand. Rob, Anton en André hadden voordeel dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen draaide de situatie. Anton kon geen winst rond krijgen en Arie van der Stoep verrekende zich en verloor (5-5). Fons vocht zich uit een slechte stand terug, maar Rob van Eijk die de laatste weken zo goed bezig is zag een tempo over het hoofd en in plaats van winst moest hij opgeven (8-6) De donkere wolken waren nu duidelijk zichtbaar boven het hoofd van de Dordtenaren. Ook André kon de winst niet rond krijgen. Joop had ook voordeel, maar geen winnend. En Waldo Aliar sloopte langzaam maar zeker de stand van Herman Meijer, waardoor er toch een teleurstellende 12-8 voor de gastheren op het scorebord stond. Ook het tweede team kon geen potten breken tegen de reserves van Meurs. Een kansloze 15-5 zonder overwinningen. Positieve puntjes waren de goede remises van Kees Osté, Kees van Dijk (die gewoon een heel goed seizoen draait) Aart de Bruin en Frits van Vloten. Daarmee hebben we bijna alle punten makers genoemd. Alleen van Jan van de Weteringh had meer dan een punt verwacht mogen worden. En Harry van Hofwegen is het natuurlijk geen schande om van john van den Borst te verliezen.

8 – 2 – 2005

Er wordt hard gewerkt aan een compleet nieuwe ledenlijst voorzien van foto’s en informatie over onze leden. 

7 – 2 – 2005

Vandaag heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden voor het jeugdkampioenschap van Dordrecht 2004. De winnaars zijn:

Aspiranten: Kampioen Jacob van de Groep, 2e prijs Aurora Felter

Pupillen: Kampioen Joris Groen, 2e prijs Dennis Bakker en Maurits de Vries

Welpen: Kampioen Kenny Vleghert, 2e prijs Pim Arts

30 – 1 – 2005

DC Dordrecht heeft opnieuw gewonnen. De januarimaand lijkt de Dordtenaren goed gezind, want na de 12-8 winst op Bart Smit werd nu ook het Amsterdamse VAD op een 11-9 nederlaag getrakteerd. Winst was er voor de ontketende Rob van Eijk die een goed seizoen doormaakt. En ook wist Anton Kosior in een fel gevecht zijn tegenstander te overklassen. Er werd goed en gedisciplineerd gespeeld. Alleen Fred Roedolph kreeg een nederlaag te slikken tegen de Amsterdamse topscorer Jos Eggen. Met een 9 uit 9 score gaat het team goed, maar is nog steeds niet veilig.

18 – 1 – 2005

Het nieuwe jaar is al weer drie weken oud, en alle wedstrijden zijn weer volop aan de gang. Zo won DC Dordrecht 1 de belangrijkewedstrijd tegen Bart Smit met 12-8. Haalde het provinciale team het kampioenschap binnen door Constant Charlois 2 te kloppen. Ook wist het provinciale tweede te stunten door koploper Mookhoek met 9-7 te verslaan. Dus het jaar is goed begonnen voor  damclub Dordrecht.