Damdag 2004

Op zaterdag 3 juli 2004 organiseerde DAMCLUB DORDRECHT het 

 “OPEN SNELDAMKAMPIOENSCHAP VAN DORDRECHT – 2004”

Met totaal 63 deelnemers was dit toernooi weer een groot succes ondanks de concurrentie van het Internationaal Damfestival in Delft en het NK voor Welpen in Hoogblokland. Er werd gespeeld in de hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en jeugdklasse. Naast veel plaatselijke en regionale spelers waren er ook deelnemers uit de provincies Utrecht, Noord Brabant en vooral ook uit Zeeland dat met maar liefs 11 spelers was vertegenwoordigd.

Kampioen werden:

Hoofdklasse  Rob van Eijk Rotterdam  DC Dordrecht
1e klasse Rein Losekoot   Rijswijk   Tomahaôk/Westland
2e klasse Wim Buijk   Hardinxveld  Denk & Zet
Pupillen  Jacob van de Groep Sliedrecht 
Welpen    Rink Jonker      Alblasserdam   Verhaar Montage DVA

HOOFDKLASSE

In de Hoofdklasse was het jammer dat onze clubgenoot en grote plaatselijke favoriet Arie v.d. Weteringh wegens vakantie afwezig was en zijn titel dus niet kon verdedigen. Maar met de Ghanees Leopold Sekongo, Waldo Aliar en Anton Kosior hadden we toch enkele toppers in huis. Verrassende kampioen werd echter onze clubgenoot Rob van Eijk uit Rotterdam die in de finalegroep met 10 punten uit 7 partijen ongeslagen bleef en deze toppers dus allemaal achter zich liet. De volgende plaatsen werden bezet door: 

2Leopold Sekongo    Roosendaal (PWG ‘s-Gravenpolder)
3Anton Kosior Papendrecht (DC Dordrecht)
4Waldo Aliar    Delft (van Stigt Thans)
5Randy Horne  Dordrecht (DC Dordrecht)
6Kees Romijn    Schiedam (Hiltex)
7Ton van Bokhoven  H.I. Ambacht (DC Dordrecht)
8Joop Roedolph  Dordrecht (DC Dordrecht)

In de B groep werd Anko Baksoellah uit Den Haag (RDG-DIO) winnaar met 12 punten uit 7 partijen voor Jan van de Weteringh uit Stavenisse (PWG ‘s-Gravenpolder) en Fred Roedolph  Dordrecht (DC Dordrecht).

1E  KLASSE

In de 1e klasse zag Marcel van der Most uit Alblasserdam geen kans om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Kampioen werd dit jaar Rein Losekoot uit Rijswijk (Tomahaôk/Westland) met een score van 10 punten uit 7 partijen. De volgende plaatsen werden bezet door:

2Martijn Rentmeester   ’s-Gravenpolder (PWG ‘s-Gravenpolder)
3Dick de Boer      Bilthoven (OG Utrecht)
4Erik Boogert    Waarde (BDV)
5Peter Peters   Dordrecht (DC Dordrecht)
6Arthur de Swart  Gorinchem (GDC)
7Arie den HollanderWaarde (PWG ‘s-Gravenpolder)
8Bouke Bruinsma    Gouda (Gouwe Damcombinatie)

In de B groep werd Izak op ’t Hof uit Goes (PWG ‘s-Gravenpolder) winnaar met 8 punten uit 5 partijen voor Marcel van de Most uit Alblasserdam (Verhaar Montage DVA) en Rianka Rentmeester eveneens afkomstig uit ‘s- Gravenpolder (PWG ‘s-Gravenpolder)

Tenslotte werd in de C groep Aat Verhaar uit Alblasserdam (Verhaar Montage DVA) de duidelijke winnaar met 10 punten uit 5 partijen voor onze Dordtse clubgenoten Aart de Bruin en Johan Ramkhelawan.

2E KLASSE

Ook in de 2e klasse slaagde de winnaar van vorig jaar, onze clubgenoot Leen Sommeling, er niet in zijn titel prolongeren. De nieuwe kampioen werd Wim Buijk uit Hardinxveld-Giessendam (Denk & Zet) met 10 punten uit 7 partijen die na een beslissingspartij won van de verrassend sterk spelende huisdammer Hans Vleghert uit Dordrecht, die dus 2e werd. De volgende plaatsen werden bezet door:

3Kevin de Bruijn   Alblasserdam (Verhaar Montage DVA)
4Evert van de Groep   Sliedrecht (DC Dordrecht)
5Danny de Bruijn   Alblasserdam (Verhaar Montage DVA)
6Jan van de Ouden   Oude Tonge (Constant-Charlois)
7Koos van Savooijen  Rotterdam (NS)
8L.K. Bozuwa Papendrecht (De Klokslag)

In de B Groep werd Arie v.d. Weteringh Jzn uit Stavenisse (DSVP) winnaar voor de Alblasserdammers Vincent van Loon en Ruben Groenendijk van Verhaar Montage DVA.

PUPILLEN

Bij de Pupillen werd de strijd beheerst door 2 deelnemers uit Sliedrecht. Kampioen werd Jacob van de Groep, die momenteel niet bij een vereniging speelt,  met op de 2e plaats André de Raad (de Alblasserwaard). Onze talentvolle DC Dordrecht clubgenote Aurora Felter eindigde op een keurige 4e plaats.

WELPEN

En tenslotte werd bij de Welpen een dolgelukkige Rink Jonker uit Alblasserdam (Verhaar Montage DVA) de kampioen. Dit was zijn eerste overwinning tijdens een toernooi. Een fantastische 2e plaats werd behaald door de 9 jarige Kenny Vleghert, één van de jeugdtalenten van DC Dordrecht, die pas enkele maanden lid bij ons is en voor de eerste keer meespeelde in een toernooi.