Nieuwspagina Februari 2014

 

 

31 – 02 – 2014

Het viertal van DC Dordrecht behaalde in de halve finale van het ZHZ bekertoernooi een ruime 6-2 overwinning tegen Denk en Zet H.G. 1. Deze kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior en Randy Horne tegen Ad de Hek en Peter Hartog en remises van Rob van Eijk en Pim Arts tegen Peter de Hek en Wim Kalis. Ons viertal zal nu in de finale in een thuiswedstrijd op 17 maart aantreden tegen Denk en Zet H.G. 2 dat met 4-4 gelijkspeelde tegen VGO maar winnaar werd dankzij een lagere teamrating. Klik hier voor alle uitslagen van het bekertoernooi.

23 – 02 – 2014

In de slotronde van de nationale competitie veroverde DC Dordrecht in de eerste klasse C de titel en promoveert zodoende binnen één jaar weer naar de Hoofdklasse. Het kampioenschap valt precies in het jaar dat  “100 jaar Dammen in Dordrecht”  plaats vind. Immers op 2 maart 1914 werd de Dordtse DamVereniging (DDV) opgericht en DDV ging in 2002 een fusie aan met de Eerste Dubbeldamse DamVereniging (EDDV) waaruit Damclub Dordrecht ontstond en nu nog de enige overgebleven damvereniging in Dordrecht is.

Ondanks dat hekkensluiter EAD de tegenstander was reisde het Dordtse tiental niet gerust af naar Asten omdat de topspelers Nico Knoops en Pim Arts in de Oekraïne en Amerika verbleven.

Rob van Eijk en captain Job Arts zorgden voor een 4-0 voorsprong. De beide invallers Aart de Bruin en Hans Vleghert konden het niet bolwerken en verloren hun partijen. Anton Kosior speelde eindelijk weer eens een goede partij en met zijn overwinning leek de zege een feit. Echter Randy Horne koos toen voor een hachelijk avontuur en kreeg een dam tegen. Een blunder van zijn tegenstander zorgde er voor dat Horne de partij zelfs nog wist te winnen. Ook clubtopscorer Wim Verschoor zette zijn partij fraai in winst om. Ton van Bokhoven, Fred en Joop Roedolph brachten allen remises binnen waardoor de eindstand 13-7 werd. Alle uitslagen en de eindstand zijn te vinden door hier te klikken.

In de tweede klasse D leed DC Dordrecht 2 een toch wel verrassende 11-9 nederlaag in en tegen hekkensluiter Scheveningen. Alleen clubtopscorer Kees Osté won zijn partij. Cor Leenheer en Joop de Vries verloren. De overige zeven partijen eindigden onbeslist. Alle uitslagen en de eindstand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.

16 – 02 – 2014

Ook in de slotronde van de Halve Finale van Nederland heeft Anton Kosior geen potten kunnen breken. Anton  deelde de punten met Peter van der Stap en eindigde in groep 3 met vijf punten op een gedeelde 7e plaats.  Anton van Berkel bleek in deze groep oppermachtig en plaatste zich zodoende voor de Finale van Nederland. De eindstand en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken.

De andere ZHZ deelnemer Wim Kalis remiseerde met Joost Hooijberg en eindigde met zes punten op plaats vijf in groep 1. Deze groep werd gewonnen door Ron Heusdens na een barrage met Mike Koopmanschap. Hein Meijer eindigde in groep 2 op een gedeelde eerste plaats met oud-Dordtenaar Frits Luteijn, maar omdat Meijer één plus remise meer had werd hij tot finalist uitgeroepen. In groep 4 werd Ben Provoost winnaar na een barrage met Jos Stokkel en ook in groep 5 moest een herkamp de beslissing brengen. In de derde beslissingspartij won Jan van Dijk van Wouter Sipma.

12 – 02 – 2014

Door een 5-3 overwinning tegen De Kroonschijf Molenaarsgraaf heeft het viertal van DC Dordrecht de halve finale bereikt van het ZHZ bekertoernooi. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior en Fred Roedolph. Randy Horne speelde remise en Joop Roedolph leed een nederlaag. In de halve finale zal DC Dordrecht op 24 februari thuis aantreden tegen Denk en Zet H.G. 1. De andere halve finale zal op 25 februari gaan tussen VGO en Denk en Zet H.G. 2.

11 – 02 – 2014

De broers Job en Pim Arts zijn op 10 februari allebei geslaagd voor het Springer zwart diploma met prima scores van 86 resp. 75%. Zij gaan nu verder met de opleiding voor de Hoogland wit en zwart diploma’s.

09 – 02 – 2014

In de tiende ronde van de nationale competitie liet DC Dordrecht in de eerste klasse C weer eens zijn ware gezicht zien en won met maar liefst 16-4 van Denk en Zet 2 uit Culemborg. Met nog één ronde te gaan staat het Dordtse tiental gelijk met PSV Dammen maar heeft wel een straatlengte aan bordpunten meer zodat in de slotronde een nipte overwinning op hekkensluiter EAD Asten volstaat voor de titel en de daar aan verbonden promotie naar de Hoofdklasse.

De eerste drie uur ging de strijd gelijk op, maar na overwinningen van Job Arts en Joop Roedolph was de wedstrijd min of meer beslist. Er volgden later nog overwinningen van Wim Verschoor, Nico Knoops, Randy Horne en Arie van de Weteringh. Ton van Bokhoven, Anton Kosior Pim Arts en Rob van Eijk kwamen allen tot remise. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

In de tweede klasse D won DC Dordrecht 2 met 14-6 van Den Haag 2 door overwinningen van Aart de Bruin, David Visser, Kees van Dijk, Nico Stuurstraat en Wout Kroonen. Alleen Hans Vleghert kreeg aan bord 1 een nul te verwerken. Alle uitslagen en de stand in deze klasse zijn te vinden door hier te klikken.

04 – 02 – 2014

In de hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ behaalde DC Dordrecht een ruime 11-5 overwinning op VGO en blijft daarmee koploper. Deze uitslag kwam tot stand door winstpartijen van Job Arts, Fred Roedolph en Arie van de Weteringh tegen resp. Cees de Vries, Joop Latooy en Rik Verboon. De overige 5 partijen eindigden in remise. Klik hier voor de stand en alle uitslagen.

02 – 02 – 2014

Na zes van de in totaal zeven ronden durende Halve Finales van Nederland is Anton Kosior uitgeschakeld voor een plaats in de Finale. Ook kan hij dit jaar geen Meesterpunten meer behalen want ook de derde plaats is onbereikbaar geworden.

Anton verloor van Anton van Berkel en Michiel Kloosterziel. Vooral in de laatste partij ging de strijd geheel gelijk op maar onder tijdsdruk greep hij zelfs in een drie om drie stand nog mis. Met vier punten staat Anton nu op een gedeelde laatste plaats. De stand en alle uitslagen zijn te zien door hier te klikken.