Nieuwspagina Januari 2013

 

 

29 – 01 – 2013

 

In de 6e ronde van de ZHZ competitie behaalde DC Dordrecht in de hoofdklasse een ruime 11-5 overwinning op Denk en ZDV. Deze kwam tot stand door winstpartijen van Job Arts, Randy Horne, Anton Kosior en Joop en Fred Roedolph. Pim Arts speelde aan bord 1 remise tegen Ruud Kloosterman. De partijen van Hans Vleghert en Chris Westerkamp gingen verloren. DC Dordrecht gaat samen met Denk & Zet H.G. aan de leiding met 10 punten. In de laatste ronde op 11 februari spelen beide teams in Dordrecht tegen elkaar en valt de beslissing wie er kampioen wordt. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

27 – 01 – 2013

 

Anton Kosior speelde in de 3e ronde van het NK kwalificatie toernooi een gelijkwaardige remise tegen internationaal grootmeester Ron Heusdens al stond Heusdens in het middenspel wel stukken beter. In de vierde ronde leek Anton niemand minder dan internationaal meester Anton van Berkel van het bord te zetten maar hij overzag een lichte combinatie die van Berkel schijf- en partijwinst opleverde. Anton staat nu met 4 punten uit 4 partijen op een gedeelde 12e plaats, 2 punten minder dan de koplopers Jochem Zweerink, Hein Meijer en Anton van Berkel. Na 8 ronden plaatsen de eerste 4 zich voor het NK.

Fred Roedolph won combinatief van Ali Fthalla maar werd vervolgens in de 4e ronde tegen Hein Meijer zelf het slachtoffer van een slagzet. Fred staat nu met 3 punten op een gedeelde 18e plaats. Op zaterdag 9 februari worden de 5e en 6e ronde in Schiedam afgewerkt. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 heeft vrijdagavond i.v.m. de op dat moment bekende weersverwachting voor zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Westlandse Damcombinatie afgezegd. Het is op dit moment nog niet bekend  wanneer deze wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden. 

22 – 01 – 2013

 

Na de eerste gezamenlijke bekerronde was het al zeker dat DC Dordrecht de halve finale van dit toernooi zou bereiken omdat beide viertallen in de 2e ronde tegen elkaar hadden geloot. Deze wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor het team DC Dordrecht 1 door overwinningen van Joop Roedolph tegen Joop de Vries en Anton Kosior tegen Ratan Ganeshie. De 3 punten van DC Dordrecht 2 werden behaald door de broers Arts. Job won van Fred Roedolph en Pim speelde remise tegen Randy Horne.  Alle uitslagen zijn te vinden door hier te klikken. In de halve finale heeft DC Dordrecht een thuiswedstrijd geloot tegen Denk & Zet H.G. 2. Deze zal op 4 februari worden gespeeld.

20 – 01 – 2013

 

Na de negende ronde lijkt voor DC Dordrecht het doek gevallen in de Hoofdklasse B van de nationale competitie. Alleen een klein wonder, twee overwinning op rij tegen GDC Gorinchem en Heijmans Excelsior , kan nog nacompetitie betekenen. DC Dordrecht verloor met 8-12 van VBI 2 uit Huissen. Bert Baars, Joop Roedolph en Hans Vleghert verloren hun partijen. Anton Kosior boekte een klokoverwinning en de  overige 6 partijen eindigden in remise. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

In de 2e klasse D was De Kroonschijf uit Molenaarsgraaf een maatje te groot voor DC Dordrecht 2 en won met 15-5. Aan Dordtse zijde won alleen David Visser en behaalden Simon Rompa, Kees Osté en Chris Westerkamp een remise.  Alle uitslagen en de stand in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

15 – 01 – 2013

 

In de 5e ronde van de ZHZ competitie behaalde DC Dordrecht in de hoofdklasse een teleurstellend 8-8 gelijkspel tegen het qua ratings veel zwakkere PV NS uit Rotterdam. Dit resultaat kwam tot stand door overwinningen van Bert Baars, die er in slaagde een verloren stand nog in een overwinning om te zetten, en Anton Kosior. Remises werden genoteerd voor Job Arts, Randy Horne, Joop Roedolph en Chris Westerkamp. De partijen van Fred Roedolph en Hans Vleghert gingen verloren.    

13 – 01 – 2013

 

Op 12 januari zijn de NK kwalificatie toernooien van start gegaan met onze clubgenoten Anton Kosior en Fred Roedolph onder de 28 deelnemers in groep West (Delft/Schiedam).

Na twee van de in totaal acht ronden voor een plaats in de Finale van Nederland staat Anton Kosior op een gedeelde tweede plaats met drie punten. Alleen Jochem Zweerink slaagde er in om afgelopen zaterdag beide partijen in winst om te zetten. In de eerste ronde zat Anton al dicht tegen de winst aan maar na een mindere zet wist Hans Tangelder simpel remise te forceren. In de tweede ronde kreeg Anton de winst wel rond tegen Ali Fthalla.

Fred Roedolph dacht in zijn partij tegen Jeroen Kos een combinatie uit te voeren, gaf twee schijven weg en kwam toen tot de ontdekking dat de combinatie niet op ging. In de tweede ronde remiseerde Fred met Ruph Bhawanibhiek.

Op 26 januari worden de derde en vierde ronde afgewerkt. Anton speelt dan met zwart tegen Ron Heusdens en Fred treft Ali Fthalla. Alle uitslagen en de stand zijn te vinden door hier te klikken. 

11 – 01 – 2013

 

De wedstrijd Westlandse Damcombinatie – DC Dordrecht 2 in de 2e klasse D zal op zaterdag 26 januari worden ingehaald. Deze wedstrijd moest op 5 januari worden afgelast omdat DC Dordrecht vanwege een ziektegolf slechts over 5 spelers kon beschikken.   

08 – 01 – 2013

 

In de 2e ronde van het ZHZ bekertoernooi zullen de viertallen van DC Dordrecht 1 en 2 op 21 januari tegen elkaar spelen. De loting vond plaats na afloop van de 1e gezamenlijke ronde die in Hoornaar werd gespeeld. Beide teams behaalden daarin een ruime overwinning. DC Dordrecht 1 versloeg De Kroonschijf Mgr 2 met maar liefst 8-0 en DC Dordrecht 2 was met 6-2 te sterk voor Denk en Zet H.G. 3. Alle uitslagen en het programma voor de 2e ronde zijn te vinden door hier te klikken.

De KNDB heeft de interim ratings per 1 januari 2013 gepubliceerd. De nieuwe ratings van onze clubgenoten zijn te vinden door hier te klikken. Snelste stijger met 58 punten is onze junior Pim Arts die nu een rating van 1181 heeft en daarmee op de 6e plaats staat in het clubklassement.   

06 – 01 – 2013

 

Het nieuwe jaar is voor DC Dordrecht dramatisch gestart. Het 1e team moest in de Hoofdklasse B met maar liefst vier invallers aantreden en ging strijdend met 12-8 ten onder tegen RDC Rijnsburg. De ploeg staat nu op het punt van degradatie. Het 2e team kon door de ziektegolf niet meer dan vijf man op de been brengen en moest de wedstrijd in de tweede klasse D tegen koploper Westlandse Damcombinatie afzeggen.

DC Dordrecht stond al na een half uur spelen achter doordat Fred Roedolph het slachtoffer werd van een verraderlijke damcombinatie. Ton van Bokhoven overzag een simpele remisewending en ook Kees van Dijk, David Visser en Simon Rompa moesten na dapper verzet capituleren. Nico Knoops en Job en Pim Arts boekten knappe overwinningen waardoor de spanning er in bleef zitten. Echter Wout Kroonen en Anton Kosior konden hun voordeel niet in winst omzetten en remiseerden, waardoor de 12-8 nederlaag een feit was. Alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken. 

01 – 01 – 2013

 

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en

gelukkig nieuwjaar.jpg