Zaterdag 10 November 2018

DORDRECHT –  In de vijfde ronde van de nationale damcompetitie behaalde De Kroonschijf DEZ zijn eerste wedstrijdpunt binnen en dat gebeurde in Rotterdam tegen het op papier sterkere Constant-Charlois. Topscorer van de eerste klasse B Wim Kalis, Teus Stam en Cor Westerveld kwamen allen tot winst. De drie nederlagen kwamen op naam van: Cees Kentie, Peter Hartog en Kees Brandwijk.

In de eerste klasse B is Damclub Dordrecht terug in de middenmoot na een 15-5 zege op Zaanstreek 2. Alleen teamleider Simon Rompa verloor zijn partij. Daar stonden winstpartijen tegenover van: Randy Horne, André Droog, Anton Kosior, Fred Roedolph, Wim Verschoor en Kees van Dijk.

In de eerste klasse C is Rivieren Dammers van de hatelijke nul af na een 10-10 gelijkspel in en tegen EAD Asten. Thijs Verboon, Theo de Swart en Theo Voorspuij brachten de volle winst binnen. Daar stonden nederlagen tegenover van Coen Westerveen, Mark Mandemaker en Bas Vink.

In de tweede klasse C won Alblasserdam met 13-7 van Scheveningen. De kroonschijf DEZ 2 klopte met 12-8 DOS Delft.

In de tweede klasse D verloor NDV Nieuwland met 7-13 van CEMA/De Vaste Zet 2.

*Simon Rompa
*Simon Rompa

DORDRECHT –  In de derde ronde van de nationale damcompetitie verloor De Kroonschijf DEZ met 12-8 in Zaandam van Damcombinatie Zaanstreek. Alleen Wim Kalis wist zijn partij in winst om te zetten. De drie verliespartijen kwamen op naam van: Kees Brandwijk, Arie van Genderen en Harm Jan van Rees.

In de eerste klasse B kreeg Damclub Dordrecht met 13-7 klop van Damlust Gouda 2. Alleen Wim Verschoor bracht de volle winst binnen. Daar stonden nederlagen tegen over van: Simon Rompa, Bert Baars, Fred Roedolph en Bas Piepers.

In 1-C verloor Rivieren Dammers in en van Nijmegen met maar liefst 14-6. Theo Voorspuij en Theo de Swart wonnen hun duels.

In de tweede klasse C bleef Alblasserdam op 10-10 steken tegen DOS Delft. De Kroonschijf DEZ 2 verloor met 9-11 van Den Haag Hofstaddammers.

In 2-D verloor NDV Nieuwland nipt met 9-11 van DIOS/Eureka 2.

Zaterdag 29 september 2018

DORDRECHT –  In de tweede ronde van de nationale damcompetitie herstelde Damclub Dordrecht zich in de eerste klasse B van de nederlaag in de openingsronde. Leids Damgenootschap werd met 12-8 verslagen in een waar foutenfestival. Uiteindelijk wonnen: André Droog, Ton van Bokhoven, Wim Verschoor, Nico Knoops en Kees van Dijk. De drie verliespartijen kwamen op naam van: Fred Roedolph, Anton Kosior en Randy Horne.

In de Hoofdklasse B verloor De Kroonschijf DEZ voor de tweede maal. RDC uit Rijnsburg was duidelijk een maatje te groot en won met 14-6. Alleen Wim Kalis wist zijn partij te winnen. Daar stonden nederlagen tegenover van: Peter Hartog, Arie van Genderen, Teus Stam, Ad en Peter de Hek.

In de eerste klasse C ging Rivieren Dammers met 8-12 onderuit. Theo Voorspuij, Theo de Swart en Henk de Jong wisten allen te winnen. Maar deze werden te niet gedaan door nullen van: Bas Vink, Ernst de Heer, Mark Mandemaker, Myrthe Kraaijeveld en Menno Eijkelenboom.

In de tweede klasse C verloor Alblasserdam in en van Den Haag met 12-8. Ruben Groenendijk en Dylan Jongeneel brachten tweetjes binnen.

In dezelfde klasse verloor De Kroonschijf DEZ 2 van SNA 2 met 11-9. Arjan Mourits, Bert Terlouw en Wilco Stam zetten hun partijen in winst om.

In de tweede klasse D begon NDV Nieuwland uitstekend aan de competitie. Lent/VBI/Nijmegen Combinatie werd met 12-8 verslagen door overwinningen van: Albert van de Berg, Ralph de Jager en Harry Kramer.

DORDRECHT –  Anton Kosior heeft het damkampioenschap van Dordrecht gewonnen en prolongeerde zo zijn titel. Het betekende voor de recordhouder al weer zijn 18e stadstitel.

Het kampioenschap dat over 16 ronden ging werd zo wel in de Hoofdklasse, als in de eerste klasse pas in de allerlaatste ronde beslist. Kosior hield concurrent Wim Verschoor op remise.

In de eerste klasse won Simon Rompa van Kees van Dijk en neemt daarmee de titel over van Bert Baars.

 

Clubblad nummer 108 staat inmiddels online op deze site. Alleen leden kunnen inloggen op dit gedeelte van deze site.

17
17

Zaterdag 15 September 2018

DORDRECHT –  In de eerste ronde van de nationale damcompetitie kwamen de regioteams van Zuid-Holland-Zuid slecht uit de startblokken. In de hoofdklasse B verloor De Kroonschijf/Denk En Zet met 14-6 van 020. Alleen Wim Kalis wist zijn partij te winnen. Daar stonden nederlagen tegenover van: Kees Brandwijk, Peter Hartog ,  Harm Jan van Rees en Teus Stam.

In de eerste klasse B verloor Damclub Dordrecht in en van Haarlem met 12-8. Fred Roedolph en Anton Kosior wonnen hun partijen, maar verliespartijen van: Ton van Bokhoven, Randy Horne,  Nico Knoops en Simon Rompa deden de Dordtse formatie de das om.

In de eerste klasse C konden de Rivieren Dammers het in Gorinchem niet bolwerken tegen ADG Amersfoort. De gasten vertrokken met een 14-6 overwinningen door nederlagen van: Henk Houweling, Krijn van Herwaarden, Bas Vink en Coen Westerveen.

In de tweede klasse C won Alblasserdam de topper in Brandwijk tegen De Kroonschijf/Denk En Zet 2 met 12-8. Aan Alblasserdamse zijde wonnen de jeugdspelers: Remco Korteland, Yoshua van der Most en Thomas Mouthaan hun partijen. Jaap van der Dussen verloor zijn duel met Jeroen Schakel.

Zaterdag 29 september staat de tweede ronde op het programma, dan komt ook NDV uit Nieuwland in actie.

Zaterdag 8 September 2018

Jan van den Hooff Rapid Kampioen van Nederland Eerste Klasse

 

Ons lid(nog tot 31 december 2018) Jan van den Hooff werd op zaterdag 8 september  1e klasse  RAPID- kampioen van Nederland. Maar liefst zeven spelers eindigden op 8 punten, maar Jan had de hoogste tegenrating!

Zelf kon ik Jan een handje helpen door koploper Rinus Kromhout in de laatste ronde te verslaan en verder kwam geen enkele speler met 7 punten tot winst.

All-over RAPID-kampioen werd Matthias de Kruijff, die in de laatste ronde zelfs voldoende aan remise had.

Zelf kan ik dik tevreden zijn met de zesde plaats van Nederland. Hier volgen de standen en uitslagen.

 

Voor alle uitslagen en standen verwijzen wij naar Toernooibase klik op de link hieronder

 

Klassen: 
 Totaal 
 Hoofdklasse 
 1e klasse 
 2e klasse 
  Subklassementen:
  Vrouwen

Dinsdag 28-8-2018

Gisteren waren er maar vijf deelnemers aan de simultaan. Dat had als voordeel dat zij konden kiezen om 1 partij  met zwart te spelen, of 2 partijen(1x wit en 1x zwart).

 

Hier de uitslagen in volgorde van uitgang:

 

1

Anton

Kees van Dijk

=

2

0

2

Kees van Dijk

Anton

=

0

2

 

3

Bas Piepers

Anton

=

0

2

4

Anton

Bas Piepers

=

2

0

5

Anton

Bert Baars

=

2

0

6

Anton

Simon Rompa

=

1

1

7

Anton

Wim Verschoor

=

0

2

 

Totaal score dus  11-3 voor de simultaangever, m.a.w. een score van 79%!

Volgens mij waren de scores van de laatste twee simultaangevers(Job en Pim) beduidend lager.

Dinsdag 21-8-2018

De tweede ronde van het sneldamkampioenschap van Damclub Dordrecht is Anton Kosior gelijk geeindigd met Job Arts. Beide hadden slechts één verliespunt, dat was uiteraard tegen elkaar. Bert Baars, Simon Rompa en Nico Stuurstraat eindigde allen gelijk met 8 punten.

Alle uitslagen en tussenstanden zijn hier te zien.

8
8

Zaterdag 7-7-2018

DORDRECHT –  Het 16e  Open sneldamkampioenschap van Dordrecht is gewonnen door Internationaal GrootMeester Jean-Marc Ndjofang uit Kameroen, die 21 punten behaalde. Na twaalf ronden Zwitsers bleef hij de andere GMI Bassirou Ba uit Senegal één punt voor. Anton van Berkel uit Tilburg tikte als derde aan met 19 punten. De Dordtse topper Arie van de Weteringh kwam deze editie met 17 punten niet verder dan een zesde plaats en moest alleen het hoofd buigen voor beide GMI’s.

In de B-categorie eindigden Fons Huijbreghts uit Breda, Marcel van der Most uit Alblasserdam en Johan Top uit Ede allen op 14 punten. De weerstandspunten bezorgde Huijbreghts de titel.

In de C-categorie eindigden maar liefst zes deelnemers met 12 punten, waardoor ook hier de weerstandspunten de beslissing moest brengen. Kampioen werd Remco Korteland uit Alblasserdam die veruit de meeste WP bezat. Tweede werd Marlon Mangroe uit Rotterdam en Dordtenaar Bert Baars kreeg de derde prijs uitgereikt. Bram Cysouw uit Barneveld, Dordtenaar Lauw Dingemans en Nico Stuurstraat uit Strijen vielen net buiten het podium.

Bij de Pupillen ging de titel naar Casper Derks uit Dongen. De Dordtse Emilie Schop bleef haar plaats- en clubgenoot Kerim Sahin royaal voor en werd tweede.

Yuri Derks uit Dongen werd kampioen bij de Welpen met een fraaie score van 11 punten!

*Jean-Marc Ndjofang wint het 16e Open sneldamkampioenschap van Dordrecht

 

Klik hier om naar de damdag pagina te gaan

 

Klik op deze Link om het toernooi in turbodambase te bekijken

Zaterdag 7-7-2018

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat ons oud lid Jan van den Ouden afgelopen vrijdag op 69 jarige leeftijd is overleden. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit, maar overleed afgelopen vrijdag toch nog vrij onverwacht. Jan was in 2006 tot en met 2010 lid van onze vereniging, en speelde in die tijd in ons tweede team. Ook was hij bij de sneldamdagen vaak aanwezig. Wij wensen alle familie en nabestaande sterkte met dit verlies.

Salou –  Het grootste open damtoernooi ter wereld Salou Open werd dit jaar gewonnen door de oud-wereldkampioen Alexander Georgiev uit Rusland met 14 punten uit 9 partijen. Oud-Wereldkampioen Anatoli Gantwarg uit Wit-Rusland werd tweede en regerend wereldkampioen Alexander Schwartzman(Rusland) tikte als derde aan. De eindstand werd beslist door de “tegenratings” want alle drie de spelers eindigden op een plus vijf score.

Beste regiospeler was Rik Verboon uit Noordeloos die drie partijen won en ongeslagen bleef. Hij eindigde verrassend op een negende plaats met 12 punten.

Anton Kosior uit Papendrecht werd dertigste met 11 punten. Dordtenaar Joop Roedolph eindigde met 10 punten op plaats zesenveertig.

 

Klik op deze Link  om alle uitslagen en standen te zien op toernooibase

 

Overige regiospelers:

  68. Martin Nederlof (Sliedrecht) 9

  70. Aat verhaar (Ablasserdam) 9

  92. Jan van Oosterhout (Damclub Dordrecht) 8

100. Nico Stuurstraat (Strijen ) 7

109. Simon Rompa (Damclub Dordrecht) 6

115. Kees Osté (Klaaswaal) 5.

In Memoriam Cor Leenheer

 

In de nacht van 13 maart 2018 is onze penningmeester Cor leenheer na een lang ziekbed overleden in de leeftijd van 71 jaar.

 

Hij was jarenlang lid van ex EDDV. Van deze Dubbeldamse damvereniging is hij ook vele jaren penningmeester geweest en lid van de damdagcommissie.

 

Na de fusie met ex DDV op 1 juli 2002 waaruit DC Dordrecht is ontstaan werd hij benoemd tot erelid van onze nieuwe club. Cor was vanaf 15 maart 2004 penningmeester. Was jeugdcoördinator van 1 januari 2006 t/m 7 oktober 2015. Ontwerper en webmaster tot en met 2017 van onze website. Vele jaren ook de drijvende kracht achter de damdag. Hij was zeer kundig, gedreven en punctueel in alle functies die hij binnen onze verenging bekleedde.

Hij werd in 2008 Clubkampioen van Damclub Dordrecht en sneldamkampioen van Damclub Dordrecht in de D categorie in 2013 en 2014.

Wij verliezen als club met het overlijden van Cor niet alleen een zeer bekwaam bestuurslid, maar ook een prettig en zeer sympathiek mens.        

Wij wensen Lenie, Richard en verdere familie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit grote verlies. Dat Cor moge rusten in vrede.

 

Namens het bestuur en leden van DC Dordrecht,

Anton Kosior

Zaterdag 24-02-2018

UTRECHT – Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam heeft zich geplaatst voor het NK Dammen door in de laatste ronde remise te spelen met medekoploper Bas Messemaker. Doordat beiden aan 1 punt voldoende hadden werden er geen onnodige risico’s genomen.

De finale wordt dit jaar van 4 tot en met 14 april gehouden.

DCD-er Nico Knoops, vorig jaar nog finalist, verloor voor de derde keer op rij en eindigde in Groep C op de zevende plaats met 5 punten.

 

Klik hieronder voor alle eindstanden, partijen etc.

 Klassen: 
 Groep A 
 Groep B 
 Groep C 
 Groep D 

Zaterdag 17-02-2018

DORDRECHT – Na de slotronde in de nationale damcompetitie is voor Rivieren Dammers het doek gevallen in de eerste klasse C. Alleen Thijs Verboon kwam tegen Denk en Zet Culemborg 2 tot winst. Daar stonden nederlagen tegenover van Ernst de Heer en Myrthe Kraaijeveld, waardoor de gasten met een 11-9 overwinning vertrokken. Rivieren Dammers, die dit jaar slechts 3 punten wisten te scoren degraderen hierdoor naar de tweede klasse.

In de eerste klasse B verloor De Kroonschijf/Denk en Zet verrassend met maar liefst 7-13 van de Haarlemse Damclub. Arie van Genderen en Piet Trapman sr. kwamen tot winst. Daar stonden nederlagen tegenover van: Peter Hartog, Peter de Hek, Cor Westerveld, Wim Kalis en Dirk van Genderen. De Kroonschijf/DEZ wacht nu een promotieduel met ADG uit Amersfoort.

In dezelfde klasse won Damclub Dordrecht in Heerhugowaard met 12-8 van SNA 2. Anton Kosior, Jan van den Hooff en Fred Roedolph kwamen tot winst. Het Dordtse tiental eindigde hiermee op een gedeelde derde plaats met VAD. Maar omdat de Amsterdammers drie bordpunten meer behaalden mogen ook zij een promotiewedstrijd spelen.

In de tweede klasse D klom Alblasserdam middels een 13-7 zege op DIOS/Eureka 2 naar de vierde plaats in de eindrangschikking. NDV Nieuwland speelde 10-10 tegen Limburg CT en de Kroonschijf/DEZ 2 won met 11-9 van het Limburgse CEMA/De Vaste Zet 2 en eindigde op de derde plaats in deze klasse.

Zaterdag 03-02-2018

DORDRECHT – In de tiende ronde van de nationale damcompetitie verloor De Kroonschijf/DEZ in Amsterdam met 11-9 van 020 2. Alleen Arie van Genderen  wist zijn partijen te winnen, maar deze werd te niet gedaan door nederlagen van Ad de Hek en Teus Stam . Met nog een ronde te gaan staat De Kroonschijf/DEZ nu op een tweede plaats. Een plaats die recht geeft op een promotieduel.

In dezelfde klasse eerste klasse B won Damclub Dordrecht met maar liefst 15-5 van Leids Damgenootschap. Arie van de Weteringh  , Nico Knoops, Jan van den Hooff, Ton van Bokhoven en Anton Kosior  zorgden voor de “tweetjes” . Geen enkele Dordtenaar verloor zijn partij! Damclub Dordrecht staat op een gedeelde derde plaats met VAD. Ook de nummer drie speelt een promotiewedstrijd.

In de eerste klasse C bereikte Rivieren Dammers een keurig 10-10 gelijkspel tegen het Utrechtse Ons Genoegen, maar degradatie lijkt mede gezien het aantal bordpunten onafwendbaar.

In de tweede klasse D verloor Alblasserdam in Oudenbosch met 11-9 van koploper De Variant. NDV/Nieuwland ging met 13-7 onderuit in Eindhoven tegen Brainsport Eindhoven en De Kroonschijf/DEZ 2 won met 12-8 van Dammend Tilburg 3.

Zaterdag 27-01-2018

CULEMBORG – Na vier van de in totaal zeven rondes in de halve finale van Nederland staat Wim Kalis al met één been in de finale. In de derde ronde won Kalis van Waldo Aliar en in de vierde ronde leed hij zijn eerste puntverlies door remise te spelen tegen Anton van Berkel.

Kalis gaat met 7 punten aan de leiding in groep D. Alleen Bas Messemaker blijft in zijn spoor met 6 punten. De nummers drie staan al drie punten achter op Kalis.

Ook Nico Knoops deed prima zaken. Hij won in de derde ronde van Andrew Tjon A Ong en remiseerde vervolgens met Jitse Slump. Knoops staat nu met 5 punten op een gedeelde tweede plaats met Jitse Slump en Ben Provoost. Koploper in deze groep C is Bhiem Ramdien met 6 punten.

Zaterdag 20-01-2018

DORDRECHT –  Na negen van de in totaal elf ronden in de Nationale damcompetitie heeft De Kroonschijf /Denk En Zet  in de eerste klasse B nog altijd een 100% score. Na de 15-5 overwinning op het Rotterdamse Constant-Charlois 2 werd in Bleskensgraaf De Hofstad Dammers met 12-8 verslagen. De goed in vorm zijn de Wim Kalis opende de score met een winstpartij. Later wonnen ook Ad de Hek en  Dirk van Genderen. Piet Trapman sr. liep tegen een nederlaag op. In de tiende ronde kan De Kroonschijf/DEZ al kampioen worden, maar dan dient er in Amsterdam wel van 020 2 gewonnen te worden. De Amsterdammers zijn nog de enige concurrent, maar staan wel op één punt achterstand.

In de zelfde klasse is Damclub Dordrecht opgerukt naar een gedeelde derde plaats. Na de 14-6 overwinning op Van Stigt Thans 3, werd nu VAD in Amsterdam verslagen met 12-8. De winstpartijen kwamen op naam van: André Droog , Joop Roedolph ,Nico Knoops en Jan van den Hooff . Jan van Oosterhout en Kees van Dijk verloren hun duels.

Na elf ronden promoveert de kampioen naar de hoofdklasse en spelen de nummers twee en drie een promotiewedstrijd.

In de eerste klasse C lijkt Rivieren Dammers degradatie niet meer te kunnen ontlopen. De ploeg staat met twee punten op de laatste plaats. In Nieuwland won WSDV 2 uit Wageningen met 13-7. Theo Voorspuij en Henk Houweling wonnen hun partijen. Daar stonden verliespartijen tegenover van:  Krijn van Herwaarden , Coen Westerveen, Gozé van Pelt, Menno Eijkelenboom en Myrthe Kraaijeveld .

In de tweede klasse D won Alblasserdam met 11-9 van Limburg. NDV Nieuwland klopte met 12-8 Lent/VBI/Nijmegen combinatie en verloor De Kroonschijf /DEZ 2 met maar liefst 4-16 van De Variant.

Zaterdag 13-1-2018

CULEMBORG –  Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam is tijdens de eerste en tweede ronde in de Halve Finale van Nederland uitstekend uit de startblokken gekomen middels overwinningen op Harry de Waard en  Frank Teer  . Kalis is daarmee de enige deelnemer met een 100% score en gaat in groep D aan de leiding met één punt voorsprong op Bas Messemaker. Na zeven rondes plaatsen de nummers 1 en 2 van alle vierde groepen zich voor de Finale van Nederland.

Ook Nico Knoops, spelend voor Damclub Dordrecht en vorig jaar finalist van Nederland begon in groep C goed met remises tegen Bhiem Ramdien en favoriet Ben Provoost . In deze groep gaan Jiste Slump en Bhiem Ramdien aan kop met drie punten.

Als je op de donker gedrukte en onderstreepte namen klikt wordt je doorgelinkt naar desbetreffende partij in toernooibase

Zaterdag 6-1-2018

DORDRECHT –  In de achtste ronde van de nationale damcompetitie won in de eerste klasse B koploper De Kroonschijf/DEZ soepel met 15-5 in Rotterdam van Constant-Charlois 2.

Kees Brandwijk verloor zijn partij, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door overwinningen van: Eef Stam, Arie van Genderen, Cor Westerveld , Peter de Hek, Peter Hartog en Wim Kalis.

In dezelfde klasse won Damclub Dordrecht in “De Prinsemarij” met maar liefst 14-6 van Van Stigt Thans 3 uit Schiedam. De vier winstpartijen kwamen op naam van: Fred Roedolph , Simon Rompa , Nico Knoops en Anton Kosior .

Met nog drie competitieronden voor de boeg staat Damclub Dordrecht met 10 punten stevig in de middenmoot.

 

Op de foto rechts Simon Rompa die verrassend van Jelle Groeneveld wist te winnen, hetzij op de klok maar het leverde hem toch een blauwe naam op in toernooibase.

Klik hier voor alle uitslagen en standen

1
1

Maandag 01-01-2018

Het bestuur van DC Dordrecht wenst alle leden, begunstigers en overige damvrienden een gezond en Gelukkig 2018 toe !!!