Nieuwspagina September 2014

 

28 – 09 – 2014

Na zes van de in totaal zeven ronden in de strijd om de provinciale damtitel Zuid-Holland Zuid zijn Wim Kalis en Theo Voorspuij nog in de race voor de titel in de Hoofdklasse en de daaraan verbonden plaats in de halve finale van Nederland. Kalis klopte Arthur de Swart en Anton Kosior en gaat aan de leiding met 10 punten. De totaal uit vorm zijnde titelverdediger Anton Kosior maakte tegen Kalis een positionele blunder en kreeg geen enkele kans meer op herstel. Theo Voorspuij klopte Nico Knoops en staat op 8 punten, maar heeft nog een inhaalduel staan tegen hekkensluiter Ratan Ganeshie. Theoretisch kan ook Nico Knoops met 8 punten nog op een gedeelde eerste plaats eindigen, hij dient dan wel in de slotronde op 11 oktober koploper Wim Kalis te verslaan en Theo Voorspuij moet dan wel een flinke misstap maken.

In de 1e Klasse is Radjan Gobardhan uit Rotterdam kampioen geworden met 9 punten. Lauw Dingemans werd tweede met 7 punten. Titelverdediger Soegriem Boedhram tikte als derde aan met 5 punten.

Klik hier voor alle uitslagen en de standen.

21 – 09 – 2014

In de 1e ronde van de nationale competitie ging het gepromoveerde DC Dordrecht in en tegen Lent hard onderuit met 13-7. Lent, de ploeg met de laagste gemiddelde rating in de Hoofdklasse B, speelde een prima wedstrijd en aan Dordtse zijde wist alleen Nico Knoops een overwinning te boeken. Shammie Kasnadi, weer terug op het oude nest, kreeg de winst net niet rond en moest in remise berusten. Later volgden er remises van Ton van Bokhoven, Wim Verschoor, en de broers Job en Pim Arts. Nederlagen werden genoteerd voor Anton Kosior, Peter Hartog, Randy Horne en Gerrit Ritmeester.

De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

 

In de 2e klasse D won DC Dordrecht 2 met 11-9 de uitwedstrijd tegen Scheveningen. Kees van Dijk, Fred Roedolph, Wout Kroonen en Lauw Dingemans wonnen hun partij. Remises werden genoteerd voor Jan van Oosterhout, Joop Roedolph en David Visser. Nederlagen waren er voor Jan Baars, Kees Osté en Simon Rompa. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

16 – 09 – 2014

Het Kampioenschap van Dordrecht is zowel in de hoofdklasse als in de 1e klasse nog niet beslist. In de hoofdklasse zijn alle 14 ronden gespeeld maar er zijn nog maar liefst 11 inhaalpartijen te spelen. Kanshebbers op de titel zijn Anton Kosior met 18 punten uit 11 partijen, Job Arts met 17 uit 12 en Rob van Eijk met 14 uit 8. In de 1e klasse zijn nog 4 ronden en ook nog 7 inhaalpartijen te spelen. Hier gaat Wout Kroonen aan de leiding met 20 punten uit 14 partijen gevolgd door Chris Westerkamp met 19 uit 13 en Kees Osté met 18 uit 11. Alle uitslagen en de standen zijn te zien door hier te klikken.

07 – 09 – 2014

Na vier van de in totaal zeven rondes in de strijd om de Provinciale damtitel gaan Theo Voorspuij en Wim Kalis aan kop met zes punten. Nico Knoops kan ook nog op zes punten komen maar dan dient hij zijn achterstallige partij tegen Teus Stam wel in winst om te zetten. De kampioen van Zuid-Holland Zuid plaats zich voor de Halve Finale van Nederland die in januari 2015 van start gaat.

Nadat Voorspuij zijn inhaalpartij van Arthur de Swart in winst had omgezet kwam hij in de derde en vierde ronde tot degelijke remises met Wim Kalis en Anton Kosior. Kalis op zijn beurt kwam in de vierde ronde goed weg tegen Martin Nederlof. Immers op het moment dat Nederlof remise aanbood, hetgeen Kalis gretig accepteerde, stond hij potgewonnen. Arthur de Swart klom op naar de derde plaats met vijf punten middels twee fraaie overwinningen op Ratan Ganeshie en Martin Nederlof. Ook Anton Kosior staat op vijf punten na een remise met Teus Stam. Ratan Ganeshie is als enige nog puntloos, hij verloor kansloos van Nico Knoops.

In de eerste klasse heeft Radjan Gobardhan verrassend de leiding van Lauw Dingemans en titelverdediger Soegriem Boedhram overgenomen. In de derde ronde speelden Dingemans en Boedhram remise tegen elkaar, maar in de vierde ronde verloren zij beiden en staan nu op één punt achterstand.

Op 27 september worden de vijfde en zesde ronde afgewerkt. Klik hier voor alle uitslagen en de standen.