Nieuwspagina Februari 2015

22 – 02 – 2015

Het afgelopen seizoen 2014-2015 in de nationale competitie gaat de boeken in als het tot nu beste sinds de oprichting van onze club in 2002. Na het kampioenschap van de 1e klasse en de promotie vorig seizoen eindigde DC Dordrecht 1 dit seizoen met 14 punten uit 11 wedstrijden op de 4e plaats in de Hoofdklasse B, de hoogste klassering ooit. De laatste wedstrijd tegen RDC Rijnsburg werd overtuigend met 12-8 gewonnen. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Pim Arts, Ton van Bokhoven en Gerrit Ritmeester. 6 partijen eindigden in remise en alleen Randy Horne leed een nederlaag.  Topscorer van het team werd Nico Knoops met 14 punten.  De eindstand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

Ook DC Dordrecht 2 kan terugzien op een prima seizoen want het team eindigde met 10 punten uit 10 wedstrijden op de 7e plaats in de 2e klasse D. Niet eerder behaalde het team zoveel punten. De laatste wedstrijd werd nipt met 11-9 verloren van RDC Rijnsburg 2 dat hiermee het kampioenschap in deze afdeling behaalde. Ons team gaf meer dan voortreffelijk partij want lange tijd leek het erop dat RDC klop zou krijgen. Winstpartijen werden genoteerd voor Wout Kroonen en Joop Roedolph maar daar tegenover stonden nederlagen van Aart de Bruin, Kees Osté en Jan van Oosterhout. De overige 5 partijen eindigden in remise. Met 16 punten werd Joop Roedolph niet alleen topscorer van het team maar bovendien van deze klasse. Klik hier voor de eindstand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

19 – 02 – 2015

Het viertal van DC Dordrecht is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het ZHZ bekertoernooi . In de halve finale werd met 5-3 verloren van het jeugdige VGO uit Hoornaar. Rob van Eijk verloor van Martijn de Leeuw en de partijen van Job Arts, Randy Horne en Anton Kosior tegen resp. Rik Verboon, Thijs Verboon en Marienes van Genderen eindigden in remise. VGO zal in de finale aantreden tegen Denk en Zet H.G.

08 – 02 – 2015

In de tiende ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht 1 in de Hoofdklasse B met 11-9 in Huissen van VBI 2. Topscorer van het team Nico Knoops en Anton Kosior kwamen tot winst. Wim Verschoor gaf een vaste remise uit handen en verloor. De overige 7 partijen eindigden in remise. Het team klom hierdoor met 12 punten naar de vierde plaats in deze afdeling, zijnde de hoogste klassering sinds de oprichting van onze club in 2002. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2e klasse D won DC Dordrecht 2 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Den Haag 2 met maar liefst 15-5. Deze overwinning kwam tot stand door overwinningen van Lauw Dingemans, Wout Kroonen, Kees Osté, Fred Roedolph, Nico Stuurstraat en David Visser. Remise speelden Kees van Dijk en Joop Roedolph en alleen Jan van Oosterhout verloor zijn partij. Door deze overwinning heeft het team nu 10 punten en staat daarmee op de 7e plaats, eveneens de hoogste klassering ooit. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

04 – 02 – 2015

Het viertal van DC Dordrecht bestaande uit Job Arts, Rob van Eijk, Randy Horne en Anton Kosior heeft door een 8-0 overwinning tegen Denk en ZDV de halve finale bereikt van het ZHZ bekertoernooi. Deze zal worden gespeeld in de week van 16 februari en daarin is VGO Hoornaar de tegenstander.