Nieuwspagina Juni 2012

17 – 06 – 2012

In het Gelderse Laren streden op 16 juni 186 deelnemers om de acht verschillende Nationale Sneldamtitels van Nederland. Ook Zuid-Holland-Zuid wist daarbij één titel in de wacht te slepen en wel bij de pupillen. Daar werd Thijs Verboon uit Noordeloos kampioen door in de finale maar liefst 11 punten uit zeven partijen te scoren.

In A-categorie wisten Wim Kalis en onze clubgenoot Anton Kosior niet tot de finale door te dringen. Kalis scoorde in de halve finale vijf uit vijf en kwam net één punt te kort. Kosior kwam in de halve finales niet verder dan drie remises. Kampioen van Nederland werd Roel Boomstra, het supertalent van Nederland, die onlangs ook al Nederlands kampioen dammen werd en Salou Open op zijn naam schreef. Hij eindigde in de finale gelijk met Ben Provoost op 10 punten waardoor een barrage de beslissing moest brengen.

In de B-categorie kwam Ger Verhoeven uit Gorinchem wel in de finale en werd daarin vierde met 7 punten. In de C-categorie slaagde onze clubgenoot Kees Osté er in om na een barrage de finale te halen. Hij eindigde daar met 5 punten op de zevende plaats.

Bij de vrouwen bereikte Karlijn Overes wel de finale maar werd daarin laatste met slechts 2 punten. Bij de junioren kwam Martijn de Leeuw in de finale tot plaats drie met 9 punten. Welp Thomas Mouthaan wist tot de finale door te dringen en werd vierde met 7 punten.

13 – 06 – 2012

De voorronde van het Kampioenschap van Dordrecht 2012 is inmiddels gevorderd tot de 10e ronde. Koploper is Anton Kosior die met 16 punten uit 8 partijen nog steeds zonder puntenverlies is. Hij wordt gevolgd door Joop Roedolph met 14 punten en Pim Arts met 13 punten. Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het rooster.