Nieuwspagina Oktober 2014

 

28 – 10 – 2014

Het achttal van DC Dordrecht heeft ook in de tweede wedstrijd van de provinciale competitie van ZHZ tegen Amicitia in Herwijnen een ruime 12-4 overwinning behaald. Winstpartijen werden genoteerd op de eerste vijf borden voor Job Arts, Rob van Eijk, Randy Horne, Anton Kosior en Joop Roedolph. Aart de Bruin en Hans Vleghert speelden remise en alleen Lauw Dingemans leed een nederlaag.

24 – 10 – 2014

Bij het Plusminus 55 toernooi in Lent hebben de Dordtse dammers prima prestaties geleverd. In groep A  met 30 deelnemers eindigde Anton Kosior met 10 punten uit 7 partijen op de 2e plaats met slechts 1 weerstandspunt minder dan winnaar Arie Janssen van Doorn. Met 8 punten eindigden Randy Horne en Joop Roedolph op de 7e resp. 8e plaats. Groep B met 24 deelnemers werd gewonnen door Kees Malipaard met 13 punten uit 7 partijen en hier eindigde Lauw Dingemans met 9 punten op de 3e plaats. Kees Osté werd in deze groep 23e met 5 punten.

19 – 10 – 2014

In de 3e ronde van de nationale competitie ging DC Dordrecht in de Hoofdklasse B tegen TDV in Tilburg met maar liefst 16-4 hard onderuit. Alleen Shammie Kasnadi had met twee schijven voorsprong winstkansen maar hij moest uiteindelijk in remise berusten. Ook Nico Knoops, Pim Arts en Randy Horne behaalden een punt. Op de overige zes borden leken de standen allemaal redelijk in evenwicht maar ging er aan Dordtse zijde overal wel wat mis en verloren Ton van Bokhoven Job Arts, Wim Verschoor, Anton Kosior, Fred Roedolph en Gerrit Ritmeester allen hun partijen. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2 klasse D boekte DC Dordrecht 2 dat met 3 invallers moest aantreden in Hazerswoude een fraai 10-10 gelijkspel tegen Samen Sterk 2. Kees van Dijk (tegenstander niet opgekomen) en Joop Roedolph kwamen tot winst, daar tegenover stonden nederlagen  van invallers Cor Leenheer en Jan Baars. Een overwinning was zelfs nog mogelijk geweest omdat zowel teamleider Simon Rompa als invaller Jaap van der Linden een gewonnen stand nog remise lieten lopen. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

08 – 10 – 2014

DC Dordrecht is de provinciale competitie van ZHZ goed begonnen met een ruime 12-4 overwinning in de uitwedstrijd tegen NDV Nieuwland. Overwinningen werden genoteerd voor Rob van Eijk, Job Arts, Randy Horne, Anton Kosior en Joop Roedolph. Kees van Dijk en Lauw Dingemans behaalden remise en alleen Hans Vleghert moest een nederlaag incasseren.

05 – 10 – 2014

In de tweede ronde van de nationale boekte DC Dordrecht in de Hoofdklasse B een zwaar bevochten 11-9 zege op Van Stigt Thans 2 uit Schiedam. Na negen remises van Wim Verschoor, Anton Kosior, Ton van Bokhoven, Peter Hartog, Shammie Kasnadi, Nico Knoops, Rob van Eijk, Arie van de Weteringh en Pim Arts was alleen Randy Horne nog aan het spelen tegen Ton Burgerhout. Randy had een schijf moeten offeren maar beschikte over ruim voldoende compensatie voor remise. Toen de Schiedamse topper de schijf niet terug gaf en vervolgens te snel dam haalde besliste Randy met een fraaie finesse de partij in zijn voordeel en waren de eerste wedstrijdpunten van dit seizoen binnen voor het Dordtse tiental. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2e klasse D eindigde de topper tussen DC Dordrecht 2 en Van Stigt Thans 3 in een 9-11 nederlaag terwijl de Dordtse formatie juist op een 11-9 zege leek af te stevenen. Kees Osté verloor al snel zijn partij maar Joop Roedolph bracht de partijen weer op gelijke hoogte. Onnodige nederlagen van David Visser en Fred Roedolph beslisten uiteindelijk de strijd al wist teamcaptain Simon Rompa met zijn overwinning de schade te beperken. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.