Nieuwspagina Oktober 2016

30 – 10 – 2016

Na de vierde ronde in de nationale competitie staat DC Dordrecht in de Hoofdklasse B onder de rode streep. Het nog puntloze Gooi & Eemland wist de cruciale wedstrijd met 13-7 in Dordrecht te winnen. David Visser en Simon Rompa konden het niet bolwerken. Ook de goed in vorm zijnde Randy Horne, afgelopen week nog tweede in het Plusminus 55 toernooi te Lent, greep mis en verloor zijn duel. De partijen van Arie van de Weteringh, André Droog, Anton Kosior, Nico Knoops, Rob van Eijk, Fred Roedolph en Jan van den Hooff eindigden allen in remise.

29 – 10 – 2016

Onze clubgenoot Randy Horne speelde een heel sterk toernooi in Lent. Hij behaalde met 10 punten uit 7 partijen en zonder een nederlaag de 2e prijs in de A categorie van het Plusminus 55 toernooi dat 24 deelnemers kende. Winnaar werd Andrew Tjon A Ong met 11 punten. Ook Fred Roedolph (5e met 9 punten) en Wim Verschoor (8e met 8 punten) speelden een goed toernooi.

18 – 10 – 2016

DC Dordrecht heeft in de teamwedstrijden van het nieuwe seizoen nog steeds geen overwinning kunnen behalen. Na een gelijkspel en twee nederlagen in de nationale competitie ging ook de eerste wedstrijd in de provinciale competitie verloren. Er werd met 10-6 verloren van VGO uit Hoornaar. Tegenover een winstpartij van Fred Roedolph stonden 3 nederlagen van resp. Randy Horne, Nico Knoops en Wim Verschoor. De overige 4 partijen eindigden in remise.

16 – 10 – 2016

In de derde ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht met 11-9 in en van Den Haag. Nico Stuurstraat en Jan van Oosterhout gaven in het late middenspel de remise uit handen en ook Rob van Eijk en de kersverse kampioen van Zuid-Holland Zuid Nico Knoops leden een nederlaag.

Anton Kosior, André Droog en teamleider Simon Rompa wonnen hun duels. David Visser maakte een uitstekend hoofdklasse debuut door Gerard de Groot de sterkste speler van Den Haag op remise te houden. Fred Roedolph en Jan van den Hooff moesten met remises genoegen nemen.

10 – 10 – 2016

Onze clubgenoot Nico Knoops is de nieuwe kampioen van Zuid-Holland Zuid geworden en plaatste zich namens dambond ZHZ voor de Halve Finale van het NK 2017. Nico won in de slotronde van Martin Nederlof terwijl concurrent Radjinder Jharap verrassend verloor van Cor Westerveld. Hij eindigde op zes punten, één punt meer dan titelverdediger Wim Kalis die als tweede aantikte. Jharap viel terug naar plaats drie.

01 – 10 – 2016

In de tweede ronde van de nationale competitie leed DC Dordrecht in de Hoofdklasse B een 7-13 nederlaag tegen titelkandidaat Dammend Tilburg. Binnen twee uur spelen stond er al 0-4 op het scorebord door nederlagen van Kees van Dijk en Lauw Dingemans. Maar de strijd was nog niet gestreden want Randy Horne en Jan van Oosterhout kregen een gewonnen stelling op het bord. Bert Baars greep mis en verloor. Toen Horne en Van Oosterhout de winst misten en ook Anton Kosior en Arie van de Weteringh de winst niet rond kregen werd de eindstand op 7-13 bepaald, want ook Aart de Bruin, Nico Knoops en Nico Stuurstraat kwamen tot remises.