Het “Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2023” is wederom gewonnen door Leopold Sekongo uit Roosendaal. Hij prolongeerde hiermee zijn titel van vorig jaar, ondanks de hevige concurrentie van de regionale toppers uit onze damprovincie Zuid-Holland-Zuid.

Na negen van de in totaal twaalf ronden “Zwitsers” bezat Sekongo nog een 100% score, maar tegen de regerend wereldkampioen 60+, Anton Kosior kwam hij totaal verloren te staan. Toch wist hij met remise te ontsnappen toen Kosior een simpele winst miste. Hierna nam Sekongo geen risico meer en schoof de laatste twee partijen remise.

Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam tikte als tweede aan met 18 punten en Dordtenaar Arie van de Weteringh pakte de derde prijs met 16 punten. Evenveel als Talha Majeed uit Den Haag. Zelfs de weerstandspunten waren gelijk, maar Van de Weteringh had één SB-punt meer!

De B-categorie werd gewonnen door David Riupassa uit Eindhoven met 14 punten. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Hans van Woerkom uit Berkel en Rodenrijs en Dordtenaar Omar Romano, beiden met 13 punten. Van Woerkom had vijf WP-punten meer en pakte zodoende de tweede prijs in deze categorie.

Dylan Jongeneel uit Alblasserdam won de C-categorie met 13 punten. Dordtenaar Bert Baars en Simon Rompa uit Dongen scoorden 12 punten, maar Baars kreeg de tweede prijs omdat hij een hoge weerstand had.