Nieuwspagina November 2014

 

30 – 11 – 2014

In de zesde ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 8-12 van Heijmans Excelsior uit Rosmalen. Een tactische opstelling zorgde voor een spannende wedstrijd waarbij het Dordtse tiental op voorsprong kwam door een zege van Rob van Eijk. Een streep door de rekening was de nederlaag van Nico Knoops. Na remises van Wim Verschoor, Fred Roedolph en Job Arts verloor Gerrit Ritmeester aan bord 1. Anton Kosior zorgde met zijn overwinning dat de tussenstand 7-7 werd. Onze junior Pim Arts zorgde voor een sensatie door internationaal grootmeester en wereldtopper Macodou N’Diaye (rating 1498) op remise te houden. Ton van Bokhoven en Randy Horne konden het niet bolwerken en verloren beiden. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2 klasse D verloor DC Dordrecht 2 met 7-13 van DEZ Reeuwijk/Zegveld. Harry van Hofwegen en Joop Roedolph kwamen aan Dordtse kant tot winst. Remises werden genoteerd voor good-old Aart de Bruin, Kees van Dijk en David Visser.  Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

22 – 11 – 2014

Onze clubgenoot Fred Roedolph is de verrassende nieuwe rapid kampioen van ZHZ geworden. Sinds 2008 organiseert de Provinciale Dambond het Rapid kampioenschap waarbij het speeltempo 20 minuten + 5 seconden per speler per zet is. Na zeven ronden Zwitsers eindigde Fred op 12 punten en verloor hij alleen van Theo Voorspuij. In de derde ronde versloeg hij titelverdediger Anton Kosior en in de zesde ronde Wim Kalis. Toch had Theo Voorspuij lange tijd de beste titelkansen. Na zijn overwinning op Fred in de vierde ronde greep hij in de vijfde ronde totaal mis en verloor toen van Wim Kalis. In de slotronde miste Voorspuij een simpele winst tegen Anton Kosior waardoor hij één punt achter Fred Roedolph op de tweede plaats eindigde. Wim Kalis en Anton Kosior werden derde en vierde met 10 punten.

21 – 11 – 2014

DC Dordrecht heeft ook de vierde (uit)wedstrijd in de Hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ gewonnen. De Kroonschijf Molenaarsgraaf werd met 9-7 verslagen. Deze overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Rob van Eijk en Anton Kosior. Daar tegenover stond een nederlaag van Lauw Dingemans. De overige 5 partijen eindigden in remise. Door deze overwinning blijft DC Dordrecht ongeslagen en zonder puntenverlies koploper. Er volgen nog twee thuiswedstrijden namelijk op 12 januari tegen Denk en ZDV en op 26 januari tegen VGO.  Klik hier voor de stand en de uitslagen in de hoofdklasse van ZHZ.

16 – 11 – 2014

In de 5e ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 12-8 van het Rotterdamse Constant-Charlois. Nico Knoops en Shammie Kasnadi zetten het Dordtse tiental op een 4-0 voorsprong maar de strijd was nog lang niet beslist. Immers Peter Hartog, Wim Verschoor, Randy Horne en Pim Arts verloren alle vier in het middenspel een schijf en alleen Peter Hartog wist uiteindelijk nog een remise uit het vuur te slepen. Ook Ton van Bokhoven kwam tot remise. In de tussentijd wonnen Rob van Eijk, Anton Kosior en teamleider Job Arts op fraaie wijze hun partijen. Door deze overwinning sluit DC Dordrecht weer aan in de middenmoot van deze klasse. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2e klasse D won DC Dordrecht 2 met 11-9 van Constant-Charlois 2. De Dordtse overwinningen kwamen op naam van Lauw Dingemans, Fred Roedolph en Kees Osté. Remises werden genoteerd voor Kees van Dijk, Joop Roedolph, Simon Rompa, Nico Stuurstraat en Cor Leenheer. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.

04 – 11 – 2014

In de 3e ronde van de provinciale competitie van ZHZ behaalde het achttal van DC Dordrecht opnieuw een grote overwinning. De thuiswedstrijd tegen KDV uit Krimpen a/d IJssel werd met maar liefst 15-1 gewonnen. Alleen Anton Kosior moest een remise toestaan en wel tegen David Visser die behalve van KDV ook lid is van onze vereniging. Klik hier voor de stand en de uitslagen in de hoofdklasse van ZHZ.

02 – 11 – 2014

In de 4e ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 6-14 van koploper WSDV uit Wageningen. Lange tijd ging de strijd gelijk op maar uiteindelijk leden Job Arts, Ton van Bokhoven, Randy Horne en Gerrit Ritmeester een nederlaag. De zes remises kwamen op naam van Pim Arts, Rob van Eijk, Peter Hartog, Shammie Kasnadi, Nico Knoops en Anton Kosior. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te zien door hier te klikken.

In de 2e klasse D verloor DC Dordrecht 2 met 9-11 van koploper Westlandse Damcombinatie. Joop Roedolph, Nico Stuurstraat en good-old Aart de Bruin kwamen tot winst en remises werden behaald door Harry van Hofwegen, Fred Roedolph en David Visser. Klik hier voor de stand en alle uitslagen in de 2e klasse D.