Nieuwspagina November 2016

27 – 11 – 2016

Na zes van de elf ronden met slechts 1 punt lijkt het doek al gevallen voor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B van de nationale competitie. In Rijnsburg was RDC veel te sterk en won met 16-4. Alleen Nico Knoops, Nico Stuurstraat, Fred Roedolph en Anton Kosior behaalden remises. De zes nederlagen kwamen op naam van Lauw Dingemans, Simon Rompa, Randy Horne, David Visser, Jan van den Hooff en Rob van Eijk.

22 – 11 – 2016

In de provinciale competitie van ZHZ behaalde DC Dordrecht een ruime 14-2 overwinning tegen GDC Gorinchem. Deze kwam tot stand door 6 overwinningen en 2 remises. Er werd geen enkele nederlaag geleden. Het team staat nu op de 3e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden.

20 – 11 – 2016

Het Rapid kampioenschap van ZHZ is gewonnen door Anton Kosior. Hij bleef in de Hoofdklasse titelverdediger Wim Kalis één punt voor en eindigde met acht uit tien als eerste. Rob van Eijk tikte met zes punten als derde aan. Hij had tegen de nummers 1 en 2 dik voordeel maar wist dit niet in winst om te zetten. In de eerste klasse ging de titel voor de derde keer op rij naar Marcel van der Most.

Remco Korteland behaalde bij de jeugd een 100% score en werd Aspiranten kampioen. Jochanan van den Ende won na een barrage met Gijs Mouthaan de titel bij de Pupillen.

13 – 11 – 2016

In de vijfde ronde in de nationale competitie verloor DC Dordrecht in een spannende wedstrijd in de Hoofdklasse B met 12-8 van Dammend Tilburg 2. Al na 2 1/2 uur spelen kwam het Dordtse tiental zelfs op voorsprong nadat Anton Kosior combinatief zijn partij won. Lang duurde de voorsprong echter niet want Jan van Oosterhout en Bert Baars gingen in de fout en verloren hun partij. Na remises van Jan van den Hooff, André Droog en Arie van de Weteringh bracht Nico Stuurstraat de partijen op gelijke hoogte met zijn overwinning. Echter in de laatste drie partijen zat het niet mee. Rob van Eijk, die door sterk spel één vol schijf was voorgekomen, kreeg de winst net niet rond en moest in remise berusten. Kees van Dijk overzag de remise en verloor zijn duel en ook teamcaptain Simon Rompa ging in de fout waarna tegenstandster Karlijn Overes de eindstand op 12-8 bepaalde.

11 – 11 – 2016

Na Nico Knoops in de hoofdklasse is ook onze clubgenoot Simon Rompa kampioen van Zuid-Holland Zuid geworden en wel in de 1e klasse. Hij behaalde de titel door in de uitgestelde partij Jimmy Boedhoe te verslaan en eindigde met 8 punten uit 5 partijen.

01 – 11 – 2016

Het achttal van DC Dordrecht behaalde in de ZHZ hoofdklasse een 11-5 overwinning tegen Amicitia. Deze kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior, Simon Rompa, Wim Verschoor en David Visser. Remise werd gespeeld door Bert Baars, Kees Osté en Fred Roedolph. Alleen Jan van den Hooff verloor zijn partij.