Nieuwspagina November 2015

29 – 11 – 2015

In de 5e ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 13-7 van IJmuiden. Radjes Balkaran, Wim Kalis, Pim Arts en invaller Simon Rompa (tegenstander niet opgekomen) brachten de tweetjes binnen. Alleen teamcaptain Ton van Bokhoven verloor zijn partij. Het team staat nu met 6 punten uit 5 wedstrijden op de 5e plaats.

In de 2e Klasse D won medekoploper DC Dordrecht 2 nipt met 11-9 van DEZ Reeuwijk/Zegveld CT. Randy Horne, Nico Knoops, Nico Stuurstraat en Wout Kroonen kwamen tot winst. Kees van Dijk, David Visser en Jan van Oosterhout verloren hun partij.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

25 – 11 – 2015

Het Clubkampioenschap Kloksimultaans is overtuigend gewonnen door Anton Kosior. Hij won al zijn partijen. Het toernooi met 8 deelnemers werd dit jaar voor de eerste keer gespeeld. De eindstand en alle uitslagen zijn te zien onder Interne Wedstrijden in het Hoofdmenu.

22 – 11 – 2015

Wim Kalis is de nieuwe Rapidkampioen van ZHZ geworden met 11 punten uit zeven partijen. Hij onttroonde daarmee Fred Roedolph die op 9 punten bleef steken en als 5e eindigde. In alle zes categorieën viel de beslissing pas in de slotronde. Zo leek in de A-categorie Anton Kosior de titel voor het oprapen te hebben. Na zes ronden had hij 10 punten, één meer dan de concurrentie, maar onder zware tijdsdruk greep hij mis en verloor van Kalis. Theo Voorspuij eindigde net als Kalis op 11 punten. De weerstandspunten brachten Kalis de titel. In de B-categorie werd Marcel van der Most uit Alblasserdam kampioen met 10 punten. Rotterdammer Jimmy Boedhoe won de C-categorie. Kampioenen bij de jeugd werden Dylan Jongeneel (Aspiranten), Luc de Kruijf (Pupillen) en Daniel den Hartog (Welpen).

De volledige eindstand is te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

Simon Rompa is kampioen van Brabant in de C-categorie geworden. Hij behaalde 9 punten uit 8 partijen evenveel als Arnold Beset van Heijmans Excelsior maar op basis van SB mocht Simon zich de kampioen noemen. 

17 – 11 – 2015

DC Dordrecht behaalde in de 4e ronde van de provinciale competitie opnieuw een 13-3 overwinning. Deze keer tegen De Kroonschijf Molenaarsgraaf. Het team gaat nu samen met Denk & Zet H.G. met 8 uit 4 aan de leiding in de Hoofdklasse. Overwinningen werden behaald door Rob van Eijk, Anton Kosior, Joop Roedolph, Harry van Hofwegen, Aart de Bruin en Kees Osté. Wout Kroonen speelde remise en alleen Randy Horne verloor zijn partij. 

De stand en uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

03 – 11 – 2015

DC Dordrecht behaalde ook in de 3e ronde van de provinciale competitie een ruime overwinning. Denk en ZDV werd in Zwijndrecht met maar liefst 13-3 verslagen. Winstpartijen werden genoteerd voor Job Arts, Randy Horne, Joop Roedolph, Anton Kosior, Wim Verschoor en Kees Osté. Fred Roedolph speelde remise. Alleen Hans Vleghert leed een nederlaag maar dat was wel tegen Ruud Kloosterman die voor Damlust in de nationale ereklasse speelt.

01 – 11 – 2015

In de 4e ronde van de nationale competitie leed DC Dordrecht een gevoelige 11-9 nederlaag in Geleen tegen CEMA/De Vaste Zet. Alleen Shammie Kasnadi wist zijn partij te winnen. Peter Hartog en Ton van Bokhoven liepen tegen een nul op. Rob van Eijk verknalde een gewonnen stelling en ook Wim Kalis en Job Arts lijken de winst gemist te hebben. Nico Knoops kon met een schijf meer net niet winnen.  DC Dordrecht staat nu met 4 uit 4 in de middenmoot van de Hoofdklasse B.

In de tweede klasse D kwam koploper DC Dordrecht 2 in Oudenbosch tegen de Variant niet verder dan een 10-10 gelijkspel. De goed in vorm zijnde Randy Horne en Kees Osté leden een nederlaag. Fred Roedolph en Kees van Dijk wonnen hun partij. DC Dordrecht 2 staat nu met 7 uit 4 samen met de Hofstad Dammers aan de leiding in deze afdeling.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.