Nieuwspagina Februari 2012

26 – 02 – 2012

 

In de slotronde van de nationale competitie klopte DC Dordrecht IJmuiden met 13-7. De spanning in deze wedstrijd was snel verdwenen want Joop Roedolph, André Droog, Anton Kosior en Nico Knoops wonnen redelijk snel hun partijen waardoor er een 8-0 tussenstand werd bereikt. Pim Arts liep als enige tegen een onnodige nederlaag aan omdat hij bij slagkeuze de verkeerde beslissing nam. Remises waren er van Jelle Groeneveld, Randy Horne, Rob van Eijk, Fred Roedolph en Ton van Bokhoven. Door deze overwinning eindigde DC Dordrecht op de negende plaats, een plaats die verplicht tot het spelen van een promotie/degradatie (thuis)wedstrijd op 10 maart tegen Damcombinatie Kennemerland, de nummer 3 van de 1e klasse B. De eindstand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken.

DC Dordrecht 2 verloor in De Lier met 13-7 van de Westlandse Dam Combinatie. Alleen teamcaptain Cor Leenheer kwam tot winst. Bert Baars, Chris Westerkamp, Hans Vleghert en Kees Osté verloren en de overige vijf partijen eindigden in remise. De eindstand en alle uitslagen in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

21 – 02 – 2012

 

Op zaterdag 12 mei organiseert DC Dordrecht het “Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2012” (voorheen het Sani-Dump Sneldamkampioenschap). Het concept en prijzengeld van dit toernooi blijven ongewijzigd t.o.v. voorgaande jaren. Alle informatie is te vinden door te klikken op damdag in het hoofdmenu van deze site.

19 – 02 – 2012

 

Middels een remise tegen Kees Thijssen in de zevende ronde van het NK kwalificatie toernooi in Amstelveen heeft Frits Luteijn zich geplaatst voor de finale van het NK 2012. Deze wordt van 4 tot en met 14 april in Heerhugowaard gespeeld. Sinds hij in Dordrecht woont plaatste Frits zich al drie maal voor het NK. Daarvoor was hij al twee maal eerder deelnemer aan dit prestigieuze toernooi. Echter als het komende NK begint zal hij Dordrecht verlaten hebben want eind deze maand zal zijn verhuizing naar Den Haag plaatsvinden. Ondanks een verliespartij in de slotronde tegen Jeroen van den Akker werd Frits toch groepswinnaar in Amstelveen met twaalf punten. Jeroen van den Akker, Kees Thijssen en Bennie Provoost eindigden allen op elf punten. Thijssen en Van den Akker plaatsten zich samen met Frits voor het NK. In dezelfde groep remiseerde Anton Kosior met Bhiem Ramdien en Martijn van IJzendoorn waardoor hij uitkwam op de elfde plaats met acht punten. Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in Amstelveen.

14 – 02 – 2012

 

Door een ruime 7-1 overwinning op Denk & Zet H.G. 3 heeft het viertal van DC Dordrecht de finale bereikt van het ZHZ bekertoernooi en is hiermee ook automatisch geplaatst voor deelname aan het KNDB bekertoernooi. De overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Frits Luteijn, Anton Kosior en Joop Roedolph op respectievelijk Joop Kwakernaak, Gerrit den Besten en Wim Buijk. De partij van Randy Horne tegen Ad de Hek eindigde in remise. De andere halve finale tussen Denk & Zet H.G. 2 en Denk en ZDV werd met 6-2 gewonnen door Denk & Zet H.G. 2. De finale zal op 19 maart in Hardinxveld-Giessendam worden gespeeld.

12 – 02 – 2012

 

In de Hoofdklasse B van de nationale competitie verloor DC Dordrecht 1 met 8-12 van Zaanstreek. Ton van Bokhoven en Arie van de Weteringh wonnen hun partijen maar daar stonden nederlagen tegenover van Randy Horne, Nico Knoops, Jelle Groeneveld en Fred Roedolph. Het Tilburgse TDV 2 kwam middels een 10-10 gelijkspel tegen IJmuiden op gelijke hoogte met DC Dordrecht en in de slotronde zal worden bepaald wie er samen met PWG ’s-Gravenpolder rechtstreeks degradeert naar de 1e klasse. DC Dordrecht reist dan naar IJmuiden en TDV 2 speelt een uitwedstrijd tegen RDC Rijnsburg. De stand en alle uitslagen in de Hoofdklasse B zijn te vinden door hier te klikken. Onze felicitaties gaan naar streekgenoot GDC Gorinchem dat kampioen van de 1e klasse B is geworden en zodoende promoveert  naar de Hoofdklasse.

In de 2e klasse D verloor DC Dordrecht 2 met 9-11 van De Kroonschijf uit Molenaarsgraaf. Lauw Dingemans, Kees van Dijk, Chris Westerkamp en Simon Rompa verloren respectievelijk van Martin Nederlof, Kees Brandwijk, Harm-Jan van Rees en Jeroen Schakel. Aan Dordtse zijde wonnen Bert Baars, David Visser en Kees Osté van Ton van Houwelingen, Bert Kooij en Wim Buijk. De stand en alle uitslagen in de 2e klasse D zijn te vinden door hier te klikken.

05 – 02 – 2012

 

Na zes van de in totaal acht ronden van het NK kwalificatie toernooi in Amstelveen is Frits Luteijn zo goed als zeker van een finaleplaats. Zowel in de vijfde als zesde ronde boekte hij een positionele overwinning op respectievelijk Ramon Sakidin en Jeroen Kos. Hierdoor heeft Frits nu een “Sijbrandsachtige” score van elf punten uit zes partijen. Drie concurrenten volgen op drie punten achterstand waaronder Kees Thijssen, zijn komende opponent in de zevende ronde. Anton Kosior herstelde zich prima en won van hekkensluiter Roep Bhawanibhiek en remiseerde met Willem Winter waardoor hij met zes uit zes in de middenmoot staat. Klik hier voor alle uitslagen en de stand.