Nieuwspagina Februari 2016

 

 

28 – 02 – 2016

In de slotronde van de nationale competitie won DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 12-8 van Van Stigt Thans 2. In Schiedam wonnen Radjes Balkaran, Job Arts en Wim Kalis. Kalis werd samen met Arjen de Mooij (RDC Rijnsburg) zelfs topscorer in deze klasse met 18 punten ! Arie van de Weteringh misrekende zich en nam een verkeerde damcombinatie die hem uiteindelijk een nederlaag opleverde. Doordat concurrent Heijmans Excelsior nipt met 11-9 van IJmuiden won liep ons team een promotiewedstrijd mis en eindigde het als derde met 16 punten. Maar toch: De beste prestatie sinds de oprichting van onze club. DES Lunteren, de club die wij als enige een nederlaag bezorgden, werd kampioen en promoveert rechtstreeks naar de Ereklasse.

In de 2e klasse D bood DC Dordrecht 2 het versterkte team van Van Stigt Thans 3 uitstekend partij maar verloor uiteindelijk met 12-8 waardoor zij kampioen werden en promoveren maar de 1e klasse. Nico Knoops en Wout Kroonen kwamen tot winst. De vier verliespartijen kwamen op naam van Kees Osté, Kees van Dijk, Jan van Oosterhout en Nico Stuurstraat. Door de nederlaag zakte het team naar de vierde plaats met 14 punten, maar evenals het 1e team was dit de beste prestatie sinds de oprichting.

De eindstanden en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

16 – 02 – 2016

Ondanks een 11-5 nederlaag tegen concurrent Denk en Zet H.G. is DC Dordrecht kampioen geworden in de hoofdklasse van de provinciale dambond ZHZ op basis van een beter bordsaldo. Dit is het 10e kampioenschap van ZHZ sinds de oprichting van onze club 14 jaar geleden en voor de 7e keer op rij.

De stand en uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

14 – 02 – 2016

In de 10e ronde van de nationale competitie won DC Dordrecht in de Hoofdklasse B met 13-7 van Lent. De winstpartijen kwamen op naam van Arie van de Weteringh, Anton Kosior, Nico Knoops en teamcaptain Ton van Bokhoven. Radjes Balkaran verloor zijn duel. Remises waren er van Rob van Eijk, Pim Arts, Wim Kalis, Wim Verschoor en Peter Hartog.

In de 2e klasse D is DC Dordrecht 2 na een 10-10 gelijkspel tegen Scheveningen uitgeschakeld voor de 2e plaats die recht geeft op een promotie wedstrijd. Alleen Kees van Dijk en Randy Horne kwamen tot winst. Simon Rompa en Jan van Oosterhout verzaakten de winst. Ook Fred Roedolph, Kees Osté, Wout Kroonen en Aart de Bruin speelden remise. Invallers Joop de Vries en Jaap van der Linden verloren hun duel.

In de laatste ronde op 27 februari spelen beide teams in Schiedam tegen Van Stigt Thans 2 en 3.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

10 – 02 – 2016

De twee 4-tallen van DC Dordrecht hebben zich allebei via 6-2 overwinningen tegen resp. Denk & Zet H.G. 2 en VGO 2 geplaatst voor de halve finale van het ZHZ bekertoernooi op 29 februari. Daarin zullen de 1e viertallen van deze twee clubs de tegenstanders zijn.

Alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

03 – 02 – 2016

DC Dordrecht behaalde in de 6e ronde van de provinciale competitie opnieuw een grote overwinning. Deze keer werd Amicitia uit Herwijnen met maar liefst 14-2 verslagen. Er werden 6 winstpartijen en 2 remises (Wout Kroonen en Kees Osté) genoteerd. Het team gaat nu met 12 punten, dus zonder puntenverlies, aan de leiding. Concurrent voor het kampioenschap, en tegenstander in de laatste ronde, Denk & Zet H.G. won met 12-4 van NDV Nieuwland en heeft 10 punten.  

De stand en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.