Nieuwspagina Oktober 2015

31 – 10 – 2015

Vier clubgenoten hebben meegespeeld bij het Plusminus 55 toernooi in Lent en hebben daar prima gepresteerd. In groep A met 28 deelnemers eindigde Randy Horne als 3e, Fred Roedolph als 4e en Joop Roedolph als 9e. Winnaar werd Fred Ivens. In groep B met 29 deelnemers werd Kees Osté 10e. Winnaar in deze groep werd Leo Steijntjes.  

25 – 10 – 2015

Wim Kalis uit Hardinxveld-Giessendam is de nieuwe Hoofdklasse Kampioen van Zuid-Holland Zuid geworden. Hij versloeg Martin Nederlof in de slotronde en werd zodoende met 10 punten onbereikbaar voor de concurrentie. Hij heeft zich hiermee geplaatst voor de Halve Finale van Nederland 2016. Het is voor Wim al zijn 6e Provinciale damtitel. Anton Kosior tikte als tweede aan met 9 punten. Fred Roedolph en titelverdediger Theo Voorspuij kwamen op 8 punten uit. Op basis van het SB-systeem werd Fred derde.

In de 1e klasse ging de titel naar Jimmy Boedhoe uit Rotterdam die koploper Koos van Savooijen in de laatste ronde in een rechtstreeks duel versloeg.

De eindstanden en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

21 – 10 – 2015

In de 2e ronde van de ZHZ competitie behaalde het achttal van DC Dordrecht wederom een overwinning. Deze keer werd VGO in Hoornaar met 11-5 verslagen. Winstpartijen werden genoteerd voor Randy Horne, Nico Knoops, Wim Verschoor en Kees Osté. Remise speelden Job Arts, Anton Kosior en Wout Kroonen. Alleen Kees van Dijk moest een nederlaag incasseren.

De stand en uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

18 – 10 – 2015

In de derde ronde van de nationale competitie zorgde DC Dordrecht in de Hoofdklasse B voor een verrassing door titelkandidaat nr. 1 DES Lunteren (gedegradeerd uit de Ereklasse) met 11-9 te verslaan. Na nederlagen van Job Arts en Ton van Bokhoven leek DES op weg naar de winst maar Wim Kalis, Wim Verschoor en Peter Hartog wonnen hun duels. Shammie Kasnadi, Arie van de Weteringh, Anton Kosior, Radjes Balkaran en Pim Arts kwamen allen tot remises waardoor DC Dordrecht nu met 4 punten uit 3 wedstrijden in de middenmoot staat.

In de 2e Klasse D behaalde ons 2e team een ruime 15-5 overwinning tegen streekgenoot Alblasserdam en blijft hiermede met 6 punten uit 3 wedstrijden koploper in deze klasse. De overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Harry van Hofwegen, Randy Horne, Fred Roedolph, Joop Roedolph, Nico Stuurstraat en Aart de Bruin. Remise speelden David Visser, Wout Kroonen en Kees Osté. Alleen Kees van Dijk leed een nederlaag.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

13 – 10 – 2015

DC Dordrecht is de provinciale competitie van ZHZ in de hoofdklasse begonnen met een ruime 11-5 overwinning tegen NDV Nieuwland. Deze kwam tot stand door winstpartijen van Anton Kosior, Joop Roedolph, Harry van Hofwegen en Rob van Eijk. Remises werden behaald door Job Arts, Randy Horne en Kees Osté en alleen good-old Aart de Bruin verloor zijn partij.

De stand en uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

11 – 10 – 2015

Met nog één ronde te spelen om het Persoonlijk Kampioenschap van Zuid-Holland Zuid gaat Wim Kalis met 8 punten alleen aan de leiding in de Hoofdklasse. Wim remiseerde met Fred Roedolph. Fred won vervolgens zijn tweede partij van Martin Nederlof en staat nu samen met titelverdediger Theo Voorspuij en Anton Kosior op 7 punten. Op zaterdag 24 oktober wordt de slotronde in “Het Kristal” gespeeld.

In de 1e Klasse is Koos van Savooijen middels twee winstpartijen tegen Soegrim Boedhram en Simon Rompa verrassend aan de leiding gekomen met 7 punten. In de slotronde treft hij concurrent Jimmy Boedhoe, die op 6 punten staat.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.

04 – 10 – 2015

In de tweede ronde van de nationale competitie verloor DC Dordrecht in de Hoofdklasse B geheel onnodig van Heijmans Excelsior met 12-8. Nadat Wim Kalis het team op voorsprong had gezet miste Arie van de Weteringh zeker de winst en ook Job Arts moest met 2 schijven meer toch wel hebben kunnen winnen. Na vier uur spelen volgden drie totaal onverwachte nederlagen van Shammie Kasnadi, Fred Roedolph en Peter Hartog waardoor de thuisploeg aan het langste eind trok.

In de 2e klasse D nam DC Dordrecht 2 verrassend de leiding door een 13-7 overwinning tegen DOS Delft terwijl alle vier de titelkandidaten onderling met 10-10 gelijk speelden. De overwinning kwam tot stand door winstpartijen van Nico Knoops, Jan van Oosterhout, Randy Horne, Nico Stuurstraat en teamleider Simon Rompa. Remises werden genoteerd voor Joop Roedolph, David Visser en Kees van Dijk. Alleen invalster Darina Knoops (pupil) en Wout Kroonen leden een nederlaag.

De standen en alle uitslagen zijn te zien onder Externe Wedstrijden in het Hoofdmenu.