Nieuwspagina Juni 2015

29 – 06 – 2015

Het “Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2015” is gewonnen door Bas Messemaker. Na twaalf ronden Zwitsers eindigde hij op maar liefst 20 punten en bleef als enige deelnemer ongeslagen. Tweede werd titelverdediger Anton van Berkel die op 18 punten eindigde. De derde prijs ging naar Losseni Savané. Hij eindigde samen met Theo Voorspuij op 17 punten maar Theo werd geklopt op weerstand en moest met plaats vier genoegen nemen.

Bas Messemaker

DC Dordrecht kan terug zien op een geslaagd toernooi met 81 deelnemers die in drie seniorencategorieën en drie jeugdcategorieën streden om de titels. Helaas moesten de Grootmeesters en WK-gangers Alexander Baljakin en Ron Heusdens zich wegens promotieverplichtingen van de KNDB van de deelnemerslijst laten schrappen. Zij lieten de organisatie weten het te betreuren dat ze niet aan dit evenement konden deelnemen.

In de B-categorie ging de titel naar Soelinder Jagram met 15 punten. Ruben Groenendijk werd met zes weerstandspunten minder tweede en Hans Tangelder tikte als derde aan met 14 punten.

Sanjai Dhauntal finishte als eerste in de C-categorie met 14 punten. Jonathan Mentink werd tweede met 13 punten en Jan van Oosterhout werd derde met eveneens 13 punten.

Dylan Jongeneel werd eerste bij de Aspiranten. Thijs Eijkelenboom werd Pupillenkampioen en onze clubgenote Emilie Schop mocht de eerste prijs ophalen bij de Welpen.

06 – 06 – 2015

Onze clubgenoot Wim Verschoor is dit jaar erg succesvol in zijn eigen woonomgeving want na in april in Roosendaal reeds Sneldamkampioen van West-Brabant te zijn geworden heeft hij afgelopen week ook nog het Open Kampioenschap van Bergen op Zoom (20 deelnemers) gewonnen. 

04 – 06 – 2015

Met remises tegen de internationale grootmeesters 1) wereldkampioen Alexander Georgiev (1562), 2) Artem Ivanov (1516) en 3) Alexander Presman (1474) kan Anton Kosior terugzien op een heel geslaagd optreden tijdens het Salou 2015 toernooi. Met 10 punten uit 9 partijen (2 overwinningen, 6 remises en slechts 1 nederlaag) eindigde Anton op de 39e plaats in het deelnemersveld van 137.