Nieuwspagina Februari 2017

12 – 02 – 2017

Na zes van de in totaal zeven rondes in de Halve Finales van Nederland presteren Nico Knoops en Anton Kosior boven verwachting goed en hebben een finaleplaats zelfs in eigen hand. Met name Nico Knoops want die heeft normaliter aan remise voldoende. In de slotronde staat namelijk het duel tussen de nummers 1 en 3 in groep C Hein Meijer en Ron Heusdens op het programma. Nico staat een punt achter Meijer en een punt voor op Heusdens. Hij remiseerde in de vijfde ronde met Hein Meijer en won in de zesde ronde van Losseni Savané en heeft nu 8 punten.

In Groep A staat Anton Kosior ook op 8 punten na een overwinning op Jan Lammers en een remise met Mari van Ballegooijen. Doordat Wouter Sipma van Jitse Slump won heeft Sipma zich met 9 punten al geplaatst voor het NK. Slump staat nu derde met 7 punten. Mochten Anton en Slump gelijk eindigen dan gaat Slump naar het NK omdat hij een “plusremise” heeft en Anton twee “minremises”.

05 – 02 – 2017

Na tien van de in totaal elf ronden waarin slechts 1 punt werd behaald is de degradatie van DC Dordrecht uit de nationale Hoofdklasse B een feit. In Hazerswoude won Samen Sterk met 11-9 ondanks overwinningen van Job Arts, Randy Horne, André Droog en Nico Knoops. Breekpunt was de onverwachte nederlaag van Fred Roedolph. Hij overspeelde zijn tegenstander en won een schijf maar liep vervolgens in een simpele combinatie waarna hij de partij verloor. Ook Jan van Oosterhout, Nico Stuurstraat, David Visser en Jan van den Hooff verloren hun duels. Anton Kosior zorgde voor de enige remise.

We wisten vooraf dat dit een zwaar seizoen voor ons zou gaan worden omdat na vorig seizoen met een prachtige 3e plaats maar liefst 9 spelers niet meer beschikbaar waren. 6 van hen gingen nationaal spelen bij een andere club en 3 speelden dit seizoen niet meer mee.

03 – 02 – 2017

Met ingang van maart a.s. gaan wij na zo’n 15 jaar ons clublokaal in CBS  “Het Kristal” verlaten. Vanaf die maand is ons nieuwe speeladres:

“De Prinsemarij” – Nassauweg 2, 3314 JR Dordrecht (Tel. 078-6323360)

Wij gaan daar onze interne en provinciale wedstrijden spelen op maandagavonden  in vergaderruimte ’t Trefpunt op de 1e verdieping. Wedstrijden op zaterdagen voor de nationale competitie zullen worden gespeeld in de Bibliotheek.    

“De Prinsemarij” staat op de plek van het oude hoofdbureau van politie en is een locatie van ouderenzorg stichting “Het Spectrum”. Het ligt op loopafstand (plm. 10 minuten) van de achterzijde van het Centraal Station (= Markettenweg) via de Weizigtweg en Mauritsweg.

Parkeren kan het beste op het parkeerterrein Paulusplein. Dit ligt naast de Pauluskerk en bij de winkels aan de andere kant van de Nassauweg.